Csapolt sör házhozszállítással? Palackban? WTF?! - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Tamás J. Bertalan

UTOLSÓ VACSORA - A Soproni feltalálta a tutit azoknak, akik lusták kocsmába menni, de túl csórók ahhoz, hogy saját bárpultjuk legyen otthon: itt a boltban kapható, palackozott csapolt sör! Megrendeltük, kipróbáltuk, és megvártuk a hatást!

 

kibontos_small.gif

 

 

A csapolt sörre sokan kényesek, így mi is, ha csak tehetjük, a palackozott verziót részesítjük előnyben. Csapolt sört ugyanis két esetben érdemes inni: ha tényleg kurva jó, és maximális megbízunk a helyben, ahol fogyasztjuk, vagy ha nincs más, és a cél (azaz a kedélyes péntek esti berúgás) szentesíti az eszközt. Így nem csoda, hogy egyáltalán nem értjük, mi járhatott a Soproni élelmiszermérnökeinek  fejében, amikor megalkották a palackozott csapolt sör koncepcióját.

 

De a csapolt épp a palackozott ellentéte, nem?

 

Kitűnő észrevétel, köszönjük! Elsőre valóban azt gondolhatnánk, hogy a két forma esetében lényegében csak a szervírozást illetően akad különbség, de ez nem így van. Ugyanazon sör teljesen más élményt nyújthat csapon és üvegből (pláne dobozból), így aztán teljesen érthető, hogy néha az ember egész egyszerűen megkíván egy jó korsó sört. Amennyiben azonban nincs otthon saját sörcsapunk (valljuk be, ez kevés ember kiváltsága), akkor vajmi kevés esélyünk van rá, hogy az esti meccs közben betoljunk néhány korsó valódi csapoltat, olyat, ami nem egyenlő a korsóba áttöltött palackozott sörrel.

 

20141019_175131-2.jpg

 

És éppen ez az, amiben a Soproni is mellélőtt ezzel az új verzióval

 

A Frissen Csapolt Soproni ugyanis nem más, mint egy hagyományostól minimálisan eltérő világos Soproni-változat, amit becsomagoltak. De kezdjük az elején!

 

A Tesco-házhozszállítás nagyjából a legnagyobb vívmánya a civilizációnak a szeletelt kenyér óta, és tekintve, hogy gyűlölök vásárolni és nincs kocsim (mert vezetni is gyűlölök), így amióta hazánkban is elérhető ez a lehetőség, mindig online intézem a bevásárlást. Így esett, hogy miután behánytam a virtuális kosaramba egy zsugor ásványvizet, és épp indultam volna tovább gyömbért szerezni, valahogy félrekattintottam, és megláttam a termékek közt a Frissen Csapolt Sört. A Frissen Csapolt kifejezés és a másnap délutánra időzített házhozszállítás között feszülő elvi ellentét annyira felkeltette az érdeklődésemet, hogy egyből hozzáadtam két palacknyit a rendelésemhez.

 

20141019_175112-2.jpg

 

Amit a Frissen Csapolt Soproniról tudni érdemes:

 

Ne úgy képzeld el, hogy a boltban kicsapolják, aztán egy korsóban elhozzák az ajtódig. Sokkal inkább egy olyan palackozott sört képzelj el, amelynek előállításakor olyan jellegzetes jegyeket igyekeztek visszaadni, amelyek a csapolt sörre jellemzőek. Magyarul: ez egy csapolt sör ízű palackozott sör. Amelyet a frissesség kedvéért papírba csomagoltak. A hivatalos indoklás szerint ezért:

 

"A új Soproni Frissen Csapolt alapja a Soproni sör, azonban az összetevők arányának módosításával készül. Így kerül bele minden üvegbe a csapolt Soproni jellegzetesen tiszta és hűsítő íze, amelyet mindvégig gondosan óvunk a közvetlen fény és magas hőmérséklet sörminőségre kedvezőtlen hatásaitól. Az elkészült palackokat ezért rögtön papírba vagy kartoncsomagolásba helyezzük, majd folyamatos hűtés mellett szállítjuk őket az üzletekbe."

 

Érthető módon teljesen szkeptikus voltam. Az összehasonlítás kedvéért rendeltem hagyományos Sopronit is, aztán vártam a szállítót. Mikor megérkezett a rendelésem, meglepve tapasztaltam, hogy a csapolt söröm (ellentétben a referenciaként rendelt hagyományossal) fogyasztható hőmérsékletűre van hűtve. Így nézett ki amúgy kicsomagolás előtt:

 

20141019_174432.jpg

 

Kitöltés után ránézésre semmi különbséget nem tapasztaltam a sima palackozott verzióhoz képest, de értelemszerűen a csapolás során keletkező hab egészen máshogy fest, mint amikor kitöltjük magunknak a sört nagy óvatoskodás közepette. Viszont az íze...

 

...nos, az íze határozottan meglepett!

 

A Frissen Csapolt Soproni ugyanis tényleg más ízű, mint a sima verzió, sőt, meg merem kockáztatni, hogy jobb is annál. Nehéz lenne meghatározni a különbséget, de valahogy mintha kissé erőteljesebb, enyhén kesernyésebb, sörszerűbb volna az egész, ellentétben a steril, palackozott ászokkal. Ez az eltérés ugyanakkor minimális, olyasmi, ami jó eséllyel fel sem tűnne, ha nem tudnám, hogy ebben a palackban nem a szokásos Soproni van.

 

iszas.gif

 

A két termék közt egyébként 30 forint volt a különbség, és bár rászokni nem fogunk, de azt meg tudnánk szokni, ha a hagyományos íz helyett mindig ez fogadna egy üveg Soproni felbontásakor. Egyébként aki ki szeretné próbálni, az [idézem]:

 

"Az érintett áruházakban keresse a hűtött tejtermékeknél."

 

Ami ugye önmagában egy újabb hatalmas WTF! Ennél csak az jobb, hogy...

 

"Az egyedi készítési eljárásnak köszönhetően a Soproni Frissen Csapolt a gyártástól számított 30 napon belül nyújtja az igazi csapolt Soproni élményét!"

 

Éppen ezért úgy döntöttem, hogy a berendelt két palackból egyet félreteszek, és pontosan harminc nap múlva megkóstolom, hogy tapasztalható-e bármilyen változás, vagy csak óriási marketing-bullshitről van szó! Szóval hamarosan jelentkezünk a palackozott csapolt sör tesztjének második epizódjával!

 

Ha rányomsz a lájkra, nem maradsz le a folytatásról!

 


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr96808361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palackozott sört részesíted előnyben a csapolttal szemben.
Nincs autód, és utálsz vezetni.
Tippelhetek?
@Wandál: Tippelj nyugodtan, nem tudom mire akarsz kilyukadni.

Egyébként úgy is fogalmazhattam volna, hogy a palackozott sört tartom biztonságosabb választásnak, ha egy akármilyen random kocsmába betérek. Csapoltat csak ott iszom, ahol tudom, hogy tényleg jó lesz, vagy ha tökmindegy, mert csak a berúgás a cél.
Soproni frissen csapolt LOL
Szerintem Soproniból bármilyet veszel az közel van egy csapolt sörhöz olyan lötty semmilyen vacak lé ... sőt, egy jó csapolt sör még jobb is
Azt "nem" kívánom, hogy mindenedet az internetről rendeld(csaj, sör,buli,élet) jobb mint élőben bár biztos jobb
"...vagy ha tökmindegy, mert csak a berúgás a cél."

Aki ezért iszik, annak semmiképpen nem szeretném a véleményét komolyan venni holmi különbségekről.
@...elmúlik...: Értem, nyilván egyedül vagyok ezzel, hisz köztudott, hogy Magyarországon soha senki nem szokott berúgni,vagy ha igen, azt mindig minőségi piával éri el, pusztán műélvezetből. A fesztiválokon is csak azért fogy olyan kurva sok sör, mert annyira finom a 800 huf/korsó vizezett csapolt, hogy mindenki az íze kedvéért issza, és véletlenül sem másért.
@Che Tamás: Nyilván nem vagy egyedül, de azok véleménye is irreleváns ebből a szempontból. A fesztiválokon történő alkoholfogyasztásról nem szeretnék véleményt alkotni, lévén nincs tapasztalatom. Gyanítom ezeken sem a minőség iránti elkötelezettség jellemzi az alkoholt fogyasztókat.
@...elmúlik...: Értem, szóval aki valaha ivott már bármit, amit nem "minőség iránti elkötelezettségből" vett a szájába, hanem mert mondjuk szilveszter volt (sőt, ezt a hétköznapi tényt még be is vallja), annak amúgy fingja nem lehet egyéb élethelyzetekben sem a minőségi termékekről, ergo véleménye se legyen. Oké.
@Che Tamás: Kissé kiforgatod a dolgot a magad javára, de nem baj - mindenki védheti a maga igazát. Majd húsz év múlva másképpen látod. De addig még egy-két csapolt korsó lefolyik a torkodon - remélem a minőségi fajtából ;)
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |