Minden idők legjobb weboldala... - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Függő Hírügynökség

PRINTSCREEN - ...a motherfuckingwebsite.com címen található, és egy tök üres, (majdnem) plain textes html oldal. De akkor mégis mi benne a pláne? Az, hogy a puritán megvalósítás és az enyhén trágár szöveg együttese egy létező problémára igyekszik felhívni a figyelmet a webdizájnnal kapcsolatos trendek körül.


mfwebsite.png

Ha azt hitted, hogy ennyi az egész oldal... nos, igen, ennyi!


Ilyen egy tökéletes weboldal


Nem ehhez vagyunk hozzászokva, de ugyanannyira jól működik, ha nem jobban, mint az átlagos grafikus elemekkel telezsúfolt honlapok. Aki valaha csinált már dizájnt megrendelésre, az tuti beleszaladt már olyan mondatokba, mint hogy "és jó lenne rá még valami kis izgő-mozgó színes dolog", meg "mi lenne, ha beleraknánk még két dobozt oda oldalra?". Pedig az átlag felhasználó gyűlöli a túlzsúfolt oldalakat. Ugyanakkor az új menőség mostanában a parallax dizájn, ami baromi jól tud kinézni (ha nem vágod mi az, pillants rá mondjuk erre a cikkre), de az előállítása hosszadalmas, aprólékos tervezést igényel, és bizony nagyon sokat kell vele szívni, hogy minden felhasználói kívánalomnak megfeleljen. Tessék, itt van egy cikk a Webisztánról a témában.


És akkor most így kéne kinéznie minden honlapnak?


Nyilván nem. Viszont nem árt, ha néhány követelménynek azért megpróbál megfelelni egy oldal, például hogy ne legyen túl nagy méretű, ami lassíthatja a letöltés idejét; legyen reszponzív, azaz tökéletesen jelenjen meg mindenféle eszközön és felbontáson, és működjön. Jól. Minden egyes böngészőn. Néha még azon a fránya Internet Exploreren is, ami amúgy a sátán kutyája (erről itt írtunk korábban). Nos, ezeket a kívánalmakat a fent látható oldal mind teljesíti, ráadásul még vicces is, ahogy a tökéletes weboldalként aposztrofálja magát. Persze van benne egy kis csalás, mert hiába a nagy fröcsögés a felesleges javascriptes megoldások ellen, azért az oldal forráskódjába pillantva itt is találunk rá példát, a látogatottság méréséhez ugyanis valahogy bele kellett szuszakolni a Google Analytics követőkódját.

mfanalytics.png


12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr335680336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez az egész weboldal qrva ronda, ennél valóban szebb egy sima (nem szemrontó tipográfiájú) szöveges weboldal!
A rendkívül szellemes alkotó éppen a web, meg a hipertext lényegét felejtette ki: a linkek. A puritánság oké, de linkek nélkül nem annyira weblap egy weblap.
@szb9: A link nem design elem. Ezt meg te felejtetted el ügyesen...
Na nézd már... ez meg az én honlapom kb 2005 óta: hajnalvilag.hu/
Csak néhány új link jelent meg rajta az évek során.
Ezen valóban nincs egy sor JavaScript sem, mert akkor még nem volt Google Analytics, meg parallax vagy mi a tök. Persze könnyen beszélek, hiszen itt olyan (jórészt saját) dolgokat jelenítek meg, amelyeket én gondolatnak nevezek, semmi üzleti érdek vagy marketing trükk...
Akkor most sajnálom azokat, akik abból élnek, hogy ügyes varázslatokkal szemetet próbálnak másokra tukmálni? Kicsit, talán, igen... :-)
Ja, van aki érdemi tartalmat tesz a kicsit fura JavaScript kódok mögé, érdemes ránézni és eltöprengeni rajta: yourlogicalfallacyis.com/
@szb9: és ha nem akar linkelni? Mert leszarja mások szarát?
"egyen reszponzív, azaz tökéletesen jelenjen meg mindenféle eszközön és felbontáson, és működjön. Jól. Minden egyes böngészőn." Hát ezzel nem értek egyet. a reszponziv-dolog egy erőltetett faszság, a weboldalak MONITOR-ra lettek kitalálva. Ha holnap rájönnek a fiatalok, hgoy a filctoll kupakján akarnak webet nézni, akkor majd ahhoz kell igazítani mindent? Nane.

IE-re meg évek óra nem vagyok hajlandó optimalizálni, nem tudom, azon hogy n éznek ki az oldalaim, de nem is érdekel, az ugyanis nem böngésző.
A cikkhez szólva: amit példának hoztok, az egy tökéletesen értelmetlen "weboldal", uganis nem szól esmmiről. Így én is tudok alkotni.
@Mityu "aljanép" MG: A motherfuckingwebsite nyilván egy vicc, ami nem az alkotásról szól, csak egy jó poén. Amint az egyébként a cikkből is kiderül. Az IE-re történő optimalizálással messzemenőkig egyetértek (max. IE9-kompatibilitással vagyok hajlandó törődni, aki attól lefele használja az explorert, az meg is érdemli), de azért a reszponzivitás nem csak erről szól, és a tartalomfogyasztási trendeket azzal elsöpörni, hogy weboldal = monitor, azért elég bátor.
@Wind Callman tér:
@Mityu "aljanép" MG:
@varisztor:
Tessék kicsit utánanézni a web történelmének! A HTML első betűje a hipertextet jelenti. Az egésznek az a lényege, hogy oldalak vannak, amik egymásra hivatkoznak, nem tűnt még fel, hogy az internet ilyen...? :P
en.wikipedia.org/wiki/Hypertext
Ennek megfelelően a "tökéletes weboldal" lehet puritán megjelenésű, káromkodhat, akármi, de a linkeket igenis elvárom.
@szb9: Azt vársz el, amit akarsz, de a link nem design elem. Talán nem kéne itt osztanod az észt, pláne nem kioktatni a web történetéből. Tudod, azt szakmabeliként végigéltem. Lassan írom, hogy te is értsed: A LINK NEM DESIGN ELEM! ...a cikk meg ezt érintette kissé...talán tessék kicsit utánanézni az írott szó történetének, az értelmezés gyakorlatának, utána tessék írni!
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |