Mit fikázhatunk még a Szigeten kívül? - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Függő Hírügynökség

ENTERTAINMENT WEAKLY - Óriási közhely, hogy minden csoda három napig tart, de a sajtóra és a közösségi szájtokra duplán igaz ez a megállapítás. Már csak azért is, mert törvényszerű, hogy egy közkedvelt/felkapott toposz lerágása után újabb konc után kell nézni, amin aztán kóbor kutya módjára újfent lehet csámcsogni. Mivel már mi magunk is unjuk, hogy a Fesztiválköztársaságot ekézzük, elkezdtünk azon rágódni, mit lehetne még megszólni, s egyúttal iránymutatást kínálunk, mik határozhatják meg a következő hét Facebook-bejegyzéseinek tartalmát. Ha megfogadják tanácsainkat, minden napra akad valami dohognivaló, amivel állapotot lehet frissíteni a rengeteg Coelho-idézet között.


A hate minden napján...

 

Hétfő: hétfő


Kezdjük a hét elejei utálkozást általános dolgokkal. Például a hétfővel, amit nemcsak utálunk, hanem egyenesen gyűlölünk is. Ezt törvényszerűen hangoztatni kell különféle vicces hétindító 9gag-es posztokkal, vagy kávéval kapcsolatos bejegyzésekkel. Augusztus 19-én azonban vigyáznunk kell, hosszú hétvége lévén munkaszüneti napot fogunk ülni, de így sem lehetetlen vállalkozás undorodni a hétfőtől.


- Hogyan menjünk mások idegeire?
- Posztunkba mindenképpen vegyük bele az időjárást is. A hőmérséklet és a hétfő közös szövegkörnyezetben való használata sokaknál magas értéket kumulál a WTF-agyfasz skálán. Ha szerencsénk van, néhányan még az ismerőseik közül is törölnek. Példamondat: „Ilyen egy szar hétfőt. Végre kimozdulhatnék, erre nem tudok kimenni a szobából, olyan rohadt meleg/hideg van. És még le is dolgozhatjuk jövő szombaton…”


Kedd: augusztus 20, tűzijáték


Ha jól kisopánkodtuk magunkat a hétfőn, másnap reggel már szíthatjuk is a plebset, miért felesleges kimozdulni augusztus 20-án is. Pláne este! Hiszen miért ne gyűlöljünk egy olyan ünnepet, amely már „unalmas, viszont rengeteg állat és gazdi életét keseríti meg? A levegőszennyezéstől nem is beszélve… Kell ez nekünk?” Az idézőjel nem véletlen idézet lévén, ugyanis ha mi magunk nem tudunk hasonló okosságot kitalálni, megoszthatjuk az Utálom a tűzijátékot és a petárdázást nevű Facebook-csoport posztjait is. Sajnos az oldal tavaly óta nem frissül, de szavai örök érvényűek. Ráadásul itt még nem kell, hogy véget érjen a méltatlankodás, hiszen augusztus 20. egy sor más tekintetben is trágya. Ebben a száraz időben például, amikor amúgy is magas a levegő porkoncentrációja, a tűzijáték során keletkező por még tovább fokozhatja a légúti-, szem- és bőrirritációt. Köpködnivaló egy nap ez.


- Hogyan menjünk mások idegeire?
- Minél több eltűnt kiskutya, kilőtt szemű ember, kipirosodott bőrű gyerek képét posztoljuk, a következő kommentekkel kiegészítve: „Mi értelme van ennek az egésznek, hangos, büdös, ócska és drága is. Inkább megnézem a Star Warst, annak a végén is van tűzijáték!”


Szerda: főnök


Mivel szerdán ismét munkahelyén kezdi napját az ember (már akinek van), két nap émelyítő utálkozás után még borzasztóbb a főnök arcát bámulni. Ilyenkor tehetünk megjegyzéseket a munkánkra, a kollégáinkra, vagy feletteseinkre is. Ezt akár vicces érdektelen napiszaros linkekkel, vagy háztáji módszerekkel is izgalmassá tehetjük, például az Instagramra feltöltött középső ujjunk képével, Meanwhile in office, esetleg Fuck the system alcímekkel ellátva.


- Hogyan menjünk mások idegeire?
- Írjunk hosszú kisregényt, mekkora paraszt a boss, ne fukarkodjunk a hangulatjelekkel sem, és a legjobb hatás kedvéért legyen mindenki számára publikus a bejegyzés. A bátrabbak beteggelhetik a HR-es csajt, a projektmenedzsert, és az asztalszomszédjukat is. Ha mázlink van, még aznap felmondanak nekünk. Példamondat: „Utálom a főnököm. Nekem van egy diplomám, neki TALÁN egy érettségije. (Már ha van.) Mégis ő a nagy ember. Hejesírni Helyesírni nem tud. Mást se nagyon. Egész nap nem csinál semmit. Néha előjön, baszogat, majd elvonul, mint a májusi vihar. Utálom őt, mert igazságtalan és beteg lelkű. Utálom a főnököm!” (via: utalomafonokom.blog.hu)


Csütörtök: politikusok


Ha előző nap nem sikerült kirúgatnunk magunkat, és még mindig vannak ismerőseink, egy gyors árukapcsolás (csütörtök – fekete csütörtök – gazdasági világválság – megszorítások – mutyi) segítségével pillanatok alatt van okunk a politikát, vagy a honatyákat szidni. Ezt pártállástól függetlenül – legyen valaki a Vak Komondorok a Kiegyensúlyozott Családokért Mozgalom, vagy esetleg a Lehet Vicc a Párt szimpatizánsa – idegesítő kommenthuszárkodással védhetjük a mundér becsületét, vagy támadhatjuk az ellent. Segítségünkre lehetnek Tóta W. vagy Bayer Zsolt idézetek, vicces montázsok a mémeskútból, esetleg egy tizenhétezredszerre átfeliratozott Bukás videó. Kommentelhetünk aktuálpolitikai eseményeket is Népszava/Kuruc.info linkekkel tűzdelve.


- Hogyan menjünk mások idegeire?
- Fogalmazzunk generális alapfelvetéseket, antipolitikát képviselő politikát, és mindehhez még legyünk ostobák is. A pártoskodásnál néha a pártatlan okoskodás is elviselhetetlenebb. Példamondat: „Csak tudnám, miért ülnek ott, meresztik a seggüket, nem csinálnak semmit, bezzeg én meg minimálbér mellett lopom az irodaszert. Mindegyik csal, hazudik.” Stb.


Péntek: bulizók


A végre péntek típusú bejegyzéseket mindenki szereti, sokan lájkolják is, szóval ilyenkor keserű kenyér lenne azon fortyogni, milyen szar a hétvége (kivéve akkor, ha megint kicseszik mindenkivel az időjárás). Érdemesebb inkább a Facebook applikációkkal felszerelt okostelefonokat beizzítani estére, és máris lehet okvetlenkedni, hogy mennyire nincs szabad hely a kedvenc kocsmánkban, részeg hollandok taperolják a nőket, vagy csak simán és egyszerűen a delíriumos angol bulituristák/legénybúcsúzók jelenlétükkel lehetetlenné teszik mások kulturált italfogyasztását.


- Hogyan menjünk mások idegeire?
- A grafománabbak kifejthetik hosszabban is, péntek esti robinzonádjuk során hogyan kellett hetedik kerületi romkocsmáról romkocsmára bolyongani, hajnal felé pedig már a rengeteg ürüléket, hányást, és félrészeg kiscsajt kerülgetni a Kazinczy utcában. Lehet toporzékolni is. Példamondat(ok): „Ez kécc. Már elegem van abból, hogy nem sikerül egy olyan péntek estét zúzni, ahol jó rendesen csapathatnánk a YOLO-t, mert tele a város kreténekkel. Na persze megint ki kellett ülni a Gödörhöz sörözni, mert annyi a külföldi a belvárosban. Azé ott se volt jobb a helyzet, mert egy betépett hippi mindenképpen hamutálakat akart eladni nekem. Akkkkajjjoook egy normális helyet, ahol 200 forint a kisfröccs, meg koktélakció van. Na asszem mára elég volt, kidőlök!” – a bejegyzés mellett jelöljük be, hogy „itt: Fröccsterasz”, vagy valami hasonló fenszi hely.


Szombat: másnaposság


Tettessük, hogy azért nagyon másnaposak vagyunk az előző esti borzalmak után, sőt olyannyira, hogy nem is tudjuk, milyen nap van, ezért „poénból” még ki is tesszük a milyennapvanma.hu linkjét, hogy ezzel megerősítsük állításunkat, szörnyülködve, hogy azért pusztulásosan fostos volt a buli is, és most a macskajajos másnap is.


- Hogyan menjünk mások idegeire?
-Teggeljük be tegnap esti ivócimboráinkat egy vidám, rövid, emotikonokkal teletűzdelt, mások számára értelmezhetetlen bejegyzésben. Példamondat: „Nektek is XD LOL HEHE a fejetek? (Ide jönnek a beteggelt nevek) Soha többé! XD”


Vasárnap: minden és mindenki


Vasárnap a hét napjainak kurvája. Elhiteti veled, hogy még pihenhetsz, de közben furmányosan már ott lebegteti hátsó halántéklebenyedben a még irtózatosabb hétfő gondolatát, amikor az egész utálat-körforgás indulhat elölről. Ilyenkor mindent és mindenkit lehet utálni, fajra, nemre, felekezetre, vallási hovatartozásra, Facebook-klubtagságra való tekintet nélkül.


- Hogyan menjünk mások idegeire?
- Elég ha random módon elkezdjük dobálni, miket utálunk: „…utálom  a hazug embereket…utálom a fotóblogokat…utálom, hogy másokkal történik valami, velem meg semmi… utálom, hogy más összejön valakivel, miután leöntötték kávéval a reptéren…utálom, hogy mindenki bejelentkezik Foursquare-en, hol jár éppen, amikor én a panelban rohadok… utálom, hogy holnap hétfő… utálom, hogy utttttttáálllllllllllllloooooooommmmmmmmmmmmmmmmm… utálok mindenkit, törlöm magam Facséról…” stb.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr255467024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez a poszt nagyon gáz. Fúj. Irgumburgum.

Na, ez kitart szerda reggelig...
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |