1. Fiatalabbnak tűnsz tőle
Koreai tudósok nyolc héten át végeztek kísérleteket kakaóporral szőrtelen egereken, és az eredmények szerint az állatok kevésbé ráncosodotak, mint azok a társaik, amelyek ugyanannyi napsugárzásnak voltak kitéve, de nem kaptak kakaót.
A kakaóbab magas antioxidáns-tartalma miatt segíthet megelőzni egyes betegségeket (például szív- és érrendszeri problémákat), jótékonyan hat a bőr vérellátására, és ezáltal csökkenti a ráncok kialakulásának esélyét. Magyarul a csoki, ami nagy mennyiségben tartalmaz kakaót, tök jó, csak nem megenni kell, hanem rákenni a bőrünkre.
via Mirror
2. Okosabb leszel
Tudósok végigkérdeztek egy csomó embert mindennapi fogyasztási szokásaikról (beleértve a kávé-, alkohol- ,és csokoládébevitelt), majd egy halom tesztnek vetették alá a kognitív képességeiket. Meglepetésre azok, aki bevallottan rendszeres csokifogyasztók, jobban teljesítettek ezeken. Persze ez is elsősorban a kakaó miatt van, szóval ha csoki által akarsz okosodni, akkor minél magasabb kakaótartalmú étcsokit érdemes zabálni.
via Metro
3. Nagyon finom!
Ezt nem tudósok állítják, hanem mi, de ez a legerősebb érvünk!
Azt hiszed, hogy álhír, de nem az!