A legrosszabb lemezborítók (2012) 18+ - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Tamás J. Bertalan

DALFEJTŐ - A Pitchfork összegyűjtötte az év legrosszabb lemezborítóit, melyek között akad a nyolcvanas évek esztétikailag legsötétebb pillanatait idéző giccs, epilepsziás roham kiváltására alkalmas színorgia, és indokolatlan pénisz is. Megmutatjuk a gyűjtemény legrosszabb darabjait, és felvonultatunk néhányat az év magyar mélyrepüléseiből is lemezborító fronton. (Figyelem, a most következő összeállítás a nyugalom megzavarására alkalmas képeket tartalmaz, megtekintését leginkább senkinek sem ajánljuk, de ha mégis, hát csakis 18 éven felüliek felügyelete mellett!)



Ákos: 2084 Ákos idei lemezének, a címével a Bonanza Banzai nagy sikerű 1984 című albumát (és persze Orwellt) idéző 2084-nek borítója több okból sem maradhatott ki. Egyrészt mert rajta van Ákos, és ha ez nem lenne elég ahhoz, hogy elijessze a jobb érzésű embert, az "ideális popsztár" még ráadásul fenyít is (vagy azt mutatja, hogy 1, ezt még nem sikerült eldöntenünk). Ez a "vedd meg a lemezt, kisköcsög, vagy szétütlek!" beállás kábé annyira hiteles, mintha Semjén Zsolt írna Stones-lemezkritikát. Mindezt megtámogatják egy indokolatlanul lángoló autóval, és ráadásul ehhez képesek voltak kimenni Vegasba. A dalcímek megjelenítése annyira frappáns, mint Sas József elmúlt húsz éves életműve, a Coalition betűtípussal felrótt sci-fi hatást célzó előadó+lemezcím kombó pedig rettentően hatásvadász.

 


omega.jpg

 


Omega - 50 Az addig oké, hogy az Omega 50 éves, de hogy ehhez miért kell a borítónak is úgy kinézni, mint valami őskövületnek, arról fogalmunk sincs. Nincs rá szó, mennyire rondán sikerült kivitelezni az egészet, olyan, mint egy borzasztó clipart+wordart kombináció, a 50 years feliratot rejtő plecsnitől kirázza a hideg az embert, a gagyi photoshop megoldások, az inner glow és az árnyékolás láttán pedig szinte ki akartam vájni a saját szememet. Nincs rá szó, tényleg.


EDDA_-_double_front_www.kepfeltoltes.hu_.jpg


Edda: Inog a világ Az Edda új lemeze leginkább arról ismert, hogy Pataky Attila őrületbe hajló fantazmagóriái az űrlényekről és a világvégéről megfertőzték az egész zenekart, így történhetett, hogy borítóra raktak egy UFÓ-magazinba hajló dizájnnal megtámogatott maya naptárat (mert ugye a mayák szerint lesz világvége, konkrétan 21-én, meg Pataky szerint is új korszak kezdődik). Ha Ákos borítóját egyfajta poszt-apokaliptikus vízióként értékeljük, úgy ez a borító maga az apokalipszis, vagy legalábbis az előhírnöke.


10front_web.jpg


Mc Hawer és a Tekknő: A tizedik A mulatós sosem az igényes külsőségekről volt híres, de tekintve, hogy még mindig ebben a műfajban talál gazdára a legtöbb lemez hazánkban (naná, mert akik fogyasztják, nincsenek jóban az interwebbel), így nem hagyhatjuk ki a suttyóteknó hazai apostolainak legújabb dobását. Az idei divatnak megfelelően tetőtől talpig matyóhímzésbe bújtak a srácok, akiknek még nem szóltak, hogy a hajzselé és a szőke tincsek '98 óta már nem számítanak menőnek. Vannak itt még erős intertextuális utalások, a disznón álló kakas például egyértelműen a brémai muzsikusokat idézi, a tom sawyeri magasságokba emelkedett, meggyalázott kerítés pedig minden bizonnyal a srácok olvasottságáról tesz tanúbizonyságot.


radics-gigi--vadonatuj-erzes.jpg


Radics Gigi: Vadonatúj érzés Eltekintve a borzasztó címadó daltól, és a ténytől, hogy a megasztárból szalajtott Gigi (biztos ez is egy név) a büdös életben nem fog angol nyelvterületen befutni minden igyekezete ellenére, ez a borító olyan lett, mintha szerencsétlen designernek összesen öt perce jutott volna rá. Az addig oké, hogy egy sima, minden ötletességet nélkülöző fotót raktak rá, aminek szépen lehomályosították a hátterét, és aztán raktak rá némi ködös csillogást. Mindez kiegészülve a borzasztó tipográfiával felskiccelt névvel és címmel egy az egyben a facebook (illetve esetenként az iwiw, ill. myvip) felhasználók közt jócskán előforduló "gyémántos hercegnő" és "raj királylány" típusú fotókat idézi. Kis wordart-féle 3d hatás itt is befigyel, és aki képes volt lila háttérre kék betűkkel írni, annak halvány fogalma sem volt arról, mit csinál.


410724dj_dominique_-_0c2b3.jpg


DJ Dominique: Disco Hit Mix 2012 A puritanizmus és a Bravo Magazin együttes hatása alatt született a büntető címmel ellátott DUPLA(!) Cd, és ami a legdurvább, DJ Dominique még mindig aktív, és van ember, aki megveszi a lemezét. 


***

Most pedig következzenek a legdurvább darabok a Pitchfork összeállításából!


blood-on-the-dance-floor.jpg

Blood on the Dance Floor: Evolution


2khustlafrontrevised.jpg

Dillon Saks: 2kHustla


animalcollectivehz.jpgAnimal Collective: Centipede Hz


araw.jpg

Sun Araw: The Inner Treaty


bearinheaven.jpgBear in Heaven: I Love You, It's Cool


jimmy-edgar.jpgJimmy Edgar: Majenta


therapy.jpgPhysical Therapy: Safety Net


twin-shadow.jpegTwin Shadow: Confess


why.jpgWHY?: Mumps, etc.


teed.jpg

Totally Enormous Extinct Dinosaurs: Trouble


prins-thomas.jpgPrins Thomas: Prins Thomas II.


no-love-deep-web.jpgDeath Grips: No Love Deep Web

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr605509587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jimmy Edgar: Majenta - tól szabályos rosszullét lett rajtam úrrá. A többi is borzasztó.
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |