A Spencer-Hill Fesztivál élőben - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Tamás J. Bertalan

SPOILER - Lehet, hogy a Sound cool, trú vagy épp luxy, de az igazi férfiak Bud Spencer és Terrence Hill rajongói fesztiválra járnak, hogy feltöltődjenek hagymásbabbal meg sörvirslivel a barátné arrébbrakó verseny közepette. A dőlt betűs kommenteket a Spencer-Hill analfabéta Chat Géza ügyezi, aki a távolból felügyeli a cikk sorsát, még mielőtt szerkesztőségi pofonosztásba torkollna az önfeledt hepaj.

_DSC7727.jpg

Péntek

15:56 Megérkeztünk a gárdonyi Sportbeachre, és végre hozzájutottunk az első sörhöz. Stílszerűn először sörhas-számlálást tartunk.

16:21 Idáig 22 sörhas, de csak 18:00kor lesz az ofisöl megnyitó. Amiből még sörhasnál is több van az a manboobs, közismertebb nevén a sörcsöcs.

(Itt volt valami, de már mindegy. Kicsit SWAG a júzerrel a velencei szub-alpin környezet.)

19:55 Az előző bejegyzésem megette a bloghu, szóval ba***a meg. A rajongók amúgy kuzinnak szólítják egymást (á la Nincs kettő négy nélkül). Most jön a jelenetfelismerő verseny, Nádinnyó már osztja a lapokat! Pazar egy buli ez. (Majd a sörvirslivel fogjuk magunkba tölteni a temérdek luxyt.)

21:16 "-Hogy bírod a piát? -Az első öt litert jól, aztán elkezdek kötekedni!" Mindjárt jön a sör-virsli verseny! Ja, amúgy a jelenetest az a srác nyerte, aki tavaly.

_DSC7828.jpg

 

A seriff és az idegenek: 400 méterrel odébb ufók állnak derékig a vízben. Vagy valami ilyesmi.

 

22:02 Családok ringatóznak a Banános Joe dallamára, míg egyesek indokolatlanul fekvőtámaszoznak a vízparton. Hiába, az ingyen gyúrás itt is jár a jegy mellé, nem csak a Soundon. Most jön a sörvirsli, fejenként 12 virslit és 3 korsó sört kell lenyomni minél gyorsabban. Kilencven korsóval csapoltak, szóval induló van bőven. (Meg kenetta - pénz dögivel - is, hogy ne legyen túl sok SWAG a pofozó parádén.)

22:37 20 db virsli, 2 és fél liter sör és egy jéger az idei rekord, mindez 10 perc alatt. Ezek állatok! (A szerkiből csak annyit üzennénk a kedves nyertesnek, hogy: YOLO Bástya! Egyszer élsz, de sose halsz meg bazmeeeg!)

 

És szépen megreszelt  ablakokon röpültek-e már ki tigris bukfencezve emberek

Nem, Géza, nem repültek, itt mindenki békés, és barátságos, hisz "aki barátot talál, kincset talál"!




Szombat


09:10 Kolléga jelenti: Kelenföldön tele a peron, úgy tűnik mindenki a fesztiválra igyekszik. Mert hogy ma kezdődik az igazi móka, tegnap csak bemelegítés volt.


11:00 Aki hajnalig nézte a filmeket, azt is korán kidobta a sátor ebben a hőségben, úgyhogy vizes játékokkal indul a nap, a matracon menekülés után Pákítót kellett kimenteni.

11:30 Szerintem kb a legdurvább a "talàld ki mama koktéljának összetevőit" játék. A cucc úgy néz ki, mint a vörösboros hányás. "Adok 3 tiszta szívószàlat!" -hallom a színpadról. Mi ez, ha nem luxy? Amúgy 7 összetevőből àll a koktél, tuti van benne virsli ledarálva, a 8. titkos adalék pedig a szeretet.

12:43 Megjött az a batár kondér, amibe a hagymásbab készül majd, legyen elég annyi, hogy nagyobb mint a nappalim (és nem, nem egy egérlyukban lakom).

_DSC7753.jpg

 


Gáza jelenti: Zegen irgalmatlan családi beba van amiről a következő banális közhelyeket tudja megosztani, amit itt gyűjtött össze szépen.


Gáza jelenti, Géza?! Mi vagyunk mi b***meg, az Al-Jazeera?


Ezen a ponton bemondta a telefonom az unalmast, úgyhogy nem tudtam rendesen közvetíteni, meg Gézával is nehezebb volt kapcsolatot tartani. Csak az alábbi szórványos infókat sikerült átadnom:


BREAKING!!! A Spencer-Hill Fesztiválon, a szkanderverseny közben az egyik bátor versenyzőnek kifordult a könyöke. A teljes alkarja ernyedten lóg a Föld középpontja felé és remegve várja az orvost. (A kis SWAG. Bud Spencernek mikor kellett orvos? Sose.) A hasonmás verseny győztese pedig (a pécsi bölcsészek most nagyon büszkülhetnek magukra, hogy a 100.000 éve HÖKös léhűtő szintén zenész) Dzsingisz, azaz Háló Krisztián nyerte, aki Deák Bill Gyula dublőre is simába lehetne. De ne pattintgassuk a bugylibicskát a pécsiek zsebében.

 

Természetesen telefon és állandó internetkapcsolat hiányában is bőszen jegyzeteltem, úgyhogy most bepótoljuk az eseményeket részletesen.


13:20 Ebédszünetet tartunk, konkrétan benyomtam egy akkora hekket, mint a fejem. Krumplival, ofkorz. "-Ilyen kaját a kuzinok még álmukban sem esznek! -De ébren sem!" Időközben a kolléga is megérkezett a vonattal, de jól láthatóan eltévedt, mert úgy néz ki, mintha a Félelem és reszketés című klasszikusból lépett volna, abban meg ugye kevés Spencer vagy Hill van.


15:50 A szinkronizáló versenyen csak az igazán hardcore arcok vesznek részt, a tudásuk pedig lenyűgöző. Akik nem a fesztivál miatt jöttek ki a strandra, azok is azt figyelik most, amint harmincas fickók fejből nyomják random jelenetek szövegét. Ezt úgy kell elképzelni, hogy megy egy jelenet a kivetítőn, aztán hol van hangja, hol nincs. Na, ahol nincs, ott ríltájmban kell tolni az aktuális versenyzőnek. Kézről kézre adják a mikrofont, aki elrontja, az kiesik, a végén pedig csak egy maradhat. Ja nem, az a Hegylakó, itt vannak dobogós helyek is. Akik ott végeznek, azok valószínűleg egész évben erre gyúrnak. Hiába, no, ez "a jó kiképzés eredménye"!

 


16:37 Eljött a hagymásbab ideje. Magánvélemény, de szerintem kevésbé trú, hogy a hagymán és a babon kívül túl sok egyéb összetevőt tartalmaz a cucc, például hol volt a vadnyugaton darált hús? Naná, hogy sehol. A babnak kellett volna még némi főzési idő, de összességében baromi finom.


_DSC7756.jpg

 


16:45 A hagymásbabos placcon fagyit is lehet kapni, direkt erre az alkalomra készült az ízösszeállítás: vanília, tutti-frutti, rumos dió, kávé és karamell. És alap, hogy "a pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt". Nem vágod miért? Ezért:

 


 


17:20 Túl vagyunk a babon, megvolt a krumplishal, és gyakorlatilag infúzióra kötve ömlik belénk a sör, és közben olyan, mintha egy nagyon durván szürreális világba csöppentünk volna. Most éppen cipó-összerakó verseny van. Igen, csapatoknak kell teljesen véletlenszerűen felszelt kenyereket részleteiből összeállítani. Erre a fesztiválra drog sem kell, anélkül is coolság van.

 


18:46 Na az volt egész konkrétan, hogy ment a szkanderverseny Buldózer módra, ahol vicces nevű játékosok próbálták lenyomni egymást, amikor olyasmi történt, amihez képest a megidézett mozi, de még a Túl a csúcson is szombat esti gyermekmatinénak tűnhet, az egyik játékosnak ugyanis szerencsétlen körülmények között kifordult a karja a túlzott megterheléstől, szóval jött a jég, meg a mentők, úgyhogy rövid időre kissé leült a buli. Aztán a fickót elvitték a kórházba a többi résztvevő meg a közönség hangos biztatása és tapsvihara közepette. Ezúton is jobbulást neki! Ja, és igen a hasonmásversenyt tényleg Dzsingisz nyerte, tök jogosan, mert többekkel ellentétben neki még csak be sem kellett öltöznie ahhoz, hogy közönségsikert arasson a fizimiskájával (mindig is szerettem volna leírni ezt a szót releváns környezetben).

 


19:20 Említettem már, hogy a Spencer-Hill filmek minden kúlságuk ellenére kifogyhatatlan tárházai az antimetál szavaknak? "Tony, furfangos egy furkó vagy te!" No de, elmentünk alapozni, mert mindjárt kezd az univerzum legmenőbb zenekara, a kizárólag filmzenékben utazó Spencer Hill Magic Band!


_DSC7820.jpg


23:27 Hatalmas volt a Spencer Hill Magic Band szettje, ezek a srácok nem csak a betétdalokat, de még a pofozós részek aláfestő zenéit is tudják. Metálkoncerten nem láttam akkora mosh-pitet mint itt. Aki nem hiszik, járjon utána!

 


01:06 Anulura ittam magam többekkel egyetemben.

 

 


 

 


Vasárnap


08:13 Virslivel az arcba csapatom a movin' cruisin'-t a gárdonyi parton. A csajom velem ellentétben nem reggelizik, mert ma lesz a sörvirsli női szekciója.


09:24 Egy csávó mellettem okádik a szomszéd klotyóban, miközben a hagymásbab áldásos hatását próbálom csillapítani. Ő valószínűleg nem viszkin nőtt fel, és a vére sem 86 fokos, mert nagyon rossz bőrben van a tegnapi este után. 


10:37 "Egy-két banán 11 körül jól fog esni!" Banánemelő versenyen nyomják azok, akiket kevésbé viselt meg a tegnapi este, vagy akik már betolták Puffin-lekvárt (hisz "csak a puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"). Én a vízből a matracom biztonságából figyelem az események folyását. Egész nap ilyen hangos lesz a zene?-kérdezi mellettem egy bálnatestű házaspár, akik nem egészen erre számítottak, amikor leugrottak strandolni az Úr napját pihenéssel megszentelendő. Közben megtudtuk, hogy a tegnapi srác szkandersérülése súlyosabb, mint gondoltuk volna, három helyen tört el a felkarja, hétfőn műtik.


_DSC7829.jpg


Napi WTF: teljesen indokolatlan medencetöltés a vízparttól fél méterre.

 


11:04 A banánt nem csak emelni kellett, hanem megenni. Méghozzá késsel-villával. Ennél csak az ezt követő kölesevő verseny volt durvább, ahol párkány helyett egy tányérból kellett felcsipegetni a cumót, hátratett kézzel. És csodák csodája megnyeri ugyanaz a forma, aki a pénteki sörvirslin ötéves rekordot döntött meg. Mondjuk ez megmagyarázza a "Ready to eat!" feliratú pólóját. Nekünk egy élményünk van a kölesről, annak az alábbi videóban állítottunk emléket:

 



12:13 A szinkronversenynél csak egy keményebb szám van, ahol történetesen pusztán hang alapján kell beazonosítani a filmet és a jelenetet. Ez első körben még viszonylag könnyű, de úgy a negyedik-ötödik kör környékén már csak zajokból kell felismerni a tutit. És ezek az arcok még ezt is vágják! Nem tudom ehhez hányszor kell megnézni a filmeket, de most ismertem fel, hogy túl kevés a szabadidőm. A versenyszámot amúgy egy tizenegy-két éves srác nyeri, lealázva az amúgy is elég erős mezőnyt (konkrétan hajlong neki a második helyezett).

 


13:57 És nem hiszem el, vazze, de a csajom toronymagasan veri a mezőnyt a sörvirsli női ágán, ami ezúttal nem mennyiségi, hanem gyorsasági verseny. Úgy tolja be a virsliket, mint valami porszívó! Amúgy a fesztivál jófejségi faktorát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a gyerekeknek külön van szörp-virsli verseny is.

 


14:08 A csajom jóllakott a győzelemmel, de én azért búcsúzóul még beruházok egy Bud Burgerbe, dupla hússal, dupla sajttal! Közben zárásként kiosztják a fesztivál vándordíját a leglelkesebb résztvevőnek. Pákítónak hívják, és Nádinnyótól veheti át a díjat. Még egy ováció köszönetnyilvánításként a szervezőknek, aztán véget ér a móka. Ezek után baromi nehéz lesz visszatérni a valódi világba, ahol nem szól megállás nélkül a Spencer Hill soundtrackek vidám zenéje, és nincs tele minden jófej emberekkel, hanem leginkább ellenkezőleg. Merthogy ennek az eseménynek az lehetett volna a másik neve, hogy jófejségi fesztivál. Nem egyszerűen arról van szó, hogy egy halom korosodó, pocakos fickó a családjával ugyanazt nézik, amit húsz éve is néztek, nézni lehetett. Hanem arról, hogy néhány napig tök jó pont úgy élni, mint ezekben a filmekben. És nem, nem arról, hogy milyen a múltban élni, hanem hogy milyen volna egy olyan jelen, amikor mindenki épp olyan egyszerűen jószívű, mint az a két fickó a vásznon. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr885415172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szombaton ott voltam, az apacsöcsök száma nekem is föltűnt, sajnos hagymás babot nem ettem, mert nem voltam éhes, viszont megittam egy sört és kétszer úsztam a vízben
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |