Az ember, aki visszaadná a horogkereszt becsületét - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Tamás J. Bertalan

KÉPLEGÉNY - A szvasztika a hindu vallás szent jelképe, több ezer éves múltra visszatekintő szimbólum, eredetileg csupa pozitív jelentéssel, úgy mint szerencse és halhatatlanság. Aztán jött Hitler, és azóta valahogy másképp tekintünk arra, aki horogkereszttel masírozik. Egy kanadai művész életcélja az, hogy visszaadja a nyugati kultúrákban gyűlölt jelkép becsületét, hogy az újra az eredeti képzettársításokat hívja elő.

 

MWby Bobby.png

 

A képen látható kanadai hippi képzőművészt úgy hívják: ManWoman (mármint tényleg, ezen e néven él, és alkot, bár gyanítjuk, nem ez van a személyi igazolványába vésve). Arra tette fel az életét, és művészi megnyilvánulásai jelentős részét is annak szentelte, hogy a horogkereszt úgy épüljön be az emberek tudatába, mint pozitív jelkép, és ne mint egy tömeggyilkos elnyomó rendszer szimbóluma. Ezért aztán az egész testét televarratta különböző méretű és kialakítású szvasztikákkal. Meg festett egy csomó ilyen témájú festményt is. Ilyesmiket:


WiseOldManSezRedeemThisSignx.jpg

 

Resurrection of the Swastikax.jpg

 

A Well-Heeled Swastikax.jpg

 

ManWoman igyekezete sajátos mozgalmat hívott létre, akik "A horogkereszt barátai"-nak nevezik magukat. Úgy gondolják, egy szimbólumot nem terhelhet felelősség egy őrült ember szörnyű cselekedetei miatt, és meg kell tisztítaniuk azt a téves asszociációktól. Mindenféle találkozóik vannak, ahol különböző szertartásokat végeznek, meg kedélyesen piknikeznek, miközben horogkereszt alakú csokikat majszolnak. Legalábbis ManWoman honlapjának tanúsága szerint:

 

FriendsofSwastikaTee x.jpg

Baby Blessing at Nakkefestival.Denmark.jpg

swastikapicnic.png


ManWoman 1985 óta hivatalos horogkereszt-konferenciákat is szervez, és nem fogják kitalálni, hova! Egy Swastika nevű településre, a kanadai Ontario tartományban. A második világháború ennek a kis településnek sem tett jót, meg is akarták változtatni a nevét (Winstonra, na vajon kicsoda után?), de a helyiek kiálltak a név mellett, mondván, hogy ők találták ki előbb, Hitler meg menjen a fenébe. 


swastikathenandnow.png

Swastika régen és ma.

 

ManWoman fent van a Youtube-on is, ahol általában a meggyőződéseit magyarázza, vagy épp különböző méretű horogkereszteket festeget kántálás közben. Így:

 

 

A művész honlapján lehet kutatni további szvasztikák, vallásos érzületű versek, és egyéb, nem horogkereszt-témájú képek és alkotások után.


komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr35867237

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szvasztika 2014.03.24. 16:46:27

Tudom, hogy tudjátok, hogy nem a nácik találták ki, hanem ősi indiai szimbólum stb. Ezt nem is kezdem el magyarázni. A témának utánaolvasva azonban meglepett, hogy nem csak Indiában (vagy általában a távolkeleti kultúrkörben) terjedt el ez a szimbólum...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beteg...kuruc infón biztos tetszeni fog a bácsika a sok degeneráltnak. Nekik való :S
Kár, hogy nem beavatott a fickó a szvasztika szimbolikájába, különben tudná, hogy nagyon nem mindegy, milyet rajzol! Ez ugyanis az élet és a halál, a teremtés és a pusztítás, a szerencse és a balszerencse, illetve a tér és az antitér szimbóluma.
Ha a szárai bentről kifelé haladva jobbra (órairányban) csavarodnak-görbülnek, akkor az élet jelképe, a teremtésé, a szerencséé és a téridőé.
Ha balra csavarodnak, akkor pedig a halálé, a pusztításé, a balszerencséé és az antitéridőé.
És mivel a forma és a rezgés egymást idézik, mágikus szempontból nagyon nem mindegy, melyiket mire használják.
LOL mi pörgés! itt (angliában) minden indiosz lakása ajtaján van horogkereszt, sokaknak a kocsiján is, egy kollegamnak horogkeresztes kulcstartója van. senkinek eszébe nem jutott valaha is lenácizni őket vagy efféle.
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |