Breaking! Beszkenneltük a kinyomtatott internetet - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Tamás J. Bertalan

ENTERTAINMENT WEAKLY - No nem az egészet, csak a lényeget. Mint ismeretes, az internetes cikkek kinyomtatására szakosodott Poszt magazin lassan egy hónapja tört be a nyomtatott magyar sajtótermékek piacára. Ebből a jeles alkalomból úgy döntöttünk, hogy azokkal is meg kell osztanunk a lapot, akik már csak az online tartalomfogyasztásban hisznek, úgyhogy beszkenneltük a kedvenc részeinket a legutóbbi számból. Ha egyszer véletlenül lesz print verzió a Függőből, ezeket fogjuk belenyomtatni. 

 postmod01.PNG

 

 

 

Címlap: Azért még nem egy HVG, az impresszum alapján a thinkstockphoto és a Poszt grafika együttműködéséből született, és azt az amúgy teljesen hihető pillanatot hivatott megörökíteni enyhén pixeles formában, amint valaki indokolatlanul random internetes alkalmazások logóit nézegeti . Legalább annyira meta, mint ez a poszt: nézzék csak, ahogy valaki nézi, hogy mit nézünk.



postmod04.PNG 

3.o.: A kedvencünk rögtön Weyer Balázs (ex-Origo) főszerkesztő köszöntője mellett a helyesbítés. A Poszt (a hajmeresztő alapötleten túl) ugyanis kapásból a második számmal médiatörténelmet írt, mint az első olyan magazin, ami képes volt kinyomtatni az "úgynevezett animált gifeket" (ahogy azt Mihancsik Zsófia mondaná) a 444 Bajnai-interjújából. A képek szerzőjeként amúgy az indexes Barakonyi Szabolcsot tüntették fel Ács Dani helyett, ahogy a híres tumbászt, részegbrókert is elfelejtették megemlíteni eme zseniális illusztráció kapcsán. Az idei bor minőségét latolgató cikk ajánlója is zseniális amúgy.


postmod05.PNG


4-5.o.: Ez a montázs legalább jól sikerült, még ha tök nem hihető is, hogy a hímsoviniszta Fideszes Illés Zoltán, és a szerinte "szép, de nem okos" Széll Bernadett (LMP) egymás mellett ülnek az országgyűlésben. Eredeti fotók itt és itt.


postmod06.PNG


11.o.: Szily László egyik Cink-es posztját is átemelték, csak a képek nélkül, az ezekre vonatkozó utalást viszont simán benne hagyták. Szó szerint: "Nagy franc a miniszterelnök, mert rájött, hogy a német kancellár ügyetlenül kiválasztott álnév mögé bújva akarja provokálni, mire randevúra hívta a vérmes germán bigét! Íme:" A kettőspont után az eredeti cikkben itt egy a Blikk-féle Orbán-chat egyik momentuma szerepelt printscreenelve, a Poszt verziójában gond nélkül folytatták a következő bekezdéssel, így az nem derült ki, mire is vonatkozik az ominózus íme.


postmod07.PNG


19.o.: A kedvencünk a több oldalon keresztül gyűrűző "Unalmas, de fontos" rovat. Ennél nagyobb kedvcsináló nem is kell a kis színesekhez, amik ezek szerint kábé azt a célt szolgálják, hogy legyen mivel kitölteni a lapok szélét.


postmod08.PNG


22.o.: Ezen az oldalon már betámad minket maga Captain Obvious, azzal a zseniális képaláírással, hogy: "A dohánylopáson a termelők buknak sokat". Na ja, akit meglopnak, az tényleg rosszul jár ezzel.


postmod09.PNG


32.o.: Egész sokáig kell lapozni az első igazi ónerkontentig, ahol is a Poszt három fős szerkesztősége összeszedte a világ legdrágább domain-neveit. Teljességgel meglepő módon a sex.com csak a harmadik helyre ért fel, de a porn.com és a beer.com is simán befért a top tízbe. Csak a lényeg. Egyébként a Poszt szerintünk akkor lenne a legjobb, ha az internet legfontosabb részét, a pornót is belenyomtatnák valahogy. Esetleg legalább a vicces youtube-videókat.


postmod10.PNG


34.o.: A hülye agyunk mindig megpróbálja összefüggéseiben nézni a dolgokat, így egy darabig nem igazán értettük, mi köze a megkeseredett Kertész Imréhez a kis keretesben a róla szóló cikk közepére applikált Hajdú Pétert fikázó Kettős Mérce facebook-bejegyzésnek (!), de aztán rájöttünk, hogy semmi, csak így fért el.


postmod11.PNG


43.o.: Ez a remek értelmiségi poén a kategorikus imperatívusszal még a New Yorker lapjain is simán elment volna. Amúgy arról a rövid hírről van szó, hogy Oroszországban lövöldözésig fajult egy vita Immanuel Kant filozófiájáról. A poszt a következő mondattal emlékezett meg a lövöldözőről: "Ezzel szinte biztosan megsértette a kategorikus imperatívuszt." Ami amúgy itt van, az Elte szabadbölcsész oldalán (hol másutt?), ha bárkit érdekel.


postmod12.PNG


54.o.: Azért a képek minőségével rendre meggyűlik a baja a Poszt szerkesztőinek, egyes kommentk szerint azért, mert a képeik olyanok, mintha újságokból beszkennelt képeket töltenének le a netről, hogy aztán azt kinyomtassák. Ha ez így volna, akkor mi most másodszor szkenneltük be ezeket. Mindenesetre furcsa, hogy az elvileg a Europress/Getty Images ügynökségtől vásárolt fotó (alsó kép) vacakabb minőségű, mint a többi kép (például a felső), amiket a Flickr-ön találtak.  

 


Mi mindenesetre drukkolunk a Poszt csapatának, mert bár nyilvánvalóan nem mi, internetfüggők vagyunk a célközönség, ha a gyerekbetegségeket kiheverik, ebből még akármi is lehet. Na jó, az igazság az, hogy csak szeretnénk bekerülni a következő Posztba! ;)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr405504662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |