Öt fura miniszterelnök, avagy máshol sem fenékig tejfel az élet - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Tamás J. Bertalan

ÖNKÉNTES MÉRVADÓ - Ha azt hitted, hogy csak Magyarországnak jutott fura miniszterelnök (aki például súlyos milliárdokat ver el a kedvenc sportágára, és közben imádja a csűrdöngölést), akkor tévedtél. Íme öt miniszterelnök a nagyvilágból, akik nem csak a politikájukról híresek.


prime.png



Manmohan Szingh, aki nem hisz a tömegkommunikációs eszközökben




India miniszterelnöke annyiban hasonlít Orbán Viktorra, hogy hasonlóan azokhoz az ostoba emberekhez általában, akik félnek attól, amit nem értenek, neki se mobilja, se e-mailcíme. Viktor is inkább "odabattyog" ahhoz, akivel valami fontos megbeszélnivalója akad, és ez minden valószínűség szerint így van Manmohan Singh esetében is, aki a telekommunikációtól való különös ódzkodása miatt szinte biztos lehet abban, hogy nincs azok között a vezetők között, akiket megfigyelt az NSA.


Ma Jing-csiu, a "cipődoktor"



Tajvan (hivatalos nevén a Kínai Köztársaság) miniszterelnökét utálja a saját népe. Nem kicsit, nagyon. Konkrétan annyira, hogy ha megjelenik valahol, az emberek ösztönösen leveszik a cipőjüket, és hozzávágják. Szerencsésebb országok vezetői ilyenkor elgondolkoznak a visszavonuláson, de Mát nem olyan fából faragták. Ő egy rendőrök által kifeszített, külön erre a célra készített, 17 ezer fontba kerülő háló mellett tette le a voksát, ami felfogja a felé repülő csukákat. Bizony, ha a miniszterelnök megjelenik valahol, előtte jönnek a jardok, és felhúznak egy baromi nagy hálót. Ha ez nem bizarr, akkor nem tudjuk mi lehet az.


Sigmundur Davíð Gunnlaugsson, a magas, barna férfi felemás cipőben

 Sigmundur_shoe.jpg


A lábbelikkel nem csak Tajvan miniszterelnökének gyűlt meg a baja, hanem az izlandi politikusnak is. Gunnlaugsson ugyanis felemás cipőben jelent meg egy személyes találkozón Obamával: egyik lábán bőr félcipőt, másikon pedig fekete Nike futócipőt viselt. Miután a kép körbejárta világsajtót, és mindenki jól kiröhögte magát, a hivatalos magyarázat is napvilágot látott, ez azonban semmivel nem hangzott jobban: orvosi okai voltak a miniszterelnök szokatlan viseletének, nevezetesen egy csúnya gombás fertőzés, aminek hatására feldagadt a lába, és nem tudta felvenni a másik félcipőt. A találkozón állítólag maga Obama is viccelődött az eseten, de ha azóta olvasta a magyarázatot, akkor valószínűleg már nem mosolyog annyira.


Lee Hszien Loong, a humorkirály



Mint a fenti képen is látható, Szingapúr miniszterelnöke egy igazán vidám fickó, aki nem csak nevetni, de nevettetni is szeret. A Fehér Házban tett látogatása idején például komplett stand-upot nyomott a kínaikról az összegyűlt amerikai üzletembereknek, és bár az általa mesélt vicceket állítólag nem ő maga találta ki, hanem maguk a kínaiak, azért nem mindenki nevetett önfeledten. Olyanokat mondott, hogy a pekingieknek nem kell rágyújtaniuk, ha dohányozni akarnak, elég kinyitniuk az ablakot, aztán a kínai folyókban rohadó temérdek disznótetemen is elviccelődött, mondván, ha valaki húslevesre vágyik Kínában, annak nem kell mást tenni, mint kinyitni a vízcsapot.

 

Abe Sinzó, a szellemekkel suttogó



Ha már fura szokásokról és viselt dolgokról beszélünk, nem maradhat ki a világ legfurább országa sem. Abe Sinzót 2012 decemberében másodszor választották meg Japán miniszterelnökének, mivel azonban azóta sem költözött be a hivatalos elnöki rezidenciába, olyan találgatások röppentek fel hazájában, hogy fél a szellemektől, és ezért nem hajlandó belakni az állítólagos kísértetektől hemzsegő épületet. Való igaz, az 1929-ben épült elnöki rezidencia már több katonai zendülés és gyilkosság helyszíne volt az évek során. A legviccesebb az egészben, hogy miután a világsajtó is rendszeresen cikkezett Sinzó indokolatlan késlekedéséről, hivatalos közleményben tagadták, hogy a miniszterelnök fél a szellemektől.

 

 

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr195653366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rettenetesen szükséges volt Orbánozni egyet ebben a cikkben.
sehol egy magyar a felsoroltak között?
@Dr. Valentin Narcisse: Naná, hiszen ő volt az ihlet! Sőt, nagyjából minderre ő az!
Tényleg nem kellett volna Orbánt szerepeltetni a cikkben, mert a fenti urak némiképp viccesek, Orbán meg egy szimpla tolvaj.
@Ló Elemér: A tajvaniak valószínűleg hasonlókat gondolnak Ma Jing-csiuról is, ezért dobálják cipővel.
..lehet hogy utálják a tajvanit, de Ázsiában elég ritka az az ország, ahol ezt meg lehet tenni egy vezetővel, emiatt respect for him. ( kim dzsongun nem furcsa, egyébként?, néha van olyan érzésem is, hogy nem is ember, hanem szerves szövet a fémvázon, amit egyenesen a patás mozgat...)
@kewcheg: kim dzsongun furcsaságaival könyveket lehetne megtölteni, de sajnos ő nem miniszterelnök.
Ezeknek az embereknek csak 1 furcsa szokásuk van, és az nem köthető össze milliárdnyi közpénz kitalicskázásához. Orbán ide nem jó példa, neki sok furcsa szokása van, és azokkal kivétel nélkül a haveri kör és a rokonok közpénzzel való megtömése a végcél. A japán úr fél a szellemektől ezért otthon maradt, a másikat pár héten belül kikezelték a fertőzéséből, de nekünk még hosszú évekig itt lesz Viki király és az éhes banda.
Csűrdöngölőt szeretni, inkább emberi, mint furcsa.
Sportot támogatni, meg nyilván egyenlő a népírtással. (gyk: mert így akarja orbán halálra futtatni a gyerekeinket.)
@Ló Elemér: Ha nincs Orbánozás, nincs index főoldal sem.
Ha már mindenképpen hasonlítani akarod külföldiekhez, akkor sokkal testhezállóbbakat is találhattál volna az orbánnak. Mint például kim, csávez, berluszkóni...
Én mintha azt hallottam volna, hogy Orbán megtanulta a mobilt és a számítógépet kezelni pár éve, csak az előző kormányzása alatt élt mobil nélkül.
A szingapúri miniszterelnökről érdemes tudni, hogy ő a világ legjobban fizetett miniszterelnöke, pedig tavaly harmadával csökkentették a fizetését.
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |