A férfiaknak is van gyakran ismétlődő ciklusuk: a szakáll - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Chat Géza

COSMOPURITÁN - Bizony, bizony. Nem csak a nők rendelkeznek ilyen jól megálmodott ciklikus periódussal, a férfiaknál ugyanis előfordul, hogy bundabugyit kezdenek növeszteni az arcukra. Az erősebbik nemnél azonban nem lehet konkrét időpont(ok)hoz kötni, és finomhangolni a szúrós időszak bekövetkeztét: ha olyanjuk van, megnövesztik arcszőrzetük, és kész. Téma lezárva, vita nincs.

 

 

"Ha apádnak nincs szakálla, akkor két anyád van..."

The Beards

 

 Nem ritkán érik a nőket gúnyos megjegyzések a menzeszükkel kapcsolatban, például az irodában, amikor a tapintattal nem rendelkező alfahím kolléga egy hirtelen rögtönzött - a kretén kollégák számára halálian vicces - prezentáció kíséretében a fehér kosztümnadrág adott időszakban történő viselésének előnytelenségét ecseteli. Továbbá nem egy, a női témát érintő disznóviccet hallhatunk a késdobáló kocsmák díszes törzsvendégei szájából, és így tovább. Ez még csak a jéghegy csúcsa. Ha a férfiak ilyen szemérmetlen dolgokat mernek állítani az általuk oly nagy mértékben szeretett nőtársaikról, akkor mi az, amit még kimondani sem mernek. Azok a gondolatok a pokol legmélyebb bugyraiban fogalmazódhatnak meg, ahol az erkölcstelenség és az ócska humor nem ismer határokat.

 

 Ezzel szemben hány olyan viccet ismerünk mely úgy kezdődik: "egy szakállas fickó..." "két bajuszos ember..." A bajuszos nő fura, de a bajuszos férfi senkit sem érdekel, mert ugye mi abban a poén. Hát maga az ember, aki bajuszt visel. Az arcszőrzetet ugyanis nem azért viselik, mert jó, hanem mert nincs más választás, és mert feladták az állandó harcot.

 

 Miért akarná bárki is megnövesztené az arcszőrzetét? Lássuk csak, mert jól áll? Nem. Mert karakteres lesz tőle az arcom? Továbbra is nem, hisz eltakarja a fejet. Mert lusta vagyok, és fáj az igényesség? Na látod, hogy megy ez. Az, hogy egy szakáll karaktert kölcsönöz az arcnak, már csak azért is nem helyén való megközelítés, mert minden csak megszokás kérdése. Az alábbi egyszerű tényből kiindulva az emberi szem sokkal inkább a csupasz arc látványához van hozzászokva, mint annak ellenkezőjéhez. Ráadásul a média által közvetített ideális férfikép nem összeegyeztethető a szőrzettel. Így aztán disznó vicceknek nem, de válogatott sértéseknek azért ki vannak téve azok, akik feladták a hosszas küzdelmet, és a pofaszőrzet mellett döntöttek. Alább a leggyakoribb szakáll-típusokat gyűjtöttük össze főbb jellemzőikkel, és a várható reakciókkal azok részéről, akik nem érzik át a szakáll terhét.

 

 

admiral.png

Az admirális:

 

Teli arcos szakáll, csak a pofazacskóknál van leszedve.

 

"Így biztos nem lesz semmi rakétázás az éjjel..."

 

 

rakoczi.png

A nemes:

 

II. Rákóczi Ferenc féle kackiás bajusz.

 

"Hook kapitányt láttad valaha jó nővel? Vagy úgy nővel egyáltalán?"

 


hedgehog.png

A sündisznó:

 

Szolid, 1-2 két napos borosta.

 

"Az állatkertben szerinted miért nincs sündisznó simogató?"

 


bunda.png

A medve:

 

Több hetes, természetes szakáll.

 

"Szexelni most nincs kedvem, de beszélgethetünk szépirodalmi művek elemzéséről."

 


donquixote.png

A conquistador:

 

Műgonddal nyírt kecskeszakáll.

 

"Bocs, de nem vagyok oda Petőfiért..."

 

 

 kover.pngA kövérlászló:

 

Bajusz, mely leginkább egy felrepedt kócbaba tömésére hajaz.

 

"Köszönöm, ma már ettem kefét."

 


elvis.png

Az elvispresley:

 

Igazi 70-es évek rock'n'roll pajesz.

 

"Nincs is andalítóbb érzés, mint amikor inverz gyanta csíkot simogathatok egy férfi arcán."

 


az-informatikus.png

Az informatikus:

 

Több éves szakáll, rendszerint kockás inggel kiegészítve.

 

"Nem ártana elkezdened basszusgitározni, vagy a visszaváltott sörösüvegek árából megélni."

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr495509786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |