A hónap terméke: a laktózmentes májkrém - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Tamás J. Bertalan

UTOLSÓ VACSORA - Tudták, hogy a májkrém eredendően tartalmazhat tejfehérjét? Mi sem, legalábbis biztos az utolsók közt jutott volna eszünkbe egy rúd májast okolni esetleges laktóz-intoleranciára utaló tünetekért. Meg is rökönyödtünk, mikor a sarki közértben reggelire vásárolt Gyulai májas csomagolásán megpillantottuk a vonatkozó feliratot. Az Utolsó Vacsora egészségbarát reformkiadása következik!


majkrem1.jpg

 


...és még csak mogyorót sem tartalmaz, nyomokban sem!

 


A Gyulai májas a világ legbiztonságosabb étele, mert készítői még a lisztérzékenyekre is gondoltak, és a glutént is kispórolták belőle, nehogy valaki azért ne csapjon le rá a hűtőpult mellett állva, mert azt gyanítja, valamilyen rejtélyes úton gabonafélék kerültek bele.


majkrem2.jpg


Így aztán bátor szívvel ajánljuk az egészséges étkezést preferálóknak, és mindazoknak, akik valamilyen veleszületett intoleranciában szenvednek. Álljon itt az egyik kedvenc receptünk ebből a kiváló alapanyagból!

 


Májkrémes kenyér

 


Hozzávalók (1 személyre):


Két szelet kenyér (lehetőleg teljes kiőrlésű, de a fehér is megteszi)

Gyulai májas

Uborka

Paradicsom

Bors

Paprika-őrlemény

 


Én így készítem: a Gyulai májast késsel felbontom, óvatosan, csak apró lyukat ejtve a borításon, hogy ha nem használnám el az egész rudat, akkor ne száradjon be a későbbiekben. Veszem a két szelet kenyeret, és 1-2 milliméter vastagságban megkenem a pasztával. Ráhalmozom a felkarikázott zöldségeket, majd ízlés szerint megszórom borssal és pirospaprikával. Jól behűtött cuvée-vel vagy roséborral tálaljuk!


majkrem3.jpg

 


Tálalási javaslat. Jó étvágyat!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr895400850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Májkrémről nem gondoltam... Mondjuk szerintem a hónap terméke inkább a laktósmentes tömlős sajt. Az még hasonlít is erre, ha másban nem, hát csomagolásban :-)
redir.ec/laktozmentes
Sajnos nagy általánosságban elmondható, hogy olyan termékek is tartalmaznak pl. tejport, amire nem is gondolnál, és ez annak, aki nem eheti, nagyon nagy probléma. A 4 éves lányom pl. nagyon örül, hogy azért vannak ilyenek is, kis változatosságnak. Meg kínomban csak röhögni szoktam a sajtmentes sajton és hasonlókon, de ez van.
egyszer egy Haribo gumicukros zacskón láttam egy büszke feliratot, hogy "0% fett". Gondolom ezzel próbálták meg sugallni, hogy ez mennyire "light" kaja, hiszen a 100% szénhidrát tartalom mellett zsír már egyáltalán nincs benne.
"A Gyulai májas a világ legbiztonságosabb étele, mert készítői még a lisztérzékenyekre is gondoltak, és a glutént is kispórolták belőle, nehogy valaki azért ne csapjon le rá a hűtőpult mellett állva, mert azt gyanítja, valamilyen rejtélyes úton gabonafélék kerültek bele."

Ezt a nagyon viccesnek szánt megjegyzést nem ártana kicsit átgondolni és tájokozódni a témában.
Mi pont azért vesszük ezt a terméket, mert "kispórolták" belőle a glutént és a többire pedig azért nem csapunk le a hűtőpultnál álva, mert nem tudni róluk, hogy rejtélyes úton került-e beléjük gabonaféle.
Egy lisztérzékenynek komoly gondot jelent, olyan terméket találni, ami garantáltan gluténmentes. Így külön közsönet a gyártónak, hogy feltüntei ezt a csomagoláson.
@ÁBSK: cukorbeteg eheti? mert akkor azt is rá kéne írni, nem?
@ÁBSK: Nem érezted az iróniát? A cikk nem a Gyulai májas májerségéről szólt, hanem arról, hogy a többiben vajon mi a fenét keres laktóz és glutén. Meg persze szója.
És a Knorr tavaszi zöldséglevesében mit keres a laktóz? Tudja valaki? Mióta fölfedeztem minden zacskón minden betűt elolvasok.
Tejport(!) rak bele a rohadék! Azért kell ráírni.
Amúgy meg a nitriten kívül szóját, szőlőcukrot(!).
@afazekas: hámer a cukor ízfokozó...
minden kínai kajába van, jó sok, meg a szusiba is, problem?
amúgy az megvan, h az első (legnagyobb mennyiségben jelen lévő) összetevő az ivóvíz?
@OkoskaTo:rp: én egyet értek ÁBSK-val, lejött az irónia, de úgy, hogy milyen vicces már, hogy ráírják, hogy ez és ez a szar nincs benne.

Miközben, aki glutén, vagy tejcukor érzéken (vagy a kettő együtt) annak ordas nagy szopás az élete a kajavásárlás szempontjából és ebben semmi túlzás nincs.

Majd ha esetleg a T. poszter, vagy valamelyik közeli rokonának az élete úgy alakul, hogy gluténérzékennyé válik, akkor majd nem ilyen heherészve fogadja ezeket a feliratokat a termékeken.
@közmunkás bérkommentelő:
A kínai menzák mióta állítanak fel standardokat...?

De egyed akkor csak nyugodtan mindet ha szted nincs "problem".
@afazekas: miért, számít? aki beteg az úgyis tuggya mire figyeljen, a többek emg azt esznek amit eléjük tesznek oszt a szervezetük lebontja jól, összetevők szerint :)
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |