Ezért nem kommentelek a bejegyzésedhez - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Chat Géza

ÖNKÉNTES MÉRVADÓ - Kisfiús megsértődésem okán akár többször is reagálhattam volna egy kommentben pocskondiázva, anyákat nem illő jelzőkkel emlegetve, amikor rájöttem, nem leszek önmagam energiavámpírja, hogy majd az általam gerjesztett szitkozódásra újfent visszaanyázzak. Inkább lenyeltem a békát és elhatároztam, hogy megírom, én mégis miért nem kommentelek a szar bejegyzéseidhez.

 

Tisztában vagyok vele, hogy az érem egyik oldala  az olvasók magas szintű elvárását mutatja, hogy mindig jó posztokat olvashassanak, mert a bloggernek nem lehet szar napja, a blogger nem ember, pláne az nem engedheti meg magának a hibázás luxusát, aki ezt hivatásszerűen csinálja, azaz vállalkozása révén reklámbevételben, ergo fizetésben részesül, esetleg a blog anyagi szponzorra talál és ez irányból kezd el anyagilag is kifizetődő lenni az eredetileg öncélú blogolása. Az érem másik oldalán pedig a blogger áll, akinek ugyan érdekében áll, hogy folyamatosan, egy bizonyos szintet megtartva bejegyzéseket produkáljon olvasói felé, de a kényszeredetté vált cselekvés, ahogy a gyári sormunka is, meg tudja ölni az ember lelkét, és bizony előfordul, hogy a gyorsaság jegyében becsúszik egy-két hiba, némi elgépelés, de még nem összeegyeztetett mondatszerkezet is gyakori vétek lehet. 

 

Az imént felsorolt tényezők fényében nem kommentelek egy rosszul sikerült bejegyzéshez. Egész konkrétan leginkább emberségem megőrzése miatt nem vonom kérdőre a poszt írójának épelméjűségét, még akkor sem, ha valami egyértelmű tényszerű dologban téveszt. 

Persze a hibáiból tanul az ember. Nem azt mondom, hogy a teljesen hibás posztok maradjanak úgy és mindenki hallgasson, mint a sír, pusztán a fölösleges szitkozódás okán vagyok fennakadva, miszerint a mélyen megbúvó segítő, korrigáló szándékot nagy adag gúny és "érezd magad szar embernek" cizellált jelzőtenger alól lehet csak kibányászni.

Mivel mindannyian emberből vagyunk, a blogger is ember, meg mindenki jó édes anyja is ember ugye, és emberek lévén hibázhatunk, ezért nem fogom semmilyen modoros, vagy éppen modortalan stílusban megszólni a posztodat, mert jogod van úgy írni, ahogy írsz - szarul vagy kimagaslóan jól, egyre megy. Minden bejegyzés mögött áll némi munka. Ném én leszek az, aki szétcseszi a belefeccölt energiádat egy érdektelen félmondattal, hogy: "Mi a faszom ez már? Legalább írni megtanulhattál volna általános iskola elsőben bazmeg!"

 


A kommentelés nem éppen a legjobb vitafórum, mert csak kötözködésnek szolgál jó táptalajul. Ha valami nem tetszik, akkor nem szólok hozzá, a monitor előtt elmormogok egy jézusistent és ennek cifrább változatait, majd elhagyom az oldalt. Nem állok be azon gyökerek kígyózó sorába, akik azon verik a nyálukat, ha beszólhatnak másoknak, megírhatják, hogy a posztíró mekkora fogyatékos. Fejben eldöntöttem, hogy nem leszek fasz. Persze a grandiózus marhaságok mellett nem lehet csak úgy elmenni, de azt sem érdemes egy galuskás kommentbe sűrítve megírni, ha már van olyan csodás találmányunk, hogy Facebook, Tumblr és persze kismillió más blogoldal, akkor inkább egy komoly észérvekkel megtámogatott kritikus posztelemzésben fejtem ki, hogy az olvasott bejegyzés miért és milyen szempontok szerint felháborítóan pocsék. Így van értelme érvelést írni, különben csak falra hányt borsó az egész, amivel másnak kellemetlen perceket szerezhetünk.

De nem vagyok én hitgyülis lelkipásztor, hogy mások lelki nyugodalmáért harcba szálljak. A másik és legalább ugyanakkora fajsúllyal bíró érvem, amiért nem kommentelek fölöslegesen, az az, hogy nem fogom fárasztani magam mások hülyesége végett. Minek fektessek energiát valamibe, ami a szellemi kielégülésem szempontjából teljesen veszett fejsze nyele. A nem tényekre épülő téves nézeteket nem fogom a saját érvrendszeremmel, valamilyen szinten elvakult látásmódommal megcáfolni, hisz a hit kérdését - legyen az politikai téveszme, gazdasági összeesküvés-elmélet, UFO-paradoxon vagy a blogvilágban kevésbé előforduló vallási téma - nem lehet a józan ész objektív világában megmagyarázni, hisz esetünkben a szubjektivitás a mérvadó, az én, az én, az én, meg az én agymosott hülye beidegződéseim.

 

Akkor kommentelek, ha:

 

-> lényegi hozzászólásommal építő kritikával segíthetem a poszt íróját

-> tárgyi tévedést, tárgyi adatokkal alátámasztva korrigálásra hívhatom fel a figyelmet

-> ha majd fizetnek érte, meg azért is, hogy gondolkozzak

-> ha a leírtakhoz hozzáfűzött észrevételem egy új meglátást enged kibontakoztatni, melyből érdemi gondolatfolyam és beszélgetés kerekedhet


Amíg kvázinévtelenség leple mögé rejtőző gyerekfejű trollok szaladgálnak és lelik örömüket abban, hogy az internet játszóterén koszos punkok módjára mindent széthányjanak, addig köszönöm szépen, de én ebből a kommentháborúból inkább kimaradok.

 


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr236180139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elsőőőőőőőőőő!
@Algopirin: lemaradtal, es meg a helyessirasod is szar.
@Hajdú Peter: temeg csak irigykecc, mer hülye vagy még az elsőzéshez is!!444!!!!4
"új meglátást enged kibontakoztatni, melyből érdemi gondolatfolyam és beszélgetés kerekedhet"

Engem ez szokott motiválni, de többnyire csalódok.
Én ugyanezért szoktam kommentelni, plusz néha még egy okból: ha (a nick miatt kvázinévtelen) elismerésemet szeretném kifejezni a poszt, esetleg egy komment szerzőjének.
Kommentet írok, mert korosztályom nagy többsége nem internetezik, csak magában dödög, mert hátha valakit érdekel és hasznosítja, mert egy olyan fórum amiért ki sem kell lépnem a lakásból, hogy elmondjam a véleményemet:)
HossssszzzzzzÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ !!!!!!!!!!!!!!

:))
Az emberek szeretik elmondani a velemenyuket, es szorakoztato kotetlenul hulyesegeket irogatni, meg persze a tobbiek hulyesegeit olvasni.
Liberális picsogás.
avagy
Mocskos tolvaj Orbán.

És akkor le is tudtuk mind a kettőt.
Ha nem bírod a kritikát...
Ha nem ismered a magyar helyesírást...
Ha pontatlanságokat, hülyeségeget írsz...
Ha csak üres szócsépléssel rabolod az olvasásra szánt időmet...
Ha...

Akkor NE írj blogot bazdmeg!
Hát az meg ki a tökömet érdekel ha nem kommentelsz?
1. Ha nem lehet kommentelni, eleve el se olvassuk a posztot. Ez egy elv, nehogy már nyomkodja a fizetős szarait,miközben nem is nekünk fizet. Ha pedig be van szarva a kommentektől menjen el répát egyelni, ne játssza az agyát, hogy ő mekkora libsi és be van tiltva más vélemény, mert Orbán betiltotta, miközben pedig ő tiltotta be a saját blogján.

2, Nicket nem klónozunk. Viszont ha a primkó ballibsi már egy órája azzal éget, hogy te milyen béna vagy, mert nem tudod ellopni a nickjét, akkor szabad, mert amilyen ostoba, úgysem védi le. Egy füst alatt akkor már a többiét is szabad, aki a fikázásodban részt vett, nem baj az, ha néha őszinteségi roham jön rájuk:)))))))
ja en is ugy vagyok, ha valahol nem lehet kommenteleni, mar pedig a ultrademokratikus libsi bogogban nagyreszt nem lehet, akkor el sem olvasom.
Az a minimum, ha mar elolvasom valakinek a hulyeseget, hogy elkuldhessem a picsaba.
@Hajdú Peter: Ebben van valami. A Subba pld. alapvetően egy napiszar.hu utánérzés, annak is elég gyenge, inkább a reklámokért van mint a szórakoztatásért.

De a kommentekért érdemes mégis naponta felkeresni, kurvajókat szoktam röhögni. Persze néha itt a pol.blogokon is.
@Huncutkukac:
-ha nem tudsz normálisan kritizálni
-ha nyelvtannáci vagy
-ha csak beszólogatni tudsz, de érdemben nem teszel hozzá egy poszthoz semmit, csak rabolod a drága, olvasásra szánt időmet

akkor NE írj kommentet bazdmeg!

így milyen? ;)
@mildi:

Akkor NE OLVASD bazdmeg!

Így jó?
@Huncutkukac: oké, az első megérzésem volt a helyes: tleg hülye vagy.
@Huncutkukac: mondom :)
az ilyen beszólásokkal csak megerősíted.
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |