A Nagy Izzadtságpróba - Egy óra egy forró szobában - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Pereszlényi Péter Pál

COSMOPURITÁN - Amíg Géza a Szigeten unatkozott, Ottó vidéki kúriájának minden légkondicionálástól mentes padlásszobájába zárkózva feszegette tűrőképességének határait. Azt vizsgálta, hogy vajon mennyi folyadékot képes egy ember kiizzadni magából egy óra alatt ilyen körülmények között. azaz hozzávetőlegesen 35-40 fok környékén. Az eredmény megdöbbentő, de figyelem, még véletlenül se próbálják ki otthon, egyedül a látottakat!


 


Tényleg ne! Majdnem sikerült 100%-ban szárazra aszalnom magam, pedig az emberi test több mint a fele víz. Azt hinnénk, hogy pusztán a meleg csak kellemetlen tényező, de nem akadálya az ember mindennapi életének, pedig de. A kísérlet mindössze egy óráig tartott, és bár felszerelkeztem könyvvel és zenével is, de képtelenség másra koncentrálni, miközben csatakosra izzadja magát az ember. A végső cél, vagyis a pórusokon át távozó folyadék mennyiségének megállapítása céljából egy lavórba álltam, hogy így fogjam fel azt.


IMAG0144.jpg


A piros lavór, a folyadékcseppek és a tükröződő lámpa művészi egysége.


Az első negyed óra után a testem mintha lángolni kezdett volna, úgy éreztem magam, mint vietnámi hadifogoly a kalodában. Fél óra magasságában olyasmi tört rám, amit leginkább szorongásos rohamhoz lehetne hasonlítani: attól rettegtem, hogy el fogok ájulni, és ott temetnek el a kanapé alatt, miközben jeges Colával lövik fölöttem a sortüzet.


IMAG0142.jpg


Fő a fejem. Minden szempontból.


A zárt térben megjelenő délibáb sem gyakori dolog: háromnegyed óra táján már hallucinációszerű látomások törtek rám, lelki szemeim előtt Tom és Jerry egy sivatagban csatangolt kitikkadva, miközben meg kellett állapítanom, hogy muszáj innom valamit, bármit, hogy még véletlenül se tudjak kiszáradni (a kiszáradás ugyanis nagyon veszélyes!) és ebben az állapotban még a vésztartalékként magammal vitt, időközben húgymeleggé változott víz is áldásnak tűnt. Végül egy óra múltán hivatalosan is véget ért a kísérlet, melynek eredményeképp (a ruháim kifacsarását követően) összesen (majdnem) 2,5 deciliter izzadtság szakadt le rólam.


majdnem2ésféldeci.jpg


Mérőpohárral hitelesítve.

 


Szóval durva dolgokra képes az emberi szervezet extrém időjárási körülmények között. Nem csak a keletkező izzadtság mennyiségére gondolok, de valószínűleg normál hőmérsékletben sohasem jutott volna eszembe ilyen szinten szívatni saját magam. Nem győzzük ugyanis hangsúlyozni, hogy az ilyesfajta kísérletezés baromi veszélyes, úgyhogy meg ne próbálják utánam csinálni. Inkább igyanak sok folyadékot, kerüljék a tűző napot, és vegyenek légkondit (X). 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr505456441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |