UTOLSÓ VACSORA - Tudták, hogy a májkrém eredendően tartalmazhat tejfehérjét? Mi sem, legalábbis biztos az utolsók közt jutott volna eszünkbe egy rúd májast okolni esetleges laktóz-intoleranciára utaló tünetekért. Meg is rökönyödtünk, mikor a sarki közértben reggelire vásárolt Gyulai májas csomagolásán megpillantottuk a vonatkozó feliratot. Az Utolsó Vacsora egészségbarát reformkiadása következik!
...és még csak mogyorót sem tartalmaz, nyomokban sem!
A Gyulai májas a világ legbiztonságosabb étele, mert készítői még a lisztérzékenyekre is gondoltak, és a glutént is kispórolták belőle, nehogy valaki azért ne csapjon le rá a hűtőpult mellett állva, mert azt gyanítja, valamilyen rejtélyes úton gabonafélék kerültek bele.
Így aztán bátor szívvel ajánljuk az egészséges étkezést preferálóknak, és mindazoknak, akik valamilyen veleszületett intoleranciában szenvednek. Álljon itt az egyik kedvenc receptünk ebből a kiváló alapanyagból!
Májkrémes kenyér
Hozzávalók (1 személyre):
Két szelet kenyér (lehetőleg teljes kiőrlésű, de a fehér is megteszi)Gyulai májas
Uborka
Paradicsom
Bors
Paprika-őrlemény
Én így készítem: a Gyulai májast késsel felbontom, óvatosan, csak apró lyukat ejtve a borításon, hogy ha nem használnám el az egész rudat, akkor ne száradjon be a későbbiekben. Veszem a két szelet kenyeret, és 1-2 milliméter vastagságban megkenem a pasztával. Ráhalmozom a felkarikázott zöldségeket, majd ízlés szerint megszórom borssal és pirospaprikával. Jól behűtött cuvée-vel vagy roséborral tálaljuk!
Tálalási javaslat. Jó étvágyat!