Köcsögmentesítés az Iparművészetiben - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Tamás J. Bertalan

KÉPLEGÉNY - A magamfajta prolinak a kerámiáról első körben a köcsögök jutnak az eszébe, aztán meg Etus a Szomszédokból, aki ha nagy ritkán szert tett némi pénzre vesződséges munkája révén, akkor egyből elszórta az unokákra, például vett belőle Julcsinak egy internetet. Az Iparművészeti kiállítása ezzel szemben olyan, mintha Patrick Swayze és Demi Moore rommá LSD-zve estek volna neki annak a bizonyos agyagozásnak. 

 anyagkolostora.jpg

Haza és hal adás...

Igen, ez egy túrórudipöttyös gumicsizmát viselő színes pingvin, aminek egy halat tartó glóriás nő van a mellkasára tetoválva. Ha ezt a művet teszik rá a kiállítás plakátjára, egész biztosan többen kapják fel rá a fejüket, úgy tűnik azonban, mintha az amúgy külsőségeiben is nagyon trippy Iparművészeti direkt próbálná a világ legunalmasabb múzeumának beállítani magát. Eleve hogy lehet már ilyen antimenő címet adni egy ennyire menő kiállításnak: Művészet az agyag kolostorából – a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek – Nemzetközi Kerámia Stúdió gyűjteményének kiállítása? Egy ilyen címtől minden jóérzésű embernek elmenne a maradék kedve is. Az átlagember ugyanis nem ismer iparművészeket, az egyetlen, akiről jó eséllyel hallott, az Fekete György, aminél rosszabb reklám mondjuk nem nagyon akadhat (kivételt képeznek természetesen az átlagos bloghu kommentelők, ők ugyanis mindenkinél sokkal műveltebbek). Meg persze ott van még Etus - aki pont olyan modoros, mint amilyennek egy kerámiakiállítást a fentiek fényében képzelnénk. Ezzel szemben a valóság az, hogy ez egy baromi érdekes, izgalmas, jól összerakott tárlat, amin bárki jól szórakozhat, nem csak a vitrinbe zárt nippekért valamiért különös vonzalmat érző 50+-os korosztály. Mondjuk a művek egy jelentős része olyan, mintha valami nagyon durva szer hatása alatt hozták volna létre, de arra legalábbis mindenképpen tökéletesek, hogy kicsit tágítsák az ismereteinket, és ne köcsöggyárosokként gondoljunk a keramikusokra. Szóval menjen mindenki az agyag anyag kolostorába, szeptember 2-ig még bőven van rá idő.

1433.jpg

Ennek konkrétan az a címe, hogy szerelem.

1415.jpg

Papírrepülő. Nem papírból.

1429.jpg

1423.jpg

1425.jpg

1421.jpg

1427.jpg

1430.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr795305858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |