Az ország, ahol kötelező az Internet Explorer használata - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Függő Hírügynökség

BAROMMÉTER - Azt hitted eddig, hogy Észak-Korea a kemény, mert ott tömeges kivégzéseket rendeznek, mert a lakosai nyomorognak, mivel minden pénz a kőkorszaki hadsereg fenntartására megy el, vagy mert a diktátoruk egy olyan forma kis nyomoronc, akit bármelyik általános iskolában fejjel lógatnának a budiba a menő srácok? Nos, tévedtél: Dél-Koreában törvény szabályozza az Internet Explorer kötelező használatát.


browsers.png


No, hálistennek nem minden esetben. Böngészni természetesen bármilyen böngészővel lehet, de netbankolni vagy vásárolni már csak a Microsoft termékén keresztül. Ami azért is érdekes, mert Dél-Korea egy abszolút tech-buzi ország, és élen jár az egy főre jutó WOW-bajnokok számában. Viszont ha meg akarnád venni az új "kieget", vagy csak rendelnél egy pizzát, akkor felugró ablakokba ütközöl, melyek azt üzenik, hogy ezt csak IE alatt teheted meg. Ami ugye nagyjából egyenlő azzal, hogy éhen fogsz dögleni. Hogy miért? Mert az Explorer a Sátán kutyája és a legidegesítőbb munkatárs egyszerre, vagy még inkább a kettő közös gyereke, ami nem véletlenül veszít folyamatosan a piaci részesedéséből rohamos léptékben. Az IE használata az alábbi esetek kivételével ugyanis megbocsáthatatlan: ha céges policy miatt minden más le van tiltva, vagy ha arra használjuk, hogy sürgősen letöltsünk vele egy másik böngészőt, ami gyors, nem ad ki undorító klattyogó hangokat, nem Binggel akar keresni, és nem tesz magasról a HTML-szabványra, aminek hatására még a legprimitívebb weboldalak is oly könnyedén esnek szét rajta, mint holland turisták a bulinegyedben szombat éjjel. (Note: ha ezt most Explorerről olvasod, akkor a)  te is a céges szabályozás áldozata vagy, b) Dél-Koreában élsz, vagy c) szereted a kihívásokat.)

 


Baromméter: 4/5

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr655628677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Úristen, szörnyű lehet Ott élni!!
Akkor már inkább Észak-Korea!!
Megpróbálnám átverni őket, minden más normális böngésző alapból, vagy kiegészítővel olyan User-Agent headert küld (szinte), amilyet akarsz. Persze ha pl. vbscript van az oldalon, azzal nem tudnak mit kezdeni.
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |