7000 fontot érő bálnaturhát talált egy csávó Walesben - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Függő Hírügynökség

Sétáltatta a kutyáját a parton, egyszer csak talált egy nagy adag megkövült bálnahányást. Más néven ámbrát. Ami a származása ellenére egy tök drága cucc.

 

whalevomit.jpg 

 

 

 

 

Az embereknek általában fingja nincs arról, mitől ámbráscet az ámbráscet, ami amúgy a legnagyobb fogascet-fajta evör, de ez most mellékes. Nagy, na.

 

Az ámbárscet bélfalának védelmére képződik az állat belében ez az ámbra nevű cucmó, ami olyasmi, mint a viasz, és piszkosszürke színe van. Ezt a bálna időről időre felöklendezi (képzelj el egy okádó bálnát, de tényleg!), az anyag pedig reakcióba lép a sós tengervízzel, és megszilárdul.Mint például ez a darab, amit a kutyasétálta mázlista talált a walesi parton:

 

whale_vomit.jpg

 

 

Ezt a megkövült hányást aztán egy csomóan keresik, meg a bálnákat is vadásszák érte, mert egy csomó pénzt ér. Ugyanis tök hihetetlen, de az ámbrának jó szaga van (bocs, illata), szóval csinálnak belőle parfümöket.

 

Magyarul egy csomót lehet keresni egy adag ámbrával, mert a csajok imádják magukra fújni a bálnahányást!

 

Ilyen fasza híreket olvashatsz a Függőn! Kövessed be Facebookon, de büdösgyorsan!

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr87773004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |