Magyar remake-et az USA-nak! - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Dr. Hardlove

SPOILER - Hogy az Egyesült Államokban rég elfogytak a filmötletek, és a forgatókönyvírók tökön döfik magukat, olyan válságban vannak, nem csak tény, de már közhely is. Szinte elvétve akad olyan hollywoodi produkció, amely nem adaptáció, vagy remake eredménye, ezért 4+1-es listát állítottunk össze, hogy mely magyar alkotások közül mazsolázhatna egy kiégett amerikánus ötletember, ha olvasná blogunkat. Kalandozzunk, hogyan nézne ki a jenki Üvegtigris, Sátántangó vagy éppen a Szomszédok.


woodenpuma.png

 

Miért pont Üvegtigris? Legyen inkább Wooden Puma!


A hat lúzer egy eseménytelen napjának története a nevadai sivatagban nyerne új értelmet egy klasszikus fosós-hányós komédiában: Lali Larry büfés, aki a Wooden Puma (értitek, Fapuma! muhhaha) nevű rozoga, útszéli büfékocsi tulajdonosa (a főszerepben Adam Sandler); Gaben Gabe, a feka autónepper (Chris Rock); Róka Foxy, a piti csencselő (Rob Schneider), Sanyi Sunny, a félnótás hobó (Ben Stiller, még akkor is, ha ő fullba nyomja a kretént); Csoki Chuky, aki mindig be van tépve és arról szövegel, hoyg majd szerez pénzt, hogy elmenjen Hawaii-ra (Seth Rogen),  és Cingár Cigar, aki a többiek idegeit nem kímélve bendzsózik (Will Ferrell). Gabe rábeszéli Larryt, hogy vegyen meg egy régi helikoptert, pont olyat, mint amilyennel a Magnum című sorozatban T.C. is szelte Honolulu felett az eget. Chuky támogatja ebben. Amikor hosszas robinzonád végén meghozzák a rég várt járművet, Larry ki sem tudja próbálni, mert az 51-es körzet felett egy lopakodó vadászgép lelövi azt, ellenségnek vélvén. Közben Foxy izgatottan keresi a Larrynél elrejtett kokaint, melyet korábban odavitt, hátha akad rá vevő. Larry azonban pár nappal azelőtt kidobta a semmire sem használhatónak hitt „porcukrot”. A nem várt fordulat után Foxyra rászáll a maffia, s halálosan megfenyegetik, hogy hozza vissza, vagy fizessen. Pénzt kell tehát szerezni mindenáron. Chuky szerint egyetlen megoldás van, ki kell rabolni a közeli McDonald’s-ot (product placement), a nagy balhé azonban nem sikerül tökéletesen. Mi nézők persze mindezen jót nevetünk, mert rengeteg jól elhelyezett bélsaras poén tarkítja a történetet. Direktor: bármelyik bérrendező, aki csinált már szar bármilyen Adam Sandler filmet.


Fehér tenyér – az ultimate sportfilm


Ha Hajdú Szabolcs remekművét a végletekig lecsupaszítjuk, akkor az amerikaiak egyik kedvenc zsánere, sport-dráma válhatna belőle. Mivel a debreceni tornász storyline nem eléggé nézővonzó az USA-ban, ezért az átültetett történetben a tíz éves bronxi kisfiú, Dan történetét követhetjük nyomon, amint a hidegháború évei alatt szülei és keménykezű testneveléstanára baseball-játékosnak szánják, pedig faszék-faragó művész szeretne lenni. Társai minden edzésen sportot űznek abból, hogy legalább egyszer eltalálják a heréit a kemény labdákkal, ugyanis a szegény családból származó kissrác nem visel szuszpenzort nadrágja alatt, mert édesanyjának öregkrumplira és csapvízre is alig telik. Egyetlen barátja, aki persze megérti távozási szándékait, az elengedhetetlen vicces színes bőrű srác. 13 évesen megpróbál kitörni, s nem megy el a nagy bajnokság döntő mérkőzésére. 19 évvel később megérkezik egy modernül felszerelt kanadai edzőközpontba (ekkor már korunk bánatosképű ügyeletes jófaszija, Ryan Gosling alakítja az egykori kisfiút), ahol kamaszgyerekek tréningjeit bízzák rá. A baseball-csapat játékos-edzője lesz, gyors vágású montázsban láthatjuk, ahogy hosszúnak tűnő egymáshoz csiszolódás után sikerül beilleszkednie, majd gárdája a végletekig feszített drámai fináléban az ő home-runjával megnyeri az Ottawai Amatőr Bajnokság döntőjét. Ezzel sikerül feldolgozatlan múltjával, gyökereivel is szembenéznie, s maga mögött hagyja örömtelen gyerekkorát, valamint a múlt kísérteteit. A rendezői székbe a sokadjára visszatérő Clint Eastwood ülne, és a címet White Jockstraps-re változtatják, ami a fehér színű altestvédőre utaló kifejezés.


Elittárs az USA-ban: S.O.S. szerelem!


Mindenkinek ki kell égnie egyszer, így Sas Tamás örökbecsűje Woody Allenes-es romkomként születne újjá – természetesen New Yorkban –, amelyben Petert, egy vicces lánykérésekre szakosodott ügynökség igazgatóját Owen Wilson alakítaná. Cége, az S.O.S. Proposal! tehetős kliensek kreatív módon való kisegítésére szakosodott, amelynek szekere egészen  jól megy addig, amíg Tom (Justin Timberlake), a dúsgazdag, de kőbunkó ügyfél esetében csődöt nem mondanak. Tom reménytelenül szerelmes Veronicába (Scarlett Johansson), a bájos gyorséttermi pincérnőbe, de még az S.O.S. Proposal! segítségével sem képes elvenni őt. Peter végül saját maga is beleszeret Veronicába, és egy reptéren kéri meg a kezét egy mongol vadszamáron lovagolva, miközben az a férfiaktól csömört kapva Ulánbátorba készül emigrálni. Peter végül Tommal köt házasságot Connecticutban. (Fun Fact: amúgy tényleg volt róla szó, hogy a tengerentúlra viszik ezt a remek sztorit.)


Sátántangó reloaded


Az USA-ban csak Satan’s Tango néven futó filmből egyedül a címet tartaná meg a filmstúdió, így a 450 perces játékidő is lerövidülne 90-re. A jócskán megkurtított alkotás előkészületei során ugyan szóba kerülne Peter Jackson neve is lehetséges rendezőként, ám a producerek még abba sem mennek bele, hogy a film CSAK Gyűrűk Ura hosszúságú legyen. Direktorként végül Michael Bay igazgatná a munkát, aki a forgatókönyvet teljesen átdolgozná a film címétől megrészegedve. Az általa jegyzett újraértelmezett Tarr-darab a nem is olyan távoli jövőben játszódó, sok naplementével és még több robbantással megspékelt akció-sci-fi-western orgia lenne, melyben a posztapokaliptikus Texas ördögszekér-lepte kies tájain kergetik egymást az útonálló bandák, a félelmet nem ismerő öngyilkosjelölt autóversenyzők, rendőrök, Dwayne Johnson, és Optimus Fővezér. Mivel a stúdió rájön, hogy ez akár egy közkedvelt 80-as évekbeli film remake-je is lehetne, végül Mad Max néven, Satan’s Tango alcímmel kerül forgalmazásra, és még a „progyuszernek” önként jelentkező Andy Vajna sem tehet ez ellen semmit.


Szomszédok a bostoni gettóban


Minden valamirevaló sorozatból egész estés mozi is kell, hogy készüljön, hazánkból mi más pályázhatna erre jobban, ha nem a tizenegyedik kerületi lakótelep mindennapjai. Vágási Ferit, vagyis Gazdagrét Batmanjét természetesen Ben Affleck alakítaná, aki egyben a direktori széket is bevállalná. A helyszín Boston egyik kerülete lenne, ahol a rablásokért és más erőszakos bűncselekményekért felelős törvényen kívüliek zöme tengetné mindennapjait. A körülöttük élő rendes, dolgos, amerikai álmot kergető családok szemszögéből láthatnánk kibontakozni a történetet, megismernénk a már említett Vágásiékat-Williamsékat – a Coca Cola gyári szalagmunkás Affleck tanítónő nejét valódi felesége, Jennifer Gardner alakítaná –, akik albérletből költöznek új lakásba; Takácsékat-Texasékat – nyugdíjas házaspár Sean Connery és Hellen Mirren piszkálódásában –, kiknek házát egy új Walmart építése miatt szanálják, így elköltöznek unokájukkal, Almával-Apple-lel; Magenheiméket (az elmaradhatatlan Matt Damon kopasszá maszkírozva), az emigráns polák balesetisebész-műkörmös házaspárt, akik sokéves spórolás után jutnak végre rendes önkormányzati lakáshoz a gettóban. A három család egy új lakótelepi ház azonos emeletére költözik, elsőre remekül mennek a dolgok, de egy véres alvilági leszámolás szemtanúi lesznek. A borús végkifejletű dráma fináléjában feltűnik Jay és Néma Bob, a film főszereplői pedig újra költözni kényszerülnek. Ben Affleck szomorú hangján konstatálhatjuk a coelhoi eszmei mondanivalót, amit egy IKEA-katalógusból olvas fel: „Mindegy hol élsz. Mert ott az otthonod”.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr995495191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Fun Fact: amúgy tényleg volt róla szó, hogy a tengerentúlra viszik ezt a remek sztorit"

Fun Fact: sajnos erről nem csak szó volt, hanem meg is csinálták
www.imdb.com/title/tt2015478/
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |