A világ legrosszabb sorozata - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Függő Hírügynökség

SPOILER - A címbe foglalt állítás erőteljes túlzásnak tűnhet, a legekkel úgyis mindig csak a baj van, hisz kinek a pap, kinek a papné, a Nickelodeon saját gyártású Fred: a show című műsora azonban vitán felül a legborzalmasabb dolog, amit valaha láttunk, pedig túl vagyunk már néhány Zs-kategóriás filmen, megvolt a Jersey/Geordie Shore és a Tini mamik is. Ezúttal azonban bátran kijelenthetjük: akinek ez tetszik, azzal valami nagyon súlyos baj van.



Ettől a vigyortól egyből ökölbe szorult a kezünk!

 


Az IMDb-n 2,1 pontot kapott, egy évad után pedig levették a műsorról, mert a kutya sem nézte. Okkal. A címszereplő, Fred Figglehorn karaktere a létező legirritálóbb, amit valaha képernyőre hánytak: egy minden racionalitástól mentes hiperaktív idióta, akinek addig pitchelték a hangját, amíg el nem kezdett hasonlítani az Alvin és a mókusokra. Ami azonban még elviselhető egy rajzfilmfigurától, az már kevésbé működik egy élőszereplős sorozatnál. Pláne egy olyannál, ami egy eredetileg youtube-ra töltögetett websorozatból nőtte ki magát (hogy hogyan, azt sosem fogjuk megérteni). Az internet logikája alapján természetesen nagyon gyorsan világszenzáció lett a fiatal srác (bizonyos Lucas Cruikshank) agymenéseiből, ám ami az interneten mémmé válhat, mert annyira bizarr és beteg, hogy nézni és osztani kell, meg büntetni vele a haverokat, az egy tévécsatornán, ami elvileg gyerekeknek készít/sugároz műsorokat, már kevésbé.


Ugyanakkor egy valamit el kell ismernünk: ez a csávó, ez a kiejthetetlen nevű Cruikshank gyerek egy zseni. Ekkora adag trágyát eladni, saját sorozatra és világhírre szert tenni húsz éves kora előtt, az nem semmi. Próbáljuk hát addig nézni a szenet, amíg gyémánt nem válik belőle: a Fred című sorozat, tulajdonképpen direkt szar, mert görbe tükröt tart a különböző, fiatalokat célzó csatornák (de főleg a Disney) átlagos műsorai elé, amelyek tele vannak hasonló, bár némileg konszolidáltabb idiótákkal. Fred személyisége és háttere is egy fricska a mindig gazdag, igényes családból származó, jól öltözött fiatalok életével szemben, amelyet az említett sorozatokban láthatunk. Fred anyja alkoholista, az apja a halálsoron, és úgy összességében, minden egyes mellékszereplő fullba nyomja a kretént. És még ha úgy is volna, amint fentebb feltételeztük, hogy ez az egész direkt ilyen rossz, még akkor is ott a kínzó kérdés: miért akarná bárki önszántából alávetni magát ennek. Ehhez képest Pee Wee Herman maga volt a szórakoztatás - a Fred minden humortól mentes, a szereplői pedig gyakorlatilag jelentről jelentre abszolút ön- és közveszélyes baromságokat csinálnak. Nem igazán hisszük, hogy az erőszakos műsoroktól tömeggyilkos lehet az emberből, de ezt látva már mi is nyúltunk a képzeletbeli shotgunért. Soha senkinek nem ajánljuk a megtekintését, főleg nem gyerekkel! 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr65397158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |