Három hülye moziba megy: X-Men - Az eljövendő múlt napjai - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Függő Hírügynökség

SPOILER - Vajon hogyan látják az új X-Men filmet olyanok, akik soha egyetlen részt sem  láttak a szériából, és nulla előismerettel ülnek be a moziba? Leteszteltük: hármasban ültünk be a filmre, egy rajongó, és két totál laikus, aztán beszélgettünk az érzéseinkről az élményről. Lehetséges, hogy spoileresek leszünk, úgyhogy csak óvatosan a kattintásokkal!

 

 

Én személy szerint ezelőtt soha még egy másodpercet sem láttam egyik X-Men filmből sem, sőt, szinte az összes olyan film kimaradt az életemből, amelyben szuperhősök a központi figurák. Egyszerűen sosem vonzottak az olyan történetek, amelyekben furán felöltözött emberek hősies zenére nagyon sok CGI mellett csinálnak mindenféle dolgokat. Félreértés ne essék, semmi bajom ezekkel a filmekkel, csak hát kinek a pap, kinek a papné. Aztán ott volt még Ottó, aki egyszer látott a tévében fél órát az egyik filmből, de gyakorlatilag semmire  nem emlékszik, úgyhogy mondhatjuk, hogy egy cipőben evezünk (bármit is jelentsen). Velünk ellentétben Géza kifejezetten szereti az X-Men szériát, szerinte nagyon jó szórakozás néha beülni egy ilyen filmre, amiben csupa látványos dolog történik, és legalább két órára kívül reked a valóság.

 

Miután megnéztük a filmet, egy sör mellett leültünk megbeszélni, hogyan éltük meg a látottakat (így aztán a videó termékmegjelenítést tartalmaz, kár, hogy egy fillért nem kaptunk érte). Csodálatos élményben volt részünk, kiderült ugyanis, hogy annak, aki nem ismeri az X-Men univerzumot, egészen más asszociációi vannak egyes dolgokról, mint annak, aki tudja, hogy ki kicsoda. Én például szentül meg voltam győződve, hogy az X-Men olyan arcokról szól, akik a gumiemberhez hasonlóan X-aktákba valók. De nem.

 

- Az X-Men egyik főhőse fémet gyűjt. Gyakorlatilag az a különleges képessége, hogy rendkívül hatékonyan lomtalanít. Magyarországon egészen elképesztő karriert futhatott volna be ezzel, de ő inkább ergya módon Amerikában hajigál stadionokat. Igen, a filmben konkrétan felemel egy komplett stadiont, és magával viszi. Adjunk hálát az Istennek, hogy Orbán Viktornak nincs ilyen képessége!

 

- A professzor helyében Ottó inkább elment volna a Legyen Ön is milliomos! című vetélkedőbe, ahol gondolatolvasás segítségével jól elvitte volna a főnyereményt. Ugyanitt: teljesen nem értjük, miért van szükség a gondolatolvasáshoz arra, hogy két ujjunkkal megtámasszuk a halántékunk, de hát ezért ők a mutánsok, és nem mi.

 

- A Halle Berry alakította ciklon különleges képessége az, hogy ő egy szőke afroamerikai. Mellesleg Rejtő Jenő írt róla egy könyvet.

 

- A kedvenc karakterünk egyértelműen a Hugh Jackman alakította Farkas (aki amúgy rozsomák). Ugyanitt: ekkor tudtam meg, hogy róla van külön film is - én eddig ha a Farkas című filmről hallottam, egyből Jack Nicholson ugrott be. Valószínűleg sokkal viccesebb volna az X-Men, ha a vén Nicholson alakítaná az acélkarmú ragadozóembert. Mellesleg Farkas a küllemét tekintve egyértelműen Ace Ventura frizurájának és az Onedin családban látható jellegzetes pofaszakállnak az ötvözéséből született. Tessék, ultramodern infografikán foglaltuk össze, hogyan:

farkasszuletese.png

- Kétféle jelenetből indokolatlanul sok van a filmből: olyan, amiben a távolba és/vagy a múltba révedő bambuló arcokat mutatnak, és olyanok, amelyekben dolgokból megyünk belülről kifelé. Értsd: atomokat, sejteket meg DNS-láncolatokat mutogatunk szép animációkon, és így haladunk mindig egyre nagyobb szerveződési szint felé, míg végül kívülről mutatjuk a dolgot. Mindezt különböző suhogó hangeffektekkel kísérve.

 

- A sztori lényege, hogy Hugh Jackman tudata visszautazik az időben, hogy megváltoztassa a jövőt. Amennyiben sikerül neki (és naná, hogy sikerül), az azzal jár, hogy mikor felébred a jövőben, egyedül ő emlékszik mindarra, ami történt, mindenki más pedig egy alternatív, sokkal faszább jövőt élt át. A jelenet, amikor Farkas felébred a jövőben a saját ágyában, teljesen olyan, mint az a legendás rész a Dallasból, amikor kiderül, hogy Bobby halálát és az azt követő teljes évadot csak Pamela álmodta. Szinte vártuk, hogy Hugh Jackman rányisson a zuhanyozó Patrick Duffyra. 

 

- Az egész film egy nagy inverz Terminátor, ahol azért kell visszamenni a múltba, hogy a jövőben legyőzzék a gépeket.

 

- Kitűnő karakter a mutánsokat valamiért élből gyűlölő Trask, akit Peter Dinklage alakít. Ő egyébként valamiért mindig törpéket játszik (lásd még: Trónok harca), azt viszont rendkívül hitelesen tudja hozni. 

 

 

 A sorozatot igencsak kedvelő Géza szerint amúgy teljesen rendben volt a film, csodálatosan elvarrt mindenféle szálat, amelyeknek a létezéséről nekünk nyilván fogalmunk sem volt, úgyhogy hiszünk neki. Átlagos szombat esti szórakoztató filmnek teljesen rendben volt az új X-Men, bár az tagadhatatlan, hogy indokolatlanul túlhúzták. Ez azonban nem egyedi eset, azt vettük észre, hogy a mai hollywoodi szuperprodukciók már eleve minimum két órásak, ami egy esetenként egy nagyon kontraproduktív trend. De erről majd talán egy másik alkalommal.

Che Tamás


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr746202045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát azért van jó pár kérdőjel. Történetileg az X-men-ellenállás vége után játszódik, ahol Xavier professzor meghal, majd az új részben él és virul, ráadásul Magnetonak is megvan még a képessége,pedig ő azt elveszíti. És ugye ez még a jövő megváltoztatása előtt van.

Aztán Trask is hatalmas néger kutatóból fehér törpe lesz.. hmm érdekes.
Elkélne még egy film amolyan magyarázatként, mert a sztori így erősen hiányos.
hát ezért a videóért kár volt...
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |