Ehető tájkép és Quiche + Vendég: Elefánt zenekar - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Tamás J. Bertalan

UTOLSÓ VACSORA - Videósorozatunk összművészeti különkiadással jelentkezik: az Elefánt szolgáltatta zenei előszó után  és aláfestés közepette ehető tájkép készítésébe fogunk, és a francia konyhaművészet világába is teszünk egy kis kitérőt!

 

 

 

Mai epizódunkban a kreativitásé a főszerep, az teszi ugyanis a jó szakácsot is. Szendrői Csaba és Tóth András dalából például megtudhatjuk az egyszeri konyhás nénik klasszikus bölcsességét, miszerint "egy krumpliból is lehet csirke". Hogy miként, azt megtudhatják azok, akik odafönt rányomnak a playre. A lustábbaknak be kell érni mai receptjeink történetével.

 


Az ehető tájkép nem más, mint egy szalonnából és tojásból előállított reggeli, némi esztétikai tuninggal. Voltaképpen arról van szó, hogy tükörtojást készítünk, de nem a hagyományos módon: a tojás fehérjébe ugyanis kék ételfestéket keverünk, így állítván elő a tájkép hátteréül szolgáló ég kékjét. Eltalálták, a tojás sárgája lesz a Nap korongja az égen. Hogy mindez ne folydogáljon szerte és széjjel serpenyőnk padlatán, a szalonnaszeletekből ügyes kis keretet eszkábálunk picassoi magasságokba emelkedett früstükünknek.  Ínyencek zöld mezőt is kreálhatnak maguknak tetszőleges növények és fűszerek felhasználásával.



kaja.png


A quiche egy klasszikus francia étel, melyet tudomásunk szerint akkor készítenek a bagett hazájának lakói, ha vendégek érkeznek hozzájuk - jelen sorok írója is ilyen formán fogyasztott először a leginkább pitére emlékeztető étekből. Az elkészítéséhez vajas tésztára van szükségünk, amire olyan kiváló összetevőket halmozunk szép sorjában, mint egy adag hagymán lepirított apróra kockázott szalonna, melyet aztán tejszínes, szerecsendióval ízesített szósszal öntünk nyakon, hogy aztán sajttal tegyük fel a koronát művünkre. Mindezt azután összesütjük, és ha mindent jól csináltunk, csinos kis szeleteket kanyaríthatunk belőle. Ez utóbbit azonban nagy igyekezetünkben kajakra elfelejtettük lefényképezni (ez is azt bizonyítja, hogy érdemes kipróbálni a receptet), úgyhogy megint azok nyertek, akik melóban is fogyaszthatnak mozgóképeket.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr485480215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |