Az informatika csodálatos világa: Már 81 gigabájttal is elbír az NKA - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Függő Hírügynökség

PRINTSCREEN - Augusztus 26-tól szeptember 8-ig két héten át elérhetetlen volt a Nemzeti Kulturális Alap honlapja, de még az e-mailezésük sem működött, mindez azért, mert újra kellett húzni a régi, elavult rendszert. Nem tudjuk elképzelni, milyen csodálatos informatikai rendszer lehet az, aminek a beüzemelése két hetet vesz igénybe, de az nka.hu felületén semmi változásnak nincsen nyoma:


nkaregen.png


Így nézett ki az NKA honlapja 2013 augusztusában a WayBack Machine szerint.



nkamost.png


És így néz ki most.

 


Úgy tűnik, hogy az átfogó fejlesztés a honlap amúgy meglehetősen csúnya felületét pont elkerülte. Szükségességét többek között az online pályáztatási rendszer adatforgalma indokolta. Erről találtunk is egy prezentációt az NKA honlapján, ez alapján 81 gigabájtnyi adattal kellett megbirkóznia a rendszernek. A dolog tehát úgy áll, hogy  egy 111 milliárd forint fölött diszponáló intézmény két hét alatt cserélte le a rendszerét, hogy elbírjon 81 GB-nyi adatmennyiséggel (illetve valójában ennél nyilván jóval többel, de egy rendes nagyvállalati rendszer ma már lazán terrabájtos adatmennyiségekkel dolgozik).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr125521792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |