A Bloomberg News független laborvizsgálatokra hivatkozva azt állítja, hogy a szupermarketekben kapható parmezán sajt jelentős részben tartalmaz cellulózt, magyarul
tele van faaprólékkal!
A sztori 2012-ben indult: az ÁNTSZ egyesült államokbeli megfelelője, a U.S. Food And Drug Administration egy bejelentés alapján villámellenőrzést végzett egy pennsylvaniai sajtgyárban. Kiderült, hogy a cég mindenféle adalékanyagokkal dúsítja a termékét, többek között például fareszelékkel.
Steph Davidson - a Bloomberg illusztrációja.
A Bloomberg ezután úgy döntött, bevizsgáltat egy csomó nagy mennyiségben értékesített sajtot a legnagyobb áruházláncokból és kiderült, hogy mindegyik indokolatlan mennyiségű cellulózt tartalmaz, ráadásul van, amelyiken ez fel sincs tüntetve az összetevők között.
Hogy Európában mi a helyzet, arról nem szól a fáma, mindenesetre ha legközelebb sajtot szórsz a pennére, gondolj arra, hogy lehet, hogy fát eszel!
Hülye hírek a Függő Hírügynökségen!