Leletmentés #3 - Üveges Csirkeszemek: Csirkefogászat (1997) - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Pereszlényi Péter Pál

DALFEJTŐ - Minden magára valamit is adó tinédszer volt valamilyen korszakos metamorfózis áldozata, a betonzselés techno koboldoktól a testnedveket bent tartó bőrnadrágot preferálókig. Személy szerint nekem a punk tépázta meg csónaklakktól fertőzött lelkemet, s taszított a rajongás és életvitelszerű anarchizálódás halmazába.


Leletmentés #4 - Üveges Csirkeszemek: Csirkefogászat (1997) by Spoiler Radio on Mixcloud

 

 

A végletekből táplálkozó élet summázva: szökőkútból gyűjtögetett tantuszok képezte vagyon, mely épp elég tőkének bizonyult egy jó Üveges Csirkeszemek koncertre, meg persze némi Dennis colás veresborra. A kor jellemző punkjának ellentéte a diósgyőri banda, egyértelmű színfoltja a '90-es éveknek, mind zeneileg, mind szövegileg. A Csirkefogászat album izgalmas feldolgozásokkal és határozottan szórakoztató jelleggel nőtte ki az undergroundot, majd  a társadalmi rétegek korcsosult ideáit kritizáló, az anarchiát lényegében megragadó punk-ikonná nemesedett. Morális "értekezéseikkel" (a punk jellegzetes felhangjainak álcájában), kortársaikhoz mérten kimagasló verbális intelligenciával megáldva adtak teret a megőrülés minden formájának. Egyszerűbben szólva: annak, aki fogékony a punkra, annak kurva nagy élmény.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr635423065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |