Ki vesz még TV-újságot? - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Függő Hírügynökség

ENTERTAINMENT WEAKLY - Mai kérdésünk visszatérő jelleggel merül fel bennünk minden egyes alkalommal, amikor meglátjuk az újságosnál vagy a szupermarketben a polcon a temérdek tv-újságot: mégis mekkora piaci igény mutatkozik ezekre a sajátos sajtótermékekre 2013-ban?


tvujsag.png

Csak ezen a képen 10 különböző műsorújság található.



A digitális átállás óta a készülékek már kiírják a műsort, meg ugye ott van az internet is, persze ez utóbbival még nem mindenki barátkozott meg Magyarországon. Szóval azt még csak-csak megértenénk, ha egy, vagy maximum kettő olyan sajtótermék megélne a piacon, amelynek tartalmát olyan hetven százalékban az aktuális heti tévéműsor teszi ki. A helyzet azonban úgy áll, hogy ennél sokkal több lap versenyez ilyen profillal az olvasókért, és bár nem tudjuk, mekkora nyereséget lehet egy ilyen újsággal kitermelni, valahogy még mindig jóval többen tudnak talpon maradni közülük, mint gondolnánk. Akkor bizonyára a lap tartalmának maradék harminc százalékában kell keresnünk a vonzósági faktort. A napra lebontott műsoron kívül ezek a magazinok rendszerint rövid cikkeket tartalmaznak bulvár- és sztárhírek témában, valamint ott van még az elmaradhatatlan keresztrejtvény. A probléma csak az, hogy ezekről a témákról bőven találhatunk számtalan egyéb, akár tematikus lapot, ráadásul simán találunk az átlagos tévéújságnál igényesebb kivitelben, megfizethető áron, még szebb, fényesebb papíron. Szóval a kínzó kérdés továbbra is fennáll: tényleg ekkora kereslet van a tévéműsort nyomtatásban közlő lapokra Magyarországon? És meddig fogják még húzni?


rtvreszletes.png


Bónusz metapoén: ez itt az MTVA kiadásában megjelenő RTV Részletes online felülete, melynek a legjobb része a sablon jobb felső sarka, ahonnan elfelejtették kivenni a gyári feliratot.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr335507082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csak mert index címlapos lett...
A kérdésed majdnem ugyanez: "ki vesz még könyvet?" Már olyan papíralapút...
Szerencsére még vannak :)
A könyvolvasók már majdnem olyanok mint egy könyv, de még mindig csak hasonlítanak.
Pl szakkönyvek, dokumentációk sokkal könnyebben átláthatóak, kezelhetőek sok esetben, mint egy elektronikus dokumentum.
Ilyen a műsorújság is, könnyebben áttekinthető, átlátható egyszerre, mint a netes műsorújságok, amiket nem kapod elő két másodperc alatt a tv előtt (egérmozis netezők kíméljenek :) ), az epg-k meg ott vannak, és alapból jók, de az egyszerre áttekinthető infók terén ők sem állnak jól.
Nem kell elájulni a digitális világ marketingjétől. Az analóg világnak továbbra is van létjogosultsága :)
Okostelefonnal vagy laptoppal hogyan törlöd ki a segged, mákvirág? :D
Könnyen el tudom képzelni, hogy sok technofóbiás tévénéző örül, ha csatornát tud váltani a vadonatúj set-top-box-on, nemhogy nyelvet, és talán az EPG létezéséről sem tudnak, vagy ha igen, utálják. Ezeknek az újságoknak szerintem 10 év múlva is lesz piaca, csak talán kisebb.
Egyik kollégám szerint a DVD van halálra ítélve az online filmletöltésekkel és stream-elésekkel szemben, szerintem az sincs.
Engem inkább a kérdés mögött rejlő dogmának a minduntalan hajtogatása lep meg: ami elektronikus, internet alapú, az kötelező jelleggel egyszerűbb és gyorsabb is kell hogy legyen - legalábbis a mainstream véleményformálók szerint, akik közé ezalkalommal a kedves posztoló is sorolható. A valóság ennél viszont sokkal prózaibb.

A netes tévéműsor megnézéséhez be kell kapcsolni a gépet (ha valakinek a hálószobájában folyamatosan bekapcsolt számítógép van, akkor ezalól mentesül, bár az más okból már úgyis menthetetlen), meg kell várni, amíg bebútol, le kell ülni elé, elindítani a böngészőt, megvárni míg betölt, beírni a címet, megvárni még betölt, és ha már előre beállítottam, hogy mely adókat akarom látni, akkor nem kell további kattintgatásokkal és keresgéléssel kikotorni, hogy mire is vagyok kíváncsi. Ugyanezt el lehet játszani okostelóval is, ott nincs ennyi veszteség idő, az cserébe csak a kényelmetlen ál-billentyűzetével, és féltenyérnyi kijelzőjével büntet, amin jó esetben egy hasáb olvasható. Az EPG talán a két módszer hátrányait egyesíti: csak bekapcsolt TV mellett működik, és a szigorúan karakteres megjelenítés mellett egyetlen műsor infóit is alig jeleníti meg.

Ehhez képest egy nyomtatott újságot 5 másodperc alatt felveszek a kanapéról, és kinyitom az adott napnál, ahol további 0,1 másodperc alatt megtalálja a szemem az olvasni kívánt hasábot, és közben még folyadékkristályos képernyővel sem folyattam ki a szemem.

Igen, eltaláltátok, veszek néha TV újságot. Nekem megéri a havi 20 percet a munkaidőmből, amennyiért 4 újság árát megkeresem...
Ráférne már az emberiségre egy pár hónapos áramszünet, hogy végre visszataláljon az eredeti értékekhez.

A természethez, az egymás iránti tisztelethez, minden élőlény irányában.

A sok biorobot kijelzőfüggő zombit rossz nézni, bármerre jár az ember. Ezeknek beépíteném a fejébe az adóvevőt, aztán éljen boldogan a kábel végén a távvezérelt baromja! :)))
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |