Az asszonyverés ősi magyar sport - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Tamás J. Bertalan

ÖNKÉNTES MÉRVADÓ - Balogh József meg olyan, mint holmi népmesei hős, aki váratlanul megtanulta a vak komondor nyelvét. Illyés Gyula 77 magyar népmese című kötetében megleltük a lehetséges magyarázatot Terike rejtélyes sérüléseire.

 

falvedo.jpg

 

A Fidesz Balogh Jocója, aki esküvő után és falunap előtt vagy leütötte az asszonyt, vagy a csirkepucolás plusz pálinka kombótól hullafáradtan horpasztott, miközben a vak komondor ellátta a felesége baját, szóval ez az áldott jó lélek, aki minden idők egyik legszürreálisabb interjúját produkálta a Hír24-nek, tulajdonképpen nem tett mást (ha tett), csak kamatoztatta mindazt, amit a gyermekkorában hallott mesékből tanult. Vegyük elő például Az állatok nyelvén tudó juhász című magyar népmesét.


A sztori dióhéjban: adott egy juhász (opcionálisan akár komondor juhászkutyával együtt, bár erről a mese nem tesz említést), akinek egy kígyó (ízlés szerint helyettesítsd be bármivel) teljesíti egy kívánságát. A fickó azt kéri, hogy értse az állatok nyelvét, és onnantól az élete merő móka és kacagás, mert az állatoktól mindig vicces/hasznos dolgokat hall, így aztán jól felviszi az isten a dolgát (az állatokat ezúttal szintén behelyettesíthetjük bármi mással, amitől egy politikai karrier beindulhat). Szóval minden nagyon fasza volna, ha a kotnyeles asszony nem kérdezgetné folyton arról, hogyan is lett belőle hirtelen a parasztok Dr. Doolittle-je. Szerencsére a juhász ezt a problémát is megoldja, mert megtanulja a kakastól, hogy kell az ilyesmit kezelni, szóval fogja, jól rommáveri a feleségét, így aztán az nem is kérdezősködik többet, a pár pedig boldogan élhet, amíg csak meg nem hal. Ha valaki nem hiszi, járjon utána: itt van az Illyés Gyula-féle szöveg, itt egy tájszólásos verzió bónusz asszonykorbácsolással, iTunes-lakók pedig itt meg is hallgathatják egy 1976-os felvételen.
 


A kérdés ezek után mindössze annyi: mit mondhatott, vagy kérdezhetett Terike, hogy utána egyből rárontott még a vak komondor is. Továbbá hogy miért nem szól azóta sem egy szót sem a férje védelmében, annak ellenére, hogy állítólag nem haragszik rá. Vagy hogy mit mondhatott az előző feleség, akinek sérüléseiről állítólag azt kellett hazudnia, hogy a vetőgépről történő zuhanás okozta őket? Mondjuk a komondor még tanúskodhatna, de az ő nyelvét meg mi nem érthetjük, mert sosem találkoztunk azzal a bizonyos kígyóval.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr535253910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |