A feláldozhatók - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Tamás J. Bertalan

felaldozhatok-300x194.pngÖNKÉNTES MÉRVADÓ - A Hír24 oldalain már tegnap délután fél egykor megjelent a hír, miszerint az ELTE vizsgálóbizottságot állít fel Semjén Zsolt disszertációjával kapcsolatban. Az MTV Híradó szerkesztőinek további hét óra sem volt elegendő arra, hogy az esti adásig ezt levadásszák valahonnan, pedig a hír keresztül-kasul bejárta ezt követően a magyar sajtót. Egyszerűbben szólva: a közszolgálat pofátlanul hallgat egy közérdekű információval kapcsolatban. Ha egy ország miniszterelnök-helyettesével kapcsolatban ugyanis felmerül a plagizálás gyanúja, az már nem magánügy többé.

 

 

 

Az ELTE TÁTK döntése ellentétes ugyan múlt heti nyilatkozataikkal, ám korántsem meglepő. A magyar egyetemeket, és más felsőoktatási intézményeket ugyanis addig szopatták a Hoffmann-féle politikával, hogy tulajdonképpen már nincs mit veszíteniük, a hitelességen kívül. Ezt pedig – érthető okokból, és ami a lényeg: közérdekből sem – nem engedhetik meg maguknak. Az ugyanis, hogy egy ország szakembereire, professzoraira és kutatóira miként tekint a nemzetközi tudományos világ, szintén nem egyéni szoc’probléma, hanem közügy.

 

A címben megidézett film kiöregedőfélben lévő zsoldosokról szól. Nálunk is vannak ilyen, mondjuk úgy, instant hullajelöltek. Méghozzá politikai hullajelöltek. A különbség az, hogy Stallone és csapata a filmben teljes mértékben tisztában van önnön feláldozhatóságával. Semjén Zsolt, és a kormányfő holdudvarához tartozó hozzá hasonlók egyszerűen nem értik, hogy ha baj van, Orbán szemrebbenés nélkül hátrál ki mögülük, és hagyja, hogy eltűnjenek a süllyesztőben, ahogy azt tette az azóta is folyton önmagát blamáló Schmitt Pállal. Az, hogy nem beszél rólad az MTV, nem azt jelenti Zsolti, hogy minden rendben van. Csak azt, hogy ha tényleg baj lesz, mert az ELTE esetleg nem kedvedre határoz, akkor minél csendesebb kell, hogy legyen az égés. És hogy ha el kell tűnnöd, akkor azt minél kisebb zajjal tedd. Biztosíthatlak azonban, hogy ha az MTV nem is, lesz bőven másik médium, amelyik majd műsorra tűzi ezt az egészet. Igaz, hogy ettől még nem változik majd semmi. Mert a hozzád hasonló pártkatonákra, a feláldozhatókra is igaz Eötvös Gábor klasszikus mondása: “Van másik!”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr727050283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |