Leletmentés #5 - Hiteljugend: Euschwitz (2010) - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Tamás J. Bertalan

DALFEJTŐ - Mi sem lehetne stílusosabb ma, amikor a hírek a devizahitelesek megmentése körüli hercehurcáról, és Csányi titokzatos részvénypiaci manővereiről szólnak, mint közkinccsé tenni ezt a kiváló magyar punklemezt még 2010 nyaráról.


 


Jobb, mint gondolnánk, de nem úgy


A nevével és borítójának szimbolikájával elég megtévesztő zenekartól valójában távol áll a szélsőjobb, úgyhogy nem kell rosszra gondolni. Nálam simán ez volt 2010 legjobb magyar lemeze, ami megmutatta, hogy a punknak és a new wave hangzásnak is lehet létjogosultsága még az ezredforduló után is. Enyhe Rammsteines hatásokkal tarkított zúzás ez, tematikusan és külsőségeiben egyaránt jól felépítve.

 

 


Mintha újságot olvasnánk

 


A szövegek a maguk nyers módján ugyanis épp azokról a problémákról szólnak, amelyekkel nap mint nap találkozunk a sajtóban (kivéve persze a köztévét). Olyan, mintha nem három éve, hanem tegnap írták volna őket. Alább a teljes tracklist, néhány ugróhivatkozással megtámogatva az elmúlt időszak híreiből.

 


01. Előhang

02. Kevés

03. Magyarország

04. Diszkóbaleset

05. Elfekvő

06. Euschwitz

07. Paneldiszkó

08. Hiteljugend

09. Én itt vagyok

10. Apa

11. Vadak vagyunk

12. 84-es csapdája

13. Outro

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr295422940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |