Saját gyártású, kosztümös sorozat a köztévén? - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Függő Hírügynökség

SPOILER - Rudolf Péter rendezi, tucatjával lesznek benne híres magyar színészek, és az 1848-49-es szabadságharc alatt játszódó road-movie lesz Fehér Béla regényéből. A kérdés csak az, hogy van-e létjogosultsága egy ilyen projektnek 2013-ban? Bocs, '14-ben.

 

kossuthkifli.jpg


Reviczkynek nem jutott egyenpóló.


"Ennyi állattal még nem forgattam életemben" - mondta általános derültséget keltve Kőszegi Ákos a készülő Kossuthkifli című új magyar minisorozat sajtótájékoztatójának helyet adó pajtában, ahol egyébként puszta megtévesztésből pozsonyi kifli volt az ingyen kaja (ami amúgy a sajtótájékoztatók sarkalatos pontja). Azért pajtában, mert a film egy részét a szentendrei skanzenben forgatják, költségkímélés végett - ami ugyanis ott van, azt nem kell külön felépíteni, szóval kevesebbet kell költeni díszletre a 740 milliós költségvetésből. A 6 db, egyenként 52 perces epizódra ez amúgy egy korrekt ár, pláne, ha a Marslakók kétmilliárdját nézzük, ráadásul ezt egy már kritikai- és  közönségsikert aratott regényből adaptálják a képernyőre, igazi színészek részvételével (no, abban is volt egy-két egyéb szerepekben értékelhető színész, de azért a húzónevek hagytak némi kívánnivalót maguk után). Hogy csak néhányat: Haumann, Reviczky, Nagy-Kálózy, Kálloy Molnár, Scherer. Nem is rájuk gondolt Kőszegi, hanem valódi állatokra, abból is lesz ugyanis néhány a sorozatban, ahogy rengeteg antimetál kifejezés és autós (bocs, hintós) üldözés is, ez ugyanis amolyan kalandfilm-féle lesz. Meg persze Jókai-paródia, hál' istennek! -  sokkal rosszabb lenne, ha valódi, véresen komoly, romantikus történelmi filmet próbálnának gyártani, mint jó harminc-negyven évvel ezelőtt, amikor még tényleg készültek ilyen tévéfilmek Magyarországon. Hisz ami akkor működött, ma már biztos nem volna eladható, és bár Rudolf csapatának nem titkolt célja, hogy olyan sorozatot készítsen, ami felveszi a versenyt a külföldről hozott produkciókkal, nagyon vékony pallón kell majd egyensúlyozniuk ahhoz, hogy ez sikerüljön, és ne legyen nyögvenyelős, neadjisten színpadias az egész. Bár az MTVA hivatalosan azért pénzeli a projektet, mert igazi magyar, történelmi témájú produkcióról van szó (szerencsére a nemzeti szó nem hangzott el), ha tényleg szabad kezet adnak Rudolfnak, akkor ebből még akármi is lehet. Persze annak az akárminek még találkoznia kell a közönség igényeivel is. Jövő októberben kiderül.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr735400430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |