Egy osztálykirándulás tanárnő szemszögből - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Chat Géza

 

A szervezés netovábbja


Végre elvihetem a kis osztályomat kirándulni. Addig sem kell tanítani őket. Már alig várom. De hova vigyem őket? Nyilván semmi sem lesz elég jó nekik. Nem vihetem őket se túl messze, se túl közel, mert akkor az a baj, ugye. Na meg az osztálypénzzel is úgy kéne okoskodni, hogy a maradékból szervezhessek magamnak egy jó kis elhajlós estét a barátaimmal. Akkor az úti cél legyen a festői Bakony és azon belül is a legtipikusabb helység, Vinye. Igaz, hogy én már vagy százszor bejártam az összes kiránduló útvonalat, de hát ki nem szarja le. A szállás meg legyen mondjuk valami helyi iskola tornaterme. Ezzel meg is volnánk.

 

 

A bejelentés

 



Sejtettem, hogy a fele társaságnak nem fog tetszeni az ötlet, különösen a Krisztián és Zsolti baráti körnek, de ez van, ezt kell szeretni. Hiányozni nem lehet. Azért mert azt mondtam és kész. Hogy ki lesz a kísérő? Misi bácsi, a földrajztanárotok. Biztos sok érdekességet tud majd mondani a bakonyi tájról. Nem, nem szívatlak benneteket, és nem is direkt csinálom. Nekem is lenne más jobb dolgom, higgyétek el, ehelyett mégis titeket viszlek kirándulni. A jó hír az, hogy a másik kísérőt ti választhatjátok ki. Ne egyszerre mondjátok, ha kérhetem. Mondom! EGYSZERRE CSAK EGY BESZÉLJEN! Ez így nem fog menni. Szavazzunk. Ki az aki, azt szeretné, hogy... Remek. Akkor Peti bácsi - akit utálok, mint a szart -, a testnevelés tanárotok lesz a másik kísérő. Jövő hétre mindenki hozzon x ezer Ft osztálypénzt, ebből fizetjük majd a vonatjegyeket, meg a szállást, meg az egyebeket. Azt hiszem, mindent megbeszéltünk. Van kérdés? Jó, akkor térjünk rá a hiányzásokra meg, hogy mit műveltél a kémia órán Német Kristóf? Gyere csak ide, meséld csak el.

 

 


Indulás rándulni ki

 



Mindenki itt van? Remélem senki nem hozott magával alkoholt az útra! - Bár akkor lenne mit elkobozni és máris szebb lenne minden. - Jól van, akkor szálljunk fel a vonatra gyerekek, senki ne maradjon le! Krisztián! Ne szórakozz itt velem az Isten áldjon meg! Itt hagyjunk? Csak szeretnéd! Jössz velünk szépen! Nyomás felfelé és ülj le a seggedre! Jó napot, kalauz úr! Igen, a fiatalok velünk utaznak. Majd igyekszünk lecsitítani őket. NEM LEHETNE, HOGY MINDENKI MP3-at hallgasson és néma kussban üljön az út végéig? Hát persze, hogy nem. Mindjárt gondoltam. Zsolti! Te inkább ne szólj egy szót se. Kellett nekem ez az egész? Nem tudom mikor érkezünk meg. Nem, azt sem tudom, hogy mikor lesz vacsora, szóval jobban tennétek ha nem most ennétek meg a három napra elcsomagolt hideg élelmet. Majd leszállunk, kényelmesen elballagunk a szállásig, igen egy tornateremben fogunk aludni. Könyörgöm ne kezdjétek megint! Nem lesz együtt alvás, felejtsétek el. Lányok a terem egyik, míg a fiúk a másik végében fognak aludni. A gusztustalan megjegyzéseiteket meg tartsátok magatokban ha lehet, mert a szünet után indíthatunk egy osztályfőnöki intővel, ha nagyon nem bírtok magatokkal.

 



Szállásfoglalás és az első közös éjszaka

 



Itt lehet igény szerint zuhanyozni. Először a lányok, majd a fiúk mehetnek, mert a meleg víz bojlerről megy, szóval... De még előtte elmegyünk vacsorázni, tekintve, hogy mindenki éhes, mert ugye a vonatra szállás pillanatában egyből meg kellett bontani a chipseket meg a minden egyéb nyavalyát. Na nyomás. Mmm. Jó kis menzás tökfőzelék, fasírttal és két napos kenyérrel. Ha végeztetek 2 óra szabad foglalkozás, de a tornatermet nem lehet elhagyni. Nem. Nem mehettek ki. Mert ha valami bajotok esik, vagy italoztok akkor engem vesznek elő a drága szülők.

 



(2 órával később)

 



Mindenki a helyén van? Krisztián, Zsolti! Azt hiszed nem látlak? Menj vissza a saját hálózsákodhoz. Akkor lekapcsolom a villanyt. Jó éjszakát! Egy hangot sem akarok hallani. Reggel korán kelünk. NEM PUSMOROG! KRISZTIÁN! Hallom, ahogy recseg a lábad alatt a padló! Menj vissza a helyedre. Hát ez nem igaz. NEM HISZEM EL! Ki röhög? Zsolti! Osztályfőnökit akarsz, vagy alszol kint a szabadban a medvékkel? Akkor csönd legyen végre!

 



A túrazsák zsemlével és májkrémmel megpakolva. Utánam gyerekek


Ha lehet, akkor senki se maradjon le, ne csámborogjatok, figyeljünk oda egymásra. Majd egy falun keresztülmegyünk, és az ottani kocsmában lehet majd a lányoknak pisilni, meg lehet venni jégkrémet, meg... sört azt nem. Legfeljebb a tanár uraknak és nekem. Csak vicceltem. Peti bácsi, ne nézz rám. Mi persze, hogy iszunk. Ők nem! Egyet sem! Azért mert még nem nagykorúak. Nem áltatom magam, tudom hogy minden péntek este halálba isszák magukat, de most akkor is az én felelősségem, meg különben is milyen példát mutatnánk, ha sört adnánk a gyerekeknek. Ki beszélt sörről? Jó, hogy nem iszunk velük pertut, mi? Tartsd meg az ötleteidet. 



(a kocsmánál)



Akkor itt most pihenünk egy kicsit. Misi bácsi tud mondani valami erről a krimóról? Nem, Hála istennek. Akkor üljünk is le. Krisztián meg a Zsolti nagyon eltűntek. Nem tetszik ez nekem. Hol voltatok? Sehol. Gondoltam. Had nézzelek csak! Szerencséd, hogy nincs sör szaga a szádnak. Figyellek titeket. 

 



Az utolsó este, tábortűz, gitározás és egyéb juttatások

 



 Itt a szalonna, mindenki vegyen egyet, meg hozzá kenyér is, tessék. Ha marad, akkor még lehet venni, de egyszerre csak egyet. Rita! Játszanál nekünk valami szép katolikus dalt, vagy a börtön ablakában-t esetleg? Krisztián! Vegyél vissza jó? Nem kell ordítani. Részegen, ki visz majd haza? Tüp-ti-tü-ti-dűm, tid-ti-dü-di-dűm. Gyere csak ide! Mit képzelsz magadról, mi? Nem szégyelled magad? Erről még beszélünk, most pedig vonulj be szépen a tornaterembe. Neked itt véget ért a tábortüzezés. Másnak nem kell utána menni. Hagyjátok őt békén! 



 

A gyerekcsomagok leadása az aggódó szülőknek




Persze, minden a legnagyobb rendben volt - csak húzzatok már a fenébe - jól viselkedett, igen. Krisztián szülei! Elnézést! Nekünk majd beszélnünk kell. Ráérnének valamikor a héten? Rendben, viszlát! Misi, Peti! Köszönöm, hogy segítettetek, majd hétfőn találkozunk a tanáriban. Sziasztok! Otthon, édes otthon. Na akkor nézzük, mennyi lóvé is maradt pontosan? 9470 Ft. Nem is rossz. Gyors telefon, szerbusz barátnőm! Mit csinálsz az este? Nem megyünk el koktélozni? Most érkeztem meg egy szörnyű kirándulásról. Neked milyen volt a matek táborban?



Itt egy kis oktatóanyag, hogy minden világos legyen.



komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr645509686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |