Mintha az Oktoberfestet megbaszta volna a röjtökmuzsaji búcsú - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Chat Géza

UTOLSÓ VACSORA - A jókedv, a hülyeség és a péntek éjszakába feleslegesen elégetni kívánt 2000 forint által vezérelve belevetettük magunkat a hamisítatlan bajor hangulat, a Budapesti Oktoberfest sűrűjébe. Nem érte meg.

 okt1.gif

 

Másodszorra rendezték meg a müncheni, azaz az eredeti Oktoberfest budapestre optimalizált és jócskán lebutított, de kellően pénzhajhász mását. Zárójelben megjegyeznénk: Magyarországon már máshol is megvetette lábát az októberfesztezés, például Zalaegerszegen, szóval ez nem egy pesti úri mulatság akar lenni.

 

20141010_175716.jpg

 

Végre egy rendes Soproni-pult a sok kézműves sör között!

 

Sőt, a fesztivál is a low budget falusi búcsú és a fancy rongyrázás között egyensúlyozik, amitől nagyon rossz kettősség érzete van az embernek, mert nem tudjuk mire vélni, hogy a finom, kézműves sörök mellett hogy fér meg egy red bull-stand, ahol a hostesslányok nem léderhózés bajor népi viseletben, hanem white session party-ra rákészült magassarkúban, miniszoknyában és csöcskidobós topban keráznak a pulton. Mindez hol egy kis Csepregi Éva, hol egy kis Animal Cannibals élő koncert kíséretében.

 

okt3.gif

 

Tapasztalataim szerint ez az Oktoberfest nem nagyon hasonlít az eredetire. Tekintsünk el attól, hogy a müncheninek rendes hagyománya van, mert ennek fényében a németeknél okkal van októberben ez a többhetes eszem-iszom, dínom-dánom. Nálunk teljesen indokolatlan, hogy csak azért legyen egy négynapos fesztivál, mert októberben pont nincs. Látszólag csak ez a célja az egésznek.

 

20141010_175950.jpg

 

Végre egy rendes fornettis a sok streetfood bódé között!


A müncheni Oktoberfest lényege, hogy bűntudat nélkül rúghatunk be nagyon durván, megnyugtat ugyanis a tudat, hogy mindezt a hagyományőrzés szellemében tesszük. Magyarországon azonban semmilyen hagyománya nincs ennek a fajta mulatságnak (hacsak nem tekintjük hagyományőrzésnek azt, hogy Csepregi Éva 30+ éves dalokat énekel).

 

okt2.gif

 

A fesztivál területe jóval kisebb, és még így se sikerült csurig megtölteni emberekkel, holott egy lazább szombaton is simán megtelik a Városligeti műjégpálya területe. Az autentikus októberfesztes dolgok annyiban kimerültek, hogy volt perec, virsli, sör, streetfood, meg pár idióta, aki felvette a léderhózét, jól beivott és annyi. A vendégek arcára is kiült a csalódottság, mert sztárfellépők (fenyő Miki, Korda György és Balázs Klári, Animal Cannibals, Geszti Péter és a Gringó Sztár) ide vagy oda, egy halkan duruzsoló echte bajor sramli válogatáskazi végtelenített ismétlésével már egy kicsit olyan lett volna a hangulat, mint kint Münchenben.

 

20141010_180703.jpg

 

Vásárfia!

 

A fesztivál parasztvakítás része persze itt is megvolt: a sarokba elbújtatott búcsú az eredeti Oktoberfest nem hogy elmaradhatatlan, de konkrétan kötelező eleme, de annyira, hogy nem is dugják el, premier plánba tolják az arcunkba a villódzó kis bódékat, hullámvasutakat, óriáskerekeket, szellemkastélyokat és hasonlókat, hogy aki a fesztiválra téved, 3-99 éves korig mindenki jól szórakozzon.

 

20141010_175450.jpg

 

A gyerek tudjon játszani, apa tudjon sörözni, nézni a bajor népviseletbe bepréselt kebleket, anya is kipakolhassa az árut és így szórakozzon, sörözzön egyet, az idősebbek meg a hagyomány és a frissen csapolt Paulaner miatt érkeznek. Ott kint egy búval baszott fesztiválozóra sem emlékszem, mert vagy mindenki vidám, vagy pedig paréj részeg volt. Pesten meg a kedvtelen keserűség ültette le a nem létező bulihangulatot.

 

20141010_175913.jpg

 

Minden sörfesztivál kötelező eleme: a Tibi atya-féle fröccs-sátor!

 

Akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a sört nem is literes kiszerelésben és nem is vastag falú üvegkorsóban adták. Mondjuk nem is került literje 10 Euróba. Nekünk megmaradt a fesztiválkorsó, az öt- négydecis kiszerelés és az átlag 1300 forintos literár. 

 

20141010_175746.jpg

 

Iható sör!

 

20141010_175803.jpg

 

Ehető sör!

 

És mindezekért a negatív élményekért még 2000 forintos belépős is ki kellett pengetnünk, valljuk be: azért, hogy egy jó nagyot csalódjunk.

 

20141010_182130.jpg

 

Pékné Csülök Piroska regisztrált a fészbúkra.

 

***

 

Kapcsolódó:

 

Az Ember, Aki Arany Ászokot Ivott A Főzdefeszten

 

Sörmustra az Oktoberfesten

 


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr916785963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

én meg azt hittem, hogy az asztalon táncolós hosztesz picsát a hungaroringről mentettétek át ide, de ez komolyan ott volt a Városligetben egy sörfeszten? aztakurva..
Kocsmába belépőt szedni? Noooormális?
Óbudai főtéren évente (főleg tavasszal) ugyanilyen van, belépő nélkül.
Sőt, kis adventi vásár is szokott lenni, ingyenes koncertekkel, ingyenes jégpályával.
Éljen Bús!
monnyuk a kétezer forintos belépő engem is visszariasztott mer nagy ravaszul rögötön kszámoltam, alig pár házzal odébb a cseh kocsmában ennyiért simán megvan két jó sör, itt meg egy kis paulánert adnak a belépő mellé, nanehogymá...
Már a weboldalról is sütött, hogy gagyi lesz az egész.Amikor pár nappal a kezdés elött olyan szánalmas trükkel próbáltak promózni, hogy már csak 400 jegy van és vedd meg gyorsan mert el fog fogyni.De megjegyzem az eredeti oktoberfest egy undorító trágyadomb, mindenki piál mint a disznó ,az emberek teljesen kivetkőznek magukból és össze vissza hánynak mindent.
Ki volt az a hülye aki kitalálta a beléptősdit? Borfesztiválon, kajafesztiválon, csokifesztiválon csak a belépő árából megiszom/megeszem amit szeretnék és a közelébe nem megyek az adott helynek. Ez se az árusoknak, se az esetleges érdeklődőknek nem jó, csak a szervezőknek. Ha esetleg ott vagyok nem nézelődni megyek ki, hanem fogyasztani/vásárolni.
Kurva értelmes program ("szórakozás") egyébként berúgni úgy általában és az egészből semmire sem emlékezni. Teljesen mindegy, hogy 10 eurós sörtől, vagy 1300 Ft/litertől.
"a németeknél okkal van októberben ez a többhetes eszem-iszom, dínom-dánom"

Remélem, még idejében szólok, hogy a nevével ellentétben az Oktoberfest szeptemberben van, 1-2 napra nyúlik csak át októberbe, de néha egy napra sem.

Azt meg régóta mondom, hogy hülye, aki ennyiért bemegy egy olyan fesztiválra (sör, bor, pálinka, tök mindegy), ahol a belépőért semmit nem kap, mindenért fizetni kell, és nem keveset.
Lehúzás. Bp-i legfeljebb csak tévedésből megy ilyenre, annyira leégették ezt a műfajt. A legtöbbje nem is éli meg a harmadik évét.
@♔bаtyu♔:
Amelyik meg megéri, az elpofátlanodik, mint a vári sör-, bor-, pálinka- meg csokifesztivál. A beugró 2500-3000 Ft, annyiért síkra berúgok, ha akarok (nem szoktam), vagy degeszre eszem magam csokival.
Itt meg ennyiért csak belül vagyok a kapun, és másik 4000-5000-et el kell költeni, és akkor még nem fogyasztottam sokat.
Én baromi jól éreztem magam, tudtam mire számíthatok és nem csalódtam. Ha ez a cikk pozitív hangvételű lenne, akkor vajon a hozzászólások is azok lennének? :)
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |