Orbánnak köszönhetjük a jó időt - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Tamás J. Bertalan

ÖSSZEESKÜVÉS-ELMÉLETEK - Múlt héten még viharok dúlták kis hazánkat, az EP választás hetében azonban kisütött a nap és csodás idő köszöntött Magyarországra. Nyilván nem véletlenül.

 

 

Május 25-e a naptárban Orbán napja, egyben az utolsó az ún. fagyosszentek sorában. Pongrác (névnap: május 12.), Szervác (május 13.) és Bonifác (május 14.), illetve a már említett Orbán együtt alkotják az ún. Fagyosszenteket, a meteorológiai igazság ligáját, amelyhez számtalan népi hagyomány kapcsolódik. A várható májusi fagyokról kapták a nevüket, a gazdák pedig abból igyekeztek kikövetkeztetni az évre várható termést, hogy e napokon milyen idő van. Továbbá ezek jelzik az utolsó igazán hideg napokat, mielőtt hivatalosan is véget érne a fagy szezonja. Ha ezeken a napokon jó idő van, bő termés várható - tartja a népi hagyomány. A római birodalom alatt a 17. pápaként vértanúhalált halt Orbán a szőlő- és borművesek védőszentje, az Orbán-napi jó idő tehát bőséges szőlőtermést jelent.

 

***

 

Ennyit az ismeretterjesztésről, de fogadjunk, hogy a kedves olvasó nem erre számított. Jelen cikkünk ugyanis egyfajta emberkísérlet, aminek az olvasók az alanyai, és az online média egyik alapvető fogását, a kattintós címadást használja ki. A legtöbben nyilván egy vaskos Orbánozásra számítottak (és itt most már a Viktorra gondolunk), vagy valami durván Orbánt éltető posztra. Ha már Európa választ, szavazzunk mi is, ki mire számított, mikor belesétált a csapdába!

 

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr326205373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |