A pápa megkeresztelné a marslakókat - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Függő Hírügynökség

ÖSSZEESKÜVÉS-ELMÉLETEK - Nem, ez nem valami hülye poén, és nem is egy gagyi álhír: Ferenc pápa kijelentette, hogy mindenkinek joga van megkeresztelkedni, és ha kis zöld emberkék járulnának hozzá a Marsról, bizony őket is befogadná az egyháza.

 

 

Szerintünk nem biztos, hogy a tolerancia tanulását pont a földönkívüliekkel szemben kellene kezdenie a kereszténységnek, de a pápa hozzáállása így is elég szimpatikus: a katolikus egyházfő tegnapi szokásos miséjén jelentette ki, hogy senkitől sem szabad megtagadni az egyházba történő belépést, így ha hosszú orrú és fülű űrlények járulnának elé ezzel a kéréssel, őket is simán megkeresztelné.

 

 

A Vatikánnak egyébként saját csillagvizsgálója is van. 2008-ban publikáltak is egy cikket "Az idegenek a testvéreink" címmel, melyben kijelentették, hogy nem Isten ellen való a földönkívüli élet kutatása. A hivatalos vatikáni álláspont szerint ugyanis egy élőlénynek - akárhány karja is legyen - bizonyosan van lelke.

 

 

Gyakorlott összeesküvéselmélet-hívők azt is tudni vélik, hogy a katolikus egyháznak régóta vannak információi idegen lényekről. Benedek pápa lemondása idején például azt is rebesgették, hogy a visszavonulás hátterében épp az ilyen információk nyilvánosságra hozatala körüli viták álltak. Sőt, ha valaki látott már akár egyetlen epizódot is a megtévesztő nevű, történelemmel sosem foglalkozó History Channel Ősi idegenek című műsorából, az azt is tudhatja, hogy a földi vallások eleve az idegenekkel való régi találkozásból alakultak ki (nyilván). Akárhogy is, az űrlényeknek látatlanban sikerült elérniük azt, amit a földi melegeknek még nem. Gratulálunk hozzá!


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr746159462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Van pár pontatlanság a cikkben; tudom, hogy viccnek számít a téma, de talán vannak, akiket érdekel, miről van szó. A katekizmus szerint attól, hogy valami élőlény, még nem lesz lelke. A Vatikán valóban rendelkezik csillagvizsgálóval, gyakorlatilag Galieli óta nagy rajongója a csillagoknak: a közvélekedéssel ellentétben őt ugyanis az Egyház nem megbüntette a kutatásáért, hanem olyan lelkes lett a pápa, hogy élete végéig pápai nyugdíjat kapott (jóllehet aztán egy írásában megsértette a pápát, ezért házi őrizetre ítélték). Jelenleg is aktív a csillagvizsgáló, többek között az ateista Stephen Hawking is részt vett több rendezvényén.

Az idegenek kapcsán nem teljesen világos az egyházi álláspont. Egyrészt természetesen megkeresztelhetők, amennyiben lélekkel bírnak, de például kérdéses, hogy a magasabb, szellemi önállóságot megkövetelő beavató szentség, a bérmálás kiszolgáltatható-e nekik, mivel ehhez megfelelő értelmi színvonal szükséges (hiszen kapcsolódik az elsőáldozáshoz is). Vélhetően egy olyan faj, amely alkalmas az űrutazásra, megfelelő értelmi színvonalon áll, így a kérdés csak hipotetikus.

Ha pedig hipotézis: egyes teológusok szerint bibliai alapon lehetetlen a földönkívüli élet létezése. Problémát jelenthet üdvtörténeti szempontból, hogy Jézus jelenlegi ismereteink szerint az emberek bűnéért halt meg. Ha a földönkívüli lények léteznek, de az ő bűneikért nem halt meg, úgy az meglehetősen igazságtalan volna, és egyféle hittudományi ismeretvákuumot okozna. Másfelől viszont nem kizárt, hogy a Krisztus-esemény minden, a világegyetemben föllelhető értelmes, nem transzcendens lényre kiterjeszthető (az angyaloknak nem szükséges, a démonoknak nem alkalmas).
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |