Bencsik András nem volt kommunista - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Tamás J. Bertalan

CSÚNYAIRODALOM - Legalábbis vannak erre utaló jelek. Olyanok, amelyeknek fényében ugyanakkor még szomorúbb, hogy mi lett belőle. Bencsik ugyanis tudott olyat alkotni, amiért mi, azon kevesek, akik olvasták, őszintén tudtunk, tudunk, amiért lehet és érdemes rajongani.


keec.png

Bencsik András, a Békemenet-szervező Demokrata főszerkesztő, Orbán egyik leghűségesebb nyalonca, kikeresztelkedett kommunista egyszer kiadott egy könyvet. Mindezt nem Bencsik Andrásként, hanem a már-már megmosolyogtató J. T. Chipendale név alatt. Tegyük hozzá: szerencsére. Így ugyanis ha valakinek véletlenül a kezébe kerül ez a regény valamely antikvárium polcáról (máshonnan úgysem fog), akkor jó eséllyel előítéletek nélkül tudja olvasni azt. Anélkül, hogy egyszer is megjelenne előtte az elvtelen, egyoldalú újságírás bástyájának számító lap főszerkesztőjének képe. Azé az emberé, aki indoklás nélkül tilt le interjúkat, ha azok valami cikit fogalmaznak meg kedvenc pártját illetően. Aki álcivil mozgalmat szervez a kormány támogatására. Aki képes az orosz tolerancia nagyszerűségéről értekezni, mikor kenyéradója épp hosszútávú gazdasági függésbe taszítja Magyarországot. Később pedig azzal védekezni azok ellen, akik felemlegetik a Népszabadság pártrovatánál betöltött funkcióját, hogy ő sosem volt kommunista. Mondván: ő nem volt szerkesztő, csak munkatárs. Pedig ha tényleg bizonyítani akarná az igazát, elég volna megemlíteni ezt a könyvet.


Mert ez a könyv jó. A maga kategóriájában (sci-fi) és stílusában (szórakoztató, ifjúsági regény) legalábbis. A címe: A nagy világ-regatta. Egy elképzelt jövőben játszódik, ahol a Földet leigázni készül egy emberszerű faj. A földnek egyetlen esélye marad: a fiatalok, akik jól teljesítenek egy űrcsataszimulátorban. Figyelem, spoiler következik: ezek a srácok aztán tudtukon kívül élesben vívják meg a nagy végső ütközetet, és hatalmas áldozatok révén megmentik az emberiséget. És ami a legfontosabb: mindez jól van megírva. Érdekesen. Izgalmasan. Humorral és végtelen emberséggel. A csata végén az igazságba beleőszülő tinédzser képét nem felejti el, aki olvasta. Értékéből pedig az sem von le szemernyit sem, hogy megjelenése előtt három évvel jött ki a tengerentúlon Orson Scott Card kísértetiesen hasonló témájú regénye, az Ender's Game (aminek tavalyi filmváltozatáról itt írunk bővebben). Mert ez a miénk, és mert amikor olvastuk, fogalmunk sem volt, ki az az Orson Scott Card (meg hogy kicsoda Bencsik András). De volt ez a regény, és jól esett elolvasni, emlegetni, kölcsönkérni, aztán felnőtt fejjel évekig vadászni, míg végre szembejött valami száz forintos könyvvásáron. Most is itt van a polcomon, a maga bájosan rondára sikerült borítójával, de már soha nem fogom úgy kézbe venni, mint azelőtt. Mert már képtelen lennék úgy olvasni, hogy ne jusson eszembe Bencsik. Aki ma is sci-fiket ír, csak másképp: úgy, hogy közben el is hiszi azokat. Aki ma bőszen kommunistázik, miközben az igazi komcsikat támogatja.


Bencsik András nem volt kommunista. Legalábbis amikor és amíg ezt a könyvet írta, biztosan nem. Aztán valahogy mégis megérte váltani.


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr105794073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

és smit plagi bácsi a fidesz gyűlésen megsimogatja b.andris buksiját és gratulál a könyvhöz
Ifjúkamasz koromban nagyon tetszett ez a könyv. Aztán elolvastam már felnőtt feejel Orson Scott Card-tól Ender harcát. Hát, legalábbis hasonló...és az Ender harca a korábbi.
Bencsik nem volt kommunista....most lett kommunista Orvbán alatt...

ugyanolyan kirekeszto , mit vezére évek óta : kisaját ítja a HAZA és a NEMZET fogalmát a saját jobb-szélsojobb népének !
Értékrendjuk megmutatkozott a baltásgyilkos tudatos elengedésével , hossé tételével !
Torekedhetne a "becsulet" kisajátítására is,..de az kemény dió lenne...
...viszont onjelolt VITÉZek !
Olvastam a könyvet kölök koromba, tetszett. És most is tetszik.
Viszont mindazok fényében amit Bencsik elvtárs akkor és most tett és tesz, ki van zárva, hogy ezt ő írta. Képtelen vagyok elhinni ... túl humanista a könyv.

@vokalpatriota: Én is mostanában olvastam az Ender sorozat első három kötetét. A két könyv a bizonyos közös pontot leszámítva semmiben sem hasonlít, mindkettő megáll a másiktól függetlenül.
@vokalpatriota: a regény alapját képező ötlet sokkal inkább az Utolsó csillagharcos című filmből eredeztethető. Ez amúgy a Galaktika Könyvklubban regény formában is megjelent.
Ostoba egy poszt.

Ha utálod az MSZP-t nem kell utálnod Jancsót, Farkasházyt, vagy a Pa-Dö-Dö-t.

Vagy legalábbbis csak ezért gyűlöletre, a végtelenségig egyszerű ember ragadtatja el magát.

Ha elfogadod hogy a Fideszben és MSZP-ben is emberek vannak, nem eredendően gonosz szörnyek, akkor a világ szélesebbé válik számodra is.

Akkor is így van, ha ezek a szörnynek vélt izék, már a saját maguk világképét szerinted már beszűkítették.
"Benn csikk?! Amikor már minden közösségi beltérben tilos a dohányzás?! Hát hogy kerül ide ez a kis büdös füstölgő izé?!" /özv. Koki Jenőné Saller Irma, nyugdíjas tömbházmester/

"Melyik idiótának nem tetszenek a Bencsik művésznéven írt politikai tu-fa (sci-fi) novelláim?!" /Csippendél János Timúr/

"Ennyi idő elteltével már bevallhatom, hogy én plagizáltam a nagy magyar író regényét, ám a NASA időgépével sikerült 3 évvel korábbra visszamennem az időben és piacra dobni Ebder's Game címmel. Egy vagyont kerestem vele, J.T. Chipendale pedig látva a kapitalizmus igazságtalanságát, bánatában kommunista lett." /Orson Scott Card/

"Mi ez a vérciki értelmiségi álfanyalgás, ez a celebmosdató műnyál?! A sci-fi kora leáldozott, a jövő a lakájmédia elleni harc! Abcúg Hajdú Péter! Az engem letiltó Bencsiknek meg a nyál kössön meg a szájában!" /Puzsér Róbert, kritikus/

"Ugacc?! Leperelem rólad a tigristankos alsógatyádat, te bundásszájú!" /Hajdú Péter, celeb/

"Csönd má' ott az ugaron, mer' mindegyiknek lerúgom az összes fejét!" /Chuck Norris/
ÚGY DÖNTÖTTEM, HA MÁR ENNYIRE SZIDJÁK A KOMMUNISTÁKAT,
AKKOR KOMMUNISTA LESZEK!
1) Bocsi, egy újság főszerkesztőjének feladata és felelőssége eldönteni, hogy mi jelenjen meg a lapjában, ez nem letiltás, hanem szerkesztés. Letiltás az, ha valaki a saját nyilatkozatát utólag letiltja, de itt nem erről volt szó.

2) Bencsik soha nem volt kommunista (legalábbis eddig senki nem tudott kommunista párttagságára vonatkozóan semmiféle bizonyítékkal előállni.) Arról nem beszélve, hogy aki párttag volt, azok jó része sem volt valójában kommunista, csak a rendszer kvázi (vagy egészen komolyan) megkövetelte, hogy lépjen be.

3) Úgy látszik, középfokú magyar nyelvtudás hiányában nem sikerült megérteni, pedig Bencsik elég világosan írt: az amerikai követi megnyilatkozás után írta, hogy HOZZÁJUK KÉPEST még Oroszország is maga a tolerancia hazája. Gyengébbek kedvéért: ha azt mondom, vakok között félszemű a király, akkor nem azt mondom, hogy a félszeműek látnak a a legjobban világon...

4) Aki azért nem képes kezébe venni egy fikciós művet, mert nem ért egyet írója politikai nézeteivel, az egy beteg ember, kezeltesse magát. Ez maga a fordított nácizmus, virtuális könyvégetéssel.
@Blogger Géza:

Te Gejza!

Kinek írtad ezeket?
Amikor tavaly megjelent a film, azt hittem, annak idején az Ender's Game volt a kezemben, de most már biztos, hogy Bencsik kötete.
Ami nem baj, sőt! Ha tud ilyet írni, akkor tényleg író. Márpedig, ha harmincegynéhány év múlva emlékszem egy olvasmányra, akkor azt író írta.
A Demokrata pártos újság, nem vitás. De legalább tudjuk, hogy az, amikor kézbe vesszük, tudjuk, mire számítsunk.
Ahogyan ez a poszt is erősen egy oldalra dől, de a kommentek nagyon rendben vannak.
Blogger Gézával - talán most először - egy platformra kerültem.
Máriám, mi lesz itt!
@Blogger Géza: Te Géza, az szerinted rendben van, hogy tucatjával libsiznek - bolsiznak le folyamatosan embereket, egy-egy nekik nem tetsző hozzászólás olvastán. Ugye érted, mi a kérdés?
Lehet hogy nem volt de SEGGET NYALNI nagyon tud!
'Most is itt van a polcomon, a maga bájosan rondára sikerült borítójával, de már soha nem fogom úgy kézbe venni, mint azelőtt. Mert már képtelen lennék úgy olvasni, hogy ne jusson eszembe Bencsik.'

Woody Allen filmet se nézel mert gyerekeket molesztált? Vagy az OK, mint a többi szennyblog szerint. A müvészt és a müvet szét kell váklasztani..:)
@Blogger Géza:

ÉS te el is hiszed amiket írsz? Olyan hülye vagy mint a gazdád, az orbán! Az is már elhiszi a sok ostoba faszságait amit lök éjjel-nappal. Te is pont olyan elmeháborodott vagy!
"Nem volt kommunista" Áááá nem, bencsik aztán nem!

Segg.
@Amadeus62: Akkor kommunista volt? Van róla vidió?
Mivel egyikőtök sem azt írja a kommentjeiben amit a másik olvasni szeretne, trollok vagytok mindannyian...
@Amadeus62: A végén az aláírásod a legjobb. :)

Amúgy várjuk a bizonyítékot... Mert ha nincs, én meg holnaptól azt mondom, náci vagy (vagy voltál). Bizonyítani nem tudom, de szomszéd azt mesélte, és különben is, jártál már Németországban...
@Blogger Géza: ne, még Bencsik seggét is képes vagy nyalni, mindig meglep milyen mélyre mélyre tudsz süllyedni :D
@Kámasuka: Ez jogos. Ez a könyv cseppet sem lett rosszabb attól, hogy tudom ki írta, és hogy azóta milyen munkásságot halmozott fel (ezt nem is állítottam). Egyszerűen arról van szó, hogy aki volt ennyire tehetséges, az miért dobta sutba ezt a tehetséget a politikai nyerészkedésért (és ha a másik oldal kedvéért dobta volna sutba, ha nem Orbán, hanem Gyurcsány-fan lenne, az is ugyanennyire zavarna). Én azt sajnálom, hogy nem ennél a vonalnál maradt, mert azzal mindannyian nyertünk volna. Példaként hozhatom Bayer Zsoltot is. A Tündértemető zseniális, Bayer pedig generációjának egyik legnagyobb írója lehetne. De ma már csak arról ír, hogy szerinte kiknek nem kellene léteznie. És ez végtelenül szomorú egy ennyire tehetséges embertől. Woody Allent most nem keverném ide, más tészta.
Mit mondott Krisztus: Az vesse rá az első követ (a házasságtörő asszonyra), aki nem vétkes hasonlóban. Mielőtt gyalázkodni kezdtek, nézzetek magatokba, meg a mellettetek állóba...
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |