Magyarósi Csaba akarok lenni - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Chat Géza

ENTERTAINMENT WEAKLY - Bezengte a Comment, hogy az Index webes videósorozata, az Attraktor félig-meddig a Discovery Channelre bútorozik, merthogy a sok kenőt igénylő 25 perces adások a tévében fognak menni, míg a rövidebb, olcsóbb géptesztek maradnak az ezzel a lendülettel lecsórósított Indexnél. Rosszmájúságot félretéve ez szép teljesítmény, és irigy is vagyok, mint bárki más rabszolgablogger, mert én csak nem pumpálnám kipukkadásig Magyarósi Csaba amúgy sem Deák Feriktől szegényes zsebét, pláne, hogy az Attraktor is csak egy fingfestés. De ez kell a népnek, a kicsinosított snassz.

Magyarósi Csaba az Appleblog és az Egy nap a városban Don Gattója, meg közben az Indexnél is csinál dolgokat a videó szekcióban. Lényegében az ő munkássága meg is állhatna abban, hogy minden egyes éterbe okádott karakterért irodalmi Nobelt, Bíborszív érdemrendet, instant Kossuth-díjat, meg egy koszos milliócskát kapna. De ezek közül sajnos csak az utóbbi valósul meg. Minden egyes hónapban.

Lövésem sincs Magyarósi "Apple A Városban" Csaba előéletéről, én már a csak a blogkánaán-béli időkből ismerem munkásságát, így nekem az ő neve sokkal nagyobbat nyom a latban egy virtuális online újságíró deathmatchen, mint mondjuk az ősblogger Bede "A Matula Magazinnak Köszönhetem, Hogy Indexes Lehettem, Aztán A Havi Öt Kilós Fizetésemből Simán Felmondhattam A Picsába És 1,5 Évig Dél-Amerikában Verhettem A Seggem, És Az Erről, Vagyis A Nagy Büdös Semmiről Szóló Panamericana Blogomat Is Szarrá Olvasták Közben" Mártoné. Viszont az kétségtelen, hogy az utóbbi az, akinek az írásaiból nem ömlik a maníros PR-szag. Bármit is jelentsen.

Akár azt is mondhatnánk, hogy Magyarósi Csaba kiszarta a blogolás spanyolviaszát. Nem tudom melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás, de Magyarósi Csaba update-elt, hogy az Appleblog két évvel korábban indult, mint a Városban, a lényeg, hogy két tök egyszerű témát elsőnek (?) sikerült megragadnia, amikből mára úgy él, mint a mezei blogger a fejben elképzelt kacsalábon forgó kis palotájában, de ő tényleg, nem úgy, hogy közben bilibe lóg a keze. Ha valaki, akkor ő azt csinálja, amit szeret és jól ki is kenik pénzzel a bankszámláját érte. Az Apple és a Városban esetében sem kell vért izzadnia egy poszthoz, mivel előbbi esetben egy Apple-buzinak "kell" Apple termékekről írnia (elsőként kap meg minden szoftverfrissítést, táblagépet, telefont, mindent, mi telhetetlen újgazdag kisgyerekeknek abszolút létszükséglete); utóbbi esetben pedig ennie és bóklásznia "kell" Budapesten, na. Nem egy nagy etwas. 


Disclaimer: Az Egy nap a városban blog ellenlábasa az Urbanista (Szily Laci szabadalma), amit az egykori Cinkes Zubreczki Dávid visz (tudtommal) teljes mellszélességgel. A kettő között az a különbség, hogy utóbbit megvette az Index - gondolom ezt abból, hogy nem csak a blogketrecben, hanem az Index címlapon a rendes Index-cikkeknek szánt hasábokban is feltűnnek az Urbanista posztok, és nem is érződik rajta annyira az öncélú eszem-iszom-meggazdagszom PR-szag, csak a szerényen leírt budapesti látni- és tudnivalók köszönnek vissza, nem a stikába lefotózott Zing Burger nyálcsorgató hamburgere mondjuk.

magyarosi.jpg

De mire föl ez a nagy epéskedő fröcsögés? Természetesen arra, hogy irigy vagyok. A Discovery most megvette az Attraktort, ami nem más, mint egy habos-babos önpromó. Magyarósi Csaba és Mesterházi Dávid gépeket tesztelnek, hol nagyokat, hol kicsiket. Megint nem egy világmegváltó újdonságról van szó, és ezzel le is húzhatjuk az Egyszerű dolgok tesztelése tételt a Hogyan gazdagodjunk meg mocskosul a blogolásból listánkról. Az Attraktort lehet szeretni és gyűlölni, mert hát a műsor témája és tematikája olyan egyszerű mint egy fakutya, plusz még benne van az a bizonyos Magyarósi Csaba-faktor is.

A robotfűnyírós részben például inkább Mesterházi Dávid csicskáztatásán volt a nem túl vicces hangsúly, mint mondjuk az önjáró- versus ember által toligált fűnyíró száraz statisztikai adatok vakondtúrását simán ledaráló szembeállításán. Meg úgy az összes adást madártávlatból nézve egy országos poént se tudnék mondani. Túl mesterkélt ahhoz, hogy önfeledt legyen, túl sok mögötte a matek, abban az értelemben is, hogy a két műsorvezető alaposan felkészül az adott anyagból és tárgyilagosságban tréfát nem, viszont rossz szóviccet annál inkább ismerve mondja el a fontos tudnivalókat, és persze úgy is, hogy nem kis pénzezés meg papírozás lehet elintézni, hogy egy-két komolyabb helyen/gépről tudjanak forgatni. Ez a kettősség durván kigyomlálja a spontaneitást a videós anyagokból, ha tudja,hogy előzőleg mennyit szopott vele az ember, hogy végre eljusson a rec gomb benyomásáig, aztán még nem is beszéltünk a felvételek többszöri elbaszásáról, meg arról, hogy azt a temérdek nyersanyagot meg is kell vágni, Jézus.



Az Attraktor, meg úgy alapjaiban az egész Magyarósi Csaba-jelenség a webkettő Totalcarja. Magyarósi Csaba ugyan nem maga szarta a már említett spanyolviaszt, ő csak szép szobrot formált az amúgy snassz szarkupacból. Ebből aztán egy értékelhető, művi, illetve az egyszerű blogfogyasztó nép bizonyos része számára  zseniális dolog született, de a szaga végül is megmaradt olyannak, amilyen volt.


14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr535684995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez ugye poen volt?
Probalom megerteni, latni mogotte a Modor Tibori melysegeket, de nagyon jol el lett rejtve a kispalyas szarhazi szerep moge, alig alig latszik ki mogule. Azert ugyes probalkozas... :)
@mojoking77: Kozben probaltam kicsit beasni magam a blogba. Ez ugye a Hircsarda bezaratasa miatt kelhetett csak eletre? :)
@mojoking77: Mi lenne poén? Magyarósi Csabának lenni évi 365 nap Disney Land lehet. Soken gyűlölik is ezért. Én nem gyűlölöm, hanem ahogy írtam, rohadtul irigy vagyok. Ezt az érzést pedig ilyen fröcsögésben tudom csak igazán érzékeltetni.
Majd egyszer írunk egy túlértékelt online újságírók top 10-es listát, abban nem lesz benne. Mert ő nincs agyon hype-olva, csak megcsinálta magának a tutit és annyi.
Az Appleblog a régebbi, kábé két évvel korábban indult, de ki emlékszik arra már?
De mitől a zsé? Ennyit érne ott egy hirdetés?
Ha vicc, ha nem, like.
Merő hülyeség nagyjából, amit az első blokkban írsz, a másodikról meg teljesen más véleményem van. Csabát nem akarom bántani, mert átjön a mi szerkesztőségi részlegünkre, azt felpofoz. Inkább azt mondanám, hogy volt a Zsíros László Róbert féle szertár, az minden szinten profi volt, attól függetlenül, hogy végtelenül amatőr srác csinálta. Azt öröm volt nézni. Az Attraktor pont fordítva van, profi dolgok mögött mennek a néha végtelenül amatőr megmozdulások, ezt nevezhetjük style-nak, vagy ígysikerültnek, nem tudom, a mögötte lévő koncepciót nem ismerem. Ami fix, hogy mostanság baromira eszik a népek a How it's made féle cuccokat, a Disco-nak meg gondolom egyszerűbb volt megvenni egy terméket, mint kitalálni és befuttatni egy sajátot. Abba mondjuk nem ártana belegondolni, hogy a Digi úgy vágta ki a saját palettájáról a Discovery-t, mint macskát szarni és a csomagárainak hála előbb utóbb a piac jelentős részét fogja uralni, ez meg fordítottan arányos hatással lesz a Disco nézőire, ergó a Web2-es nézettséghez képest igen szerény lesz az a nézőszám, amit így el lehet érni, de hát van az az egynézős színház is, amit pénzben megéri csinálni.
@Tomi from Space: azért hülyeségért a te kommentednek sem kell átmenni a szomszédba, sem a profizmusról, sem a pénzügyi vonzatokról, sem a Discovery műsorvásárlási stratégiájáról alkotott elképzeléseiddel kapcsolatban :)

De ha gondolod, átugrom valamikor, és elmesélem a hátteret, pofozkodni meg eszembe se jutna, erős túlerőben vagytok!
@Magyarósi Csaba: Én csak meg akartalak védeni Csabi!

Áhh, a Travelo szerkesztőségben csak lányok vannak, úgyhogy biztos Ti győznétek Dáviddal :(
@Tomi from Space: teljesen kifogtad a szelet a vitorlámból :(((
Mekkora fos ez. Elaruljam mi a titka a Csabanak te szerencsetlen? Az alapos felkeszüles. Kb 100 ujsagiroval dolgoztam együtt az eölmult 10 evben, Csaba volt a kvesek egyike, aki mindig alaposan felkeszült. Tanulj töle.
Viccnek rossz, komolynak gáz, a terjedelem meg egyszerűen beteges. Nőt javaslok, de egy alapos séta sem tenne rosszat.
@Magyarósi Csaba: Lenyeg a lenyeg, a kovetkezo cikk elott olvasgassatok a modorosblog regebbi bejegyzeseit. Sokat lehet tanulni beole... :)
Az tény hogy Magyarósi Csaba és a varosban.blog azért közvetít pozitív, jó dolgokat.

Minden tapasztalat egyéni,de akkor is képed ad valamiről ami elindul,beindul,ami van de nem tud róla az egyszeri ember.Jó ez olyannak aki nem ismeri a várost.Ötletet,figyelmet ad dolgokra.
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |