Hogyvolt látkép 1956. október 23-ra - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Függő Hírügynökség

CSÚNYAIRODALOM - Még mielőtt szó érné a ház elejét, nyomatékosan közöljük, hogy alábbi írásunkkal semmilyen szinten sem akarjuk megbecsteleníteni 1956. október 23 emlékét, múltját és mondanivalóját. Ugyanakkor az események részletezését sem tartjuk fő irányvonalunknak, ahogy a gúnyolódást is megpróbáljuk a lehető legalacsonyabb szintre vinni. Történelemlecke következik, úgy hogy az internet népe is megértse.


október23.png

 


A műegyetemisták, no meg az igaziak is nyakukba szedték lábaikat és nekilódultak a BME elől. A pesti furkók lepacsiztak a budai ficsúrokkal a Petőfi szobornál, majd egy bátor jelentkező tanárok kedvence felolvasta a 16 pontot. A szónoklatot megunva azt húzzad testvérem, hogy "Nemzeti dal". A Margit hídhoz vezető menethez csak-csak hozzábaszódtak a délelőtti műszakot frissen letevő munkás elvtársak. Az alapból tízezres tömeg szépen növekedett, ahogy a reformok követelésének andalító kántálása nemzeti jelszavakkal vegyítve kezdett piros-fehér-zöld színt kapni. 

 

Már a Bem-szobornál tipródik a tömeg, a hőzöngés az megy, legalább annyira, mint egy barátságos meccs utáni tömegverekedés előszelében. A Szózat, az most is stabilan megy, de Nagy Imre még mindig sehol. Az a szerencse, hogy mindenki a koedukáltan kollektív szabó szakkörről jött, hogy akadt pár ezer olló, meg bugylibicska, hogy kiszabják a zászlókból a szovjet mintájú címert. A vörös csillagok meg csak úgy potyogtak a megfáradt katonák sapkájáról, mint diktatórikus jelképtől elidegenedett polgár elvtársak szeméből az örömkönnyek. Az egy helyben szobrozás helyett a 100.000-es tömeg megindult a Parlament felé, hogy meghallgassák Nagy Imrét. Most már 2-300.000-en tobzódtak a Kossuth téren. Nagy Imre szól a néphez, de a tömeg csak lázad, lázad, lázad. Mint amikor egy osztályfőnök próbál érvényesülni egy végtelenül rossz osztály előtt. A nagy ember mondaná a beszédet, de a nép csak őrjöng és őrjöng. Nekem füttyögtök basszameg? Ja, nem csak Gerőnek, bocs bazmeg, hogy lelkesek vagyunk egyszer az életben. Nagy Imre hazaküldi az embereket, hogy ne a téren rontsák a levegőt, meg különben is, szeressük egymást gyerekek. 

 

október23 1.png

Csak sikerült riadóztatni a fakabátokat, de nem is ez a lényeg. Nagy Imre szavára kábé fittyet hányva, a kulturált, kellően felhergelt, tesztoszteronszagú tömeg ledöntötte Sztálin szobrát. Hányszor hallottuk ezt a rosszul előadott iskolai darabokban, ugye?

 

sztálin.png

 

Írásunk forrása bármelyik 12-es történelem tankönyv.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr805509622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |