A Toy Dolls már régen megmondta, hogy Jimmy Savile egy pöcs - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Függő Hírügynökség

DALFEJTŐ - A britek egyik legnépszerűbb valaha volt tévés személyiségéről, a BBC tavaly elhunyt emblematikus arcáról nemrég kiderült, hogy pedofil volt, és vélhetően több száz személyt rontott meg. A botrány azóta is csak dagad, pedig Jimmy Savile régen sem volt mindenkinek szimpatikus. A legendás The Toy Dolls például szatirikus dalt faragott róla.


 


Jimmy Savile, a britek Dévényi Tiborja a The Top of the Pops mellett a nevét viselő tv showról, a Jim'll Fix It (nagyjából: Jim elintézi/megoldja) című kívánságok teljesítésére épülő műsorról ismert (vö.: Három kívánság, Tibi bácsi elintézi). Továbbá arról, hogy karitatív tevékenységéért mindenféle állami kitüntetést elnyert, többek között lovaggá is ütötte a királynő, így aztán kétszer annyira ciki, ha igaz, hogy közben egy gyerektaperoló volt; mindemellett pedig baromi ízléstelenül nézett ki. Így:



A The Toy Dolls minden idők egyik legmenőbb bandája, akik a Nelly, az elefánton kívül két szempontból is rendhagyóak: 1. punkzenészek, akik ténylegesen tudnak bánni  a hangszereikkel (ha valaki nem hiszi, hallgassa meg Bach D-moll Toccatáját az ő előadásukban), 2. dalaikban kivételesen fontos szerepet játszik a humor, és szimpla anyázás helyett képesek az irónia nyelvén szólni a szerintük érdekes jelenségekről (legyen az egy pszichopata feleség, az idegesítő szomszédok, vagy akár a poloskák). 1993-as Absurd Ditties című lemezükre Jimmy Savile-ről is került egy dal, melyben szerintünk a folyton saját imidzsét és legendáját építgető fickót froclizzák.

Jimmy lives his life for charity
Jimmy's got no wife just an o.b.e.
Everybody depends on jimmy
Jimmy's getting a little cheesed off
Jimmy reckons they've all enough
If they want jim it's tough

 

Chorus:
Coz when you're jimmy saville
Woooooo
Everybody thinks yer brill
Think yer brill
But jim'll fix it's to be done
Woooooo
Then that bleedin' great north run
The great north run
No it's never too much fun for james

 

Jimmy does get up at 4:30
But jimmy does not get time for brekky
He's not complaining, jimmy's training
Somebody's sponsoring jim again
So jimmy bites his tongue & counts to ten
"oh stuff this" jimmy snarls

 

Olga -a zenekar énekes-szövegírója, Michael Algar- szerint Savile olyan ember, akinek soha semmi nem elég, akinek csak érdemrendje van, de felesége nincs, aki hajnali fél ötkor kel, de nincs ideje reggelizni, és mikor hírét veszi, hogy ismét szponzorokra akadt, akkor dühösen elszámol tízig, és magában morog. A Spoiler Hivatalos Dalfejtő Bizottsága szerint mindezzel arra céloz a szerző, hogy mennyire képmutató is a britek kedvence, aki emberfeletti áldozatvállalásként mutatja be saját munkáját, miközben valójában rommá keresi magát vele, továbbá hogy milyen "kínokat" is kell Jimmynek kiállnia, miközben egy egész ország rázúdítja ügyes-bajos dolgait, mondván, ő majd úgyis elintézi. Egyetért dalfejtőnkkel? Vagy Ön mást, talán épp a fékevesztett rajongást hallja ki a brit punkzenekar soraiból? Mindenképp tudassa velünk!

 


*A cikk címében és a dalszövegben a zenekar által használt írásmódot tartottuk meg. A valóságban Savile így, egy l-el írta a nevét.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr35509606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |