A twitter veszélyei a milliomos csemetékre - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Tamás J. Bertalan

BAROMMÉTER - Sokan felhívták már a figyelmet a social media veszélyeire (függőség, a valódi kapcsolatok hiánya, ésatöbbi), de van, aki ezt testközelből is megtapasztalja. A Dell igazgatójával a lányának sikerült kibabrálni a twitter segítségével. Egy igazi "first world problem" következik.

 

 

"Pózolj milliomos apukával!"

(Fotó: Facebook)

 

Michael Dell-nek, a Dell alapítójának és vezetőjének van mit a tejbe aprítania, és ahogy az lenni szokott, félnivalója is akad bőven. A cég kimutatásai szerint éppen ezért évi 2,8 millió dollárt költ el a saját maga és családja biztonságára - többek között arra, hogy sikeresen titokban tartsa, épp merre jár, mivel utazik és mit csinál. Úgy tűnik azonban, hogy mindezt elfelejtette közölni a lányával, aki mint a legtöbb átlagos mai tinédzser (különösen a tengerentúlon) Facebook-, Twitter- és Tumblr-függő, és még az ebédjét sem képes anélkül elfogyasztani, hogy előtte le ne fényképezné, és meg ne osztaná a barátaival. Nagy igyekezetében persze az összes családi program pontos helyét és idejét is sikerült kiposztolnia különböző közösségi oldalakra, semmissé téve ezzel apja minden igyekezét, és főleg, dollármillióit. A biztonsági szakemberek szerencsére rájöttek a probléma forrására, és azóta megszüntették a lány accountjait, melyeken keresztül gyakorlatilag teljesen értelmetlenné tette egész addigi munkájukat.



Forrás: DailyMail

 

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr365509695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

különvélemény2 2012.08.13. 19:17:48

Látom sem a poster, sem a DailyMail nem fogta fel, hogy mi volt az igazi gond, pedig ott van az utolsó sorban.

Nem kell leírd, hogy hol vagy, mivel az összes drágább fényképezőgép rögzíti a gps koordinátákat, így ha kiposztolsz egy friss fotót és elfelejted eltávolítani a metaadatokat a képből, az egész világ méterre pontosan tudni fogja hol készítetted a képet.

...elmúlik... 2012.08.13. 19:41:46

@különvélemény2: Áááá, sokan nem is képzelik, hogy ezek a közösségi oldalak milyen könnyebbségeket hoztak a szolgálatok életébe:-)

chipanddale74 2012.08.13. 20:12:58

A Nagy Testvér figyel.

Bélabáttya (törölt) 2012.08.13. 20:21:12

@chipanddale74: Sőt! Néha még a nagy testvért is figyelik...

...elmúlik... 2012.08.13. 20:42:49

@chipanddale74: Igen, ha nincs számítógéped, mobilod, bankkártyád, közvetlen hozzátartozód, jól informált szomszédod, nos akkor kezd csak izgalmassá válni a dolog. Lehet akkor már nem is létezel:-)
Nemrég volt hír, hogy a szolgálatok a jövőben jobban szemmel tartják majd az olyan embereket, akiknek nincs facebook-ja, mert biztos valami titkolnivalójuk van, vagy készülnek valamire.

Szóval a nagy emberek eltűnhetnek szem elől, de a kis ember akkor lesz inkább gyanús, ha el akar tűnni, nem akar mindent megoszt magáról.
A közösségi oldalakon megtett poszt-olásokból, hozzászólásokból, like-olásokból egy profilozó, egy az egyben megmondja, hogy a személy milyen ember!!!!!!!!!
Na így írogassatok-kommenteljetek...
A facebook segitségével már most Azt nem tudnak rólatok, amit nem akarnak!
"és még az ebédjét sem képes anélkül elfogyasztani, hogy előtte le ne fényképezné, és meg ne osztaná a barátaival"

Idióta elfajzott egy társadalom lettünk.

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2012.08.14. 00:26:45

Hát, ezért kell megtanítani a kölköt arra, hogy hogyan is kell és illik ezeket az oldalakat használni. A 11 évesem megkapta az első facebook regjét múlt héten, hogy sárkányneveldét nyithasson. Cserébe annyit mondtam, hogy minden lépését figyelni fogom, az egyéb alkalmazásokat tiltom, blokkolom, ő pedig még az üzeneteiben sem használhat csúnya szavakat. Eddig bevált, együtt nézzük át az üzijeit (kivéve egy kislánnyal, aki iránt érez valamit), az alkalmazásokat, és havonta váltunk jelszót.
@...elmúlik...:

Annak a legbiztosabb jele hogy nem létezel az az, amikor már számlákat sem küldenek.
@Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke:

"együtt nézzük át az üzijeit (kivéve egy kislánnyal, aki iránt érez valamit)"

Pedig ott lesz a legnagyobb védelemre szüksége.

torvenyfigyelo 2012.08.14. 07:51:45

@bróker: spam.
@bróker: Ha tudnád mi kell a sikerhez, nem itt "ingyenreklámoznád" magad....
Te marha

Online Távmunkás 2012.08.14. 09:29:57

@különvélemény2: Drágább fényképezőgép? A Facebookra tipikusan telefonnal készített képeket töltenek fel, azokban pedig alapfelszerelés a GPS. Például WP-re a Facebook programot nem is lehet telepíteni, ha nem engedélyezed a GPS koordinátáid megosztását...

Online Távmunkás 2012.08.14. 09:31:50

@Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke: Szóval ti is megszegtétek a Facebook felhasználási feltételeit. 13 éves kor alatt tilos a Facebookra regisztrálni és ez nem véletlen...
ühümmm......mindenkit megfigyelnek, csak az ozorai drogfesztiválról NEM TUTTAK ! :o)

....a kiscsaj meg ezt a "konspirációt" bittos az elittt-iskolában tanulta, havi sok milliós tandíjééér ! :O)
@Shopping: Ez miért probléma? Szégyenled, hogy milyen ember vagy valójában?
@neoteny: úgy érted kb. 3 évvel halálod után?
@...elmúlik...: Ez tulajdonképpen fizikai alaptörvény! Amit éppen nem mérek/észlelek az nem is létezik. Lásd még Schrödinger macskája :)

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX 2012.08.14. 12:30:57

Annyi eszuk nem volt az IT-seknek, hogy kikapcsoljak a mobilban, fenykepezogepben a GPS-t?
@is:

Kb... :)
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |