Kevesen tudják: a titokzatos dörgések oka - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Függő Hírügynökség

mistpuff.png

Tegnap éjjel a főváros több pontján furcsa, megmagyarázhatatlan, mennydörgésszerű, mély robajlásokat, robbanásokat lehetett hallani, többek között ott, ahol éppen ezt írom, Zuglóban is. Reggelre persze megszületett a "hivatalos" magyarázat: az egészet egy tűzijáték okozta, amit egy dunai hajóról indítottak. Ez persze nyilvánvalóan félrevezetés, melynek nem dőlhet be a felvilágosult elme. Kevesen tudják ugyanis, de a furcsa hangjelenséget már másutt is megfigyelték. Ezekből az esetekből szemezgetünk!

Az angol szakirodalom az ilyen és ehhez hasonló, a világ több pontján minden látható ok nélkül jelentkező robbanásszerű hangjelenségeket a mistpouffer névvel jelöli. Közös jellemzőjük, hogy forrásuk teljességgel beazonosíthatatlan, látszólag semmilyen légköri, vagy földtani jelenség nem társul hozzájuk, az adott földrajzi térségnek azonban számos pontján egyidejűleg keletkeznek hírek észlelésekről. Ne feledjük: a budapesti hangokat a város több pontján (a Hármashatár-hegyről, az Örs vezért térről, még az Index Flórián téren található szerkesztőségéből), de még Pilisborosjenőn és Rákoscsabán is hallották. A tűzijáték elmélete több ponton is sántít: e percig még nem tudjuk például, kinek a megrendelésére rendeztek volna ekkora csinnadrattával ilyesfajta ünnepséget, melyet olyan helyeken is észleltek, ahová az augusztus 20-i tűzijáték egyáltalán nem szokott elhallatszani. Persze már e kérdésfelvetésre is készen állt a kincstári magyarázat: a hideg időjárás és a légköri viszonyok miatt jobban terjedt a hang. Lehetséges, hogy valami egészen más áll a háttérben?

 


Észlelések a világ körül

 


A világ számos pontjáról jelentettek már hasonló rejtélyes eseteket, a leghíresebbek azonban kétségtelenül az ún. "Seneca ágyúi". A New York államban található Seneca-tó környékéről hosszú idő óta adnak számot furcsa, robbanásszerű hangjelenségekről. Még James Fenimore Cooper is lejegyezte a létezésüket 1851-ben. A hanghatásokat semmilyen látható jelenség (például villámlás) nem kíséri, olyanok, mintha a semmiből (néha a Föld alól, néha az égből) érkeznének. A Popular Science magazin 1917 decemberi számában is megemlékezett a különböző észlelésekről. Bangladestől a Fülöp-szigetekig, Olaszországtól Belgiumig számos néven nevezik ezeket a különös és rémisztő hangokat.

 


A lehetséges magyarázatok

 


Természetesen számos elmélet született már az ismeretlen eredetű zajok magyarázatára, tudományosak és kevésbé tudományosak egyaránt. Egyesek szerint a föld mélyében található gázok tehetnek az egészről: ezek helyváltoztatása, váratlan kiáramlása, vagy a nagyobb vízfelületek alól történő felszínre törése okozza a robajló hangokat. Ez azonban korántsem magyarázna minden dokumentált esetet. Ugyancsak gyenge lábakon áll a földrengések elmélete, hisz ahogy Budapesten sem, úgy a legtöbb hasonló esetben semmilyen földmozgás nem kísérte a robbanásokat. Mások olyan távoli villámlásokra/mennydörgésekre vezetik vissza őket, melyeket az atmoszféra felső rétegei szokatlanul felerősítenek, és nagy távolságokra is eljuttatnak. Ez viszont véletlenszerű jelenség volna, ami nem adhat magyarázatot például a Seneca-tó környéki rendszeres észlelésekről. Hasonló okokból zárhatjuk ki a légkörbe belépő meteorok hangját, hiszen kétséges, hogy a meteorok rendszeresen ugyanott hatolnának be az atmoszférába. A jóval prózaibb elméletek már emberi tevékenységre vezetik vissza a hangokat. Ezek szerint lehetséges, hogy a hadsereg vadászrepülőgépei által keltett hangrobbanások jutnak el a lakosok füléig. A Seneca-tó partján például található légibázis, ugyanakkor kétséges, hogy a magyar légierő szombat éjszaka Budapest légterében gyakorlatozna. Persze elképzelhető, hogy idegen hatalmak gépei cirkáltak felettünk, de erről Szaniszló Ferenc, vagy Molnár F. Árpád valószínűleg többet tudna mondani. Ugyancsak kézenfekvő, ám minden bizonyítékot nélkülöző elképzelés a titkos fegyverkísérlet. Eszerint a nagyhatalmak olyan titokzatos hangfegyver előállításán dolgoznak, mellyel nagy távolságból is képesek csapást mérni az ellenségre. Ugyancsak kétséges, hogy Magyarország ilyesmivel próbálkozna, bár önjelölt Teslánk, Széles Gábor lehet, hogy megpróbálta kikapcsolni a gravitációt. Vagy az is lehet, hogy az Orbán-Putyin megállapodás sokkal többet jelentett atomfronton, például föld alatti atomkísérletek helyszínévé vált az ország. Az mindenesetre kétségtelen, hogy ez utóbbi elméletek nem adnak magyarázatot a két évszázada feljegyzett esetekre, hisz akkor még sem sugárhajtású repülőgépek, sem atomenergia nem létezett. Persze még mindig ott van, hogy az ufók lehetnek a felelősök.


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr145793700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nos én is hallottam, Újpesten. Számos tüzijátékot hallottam már, több alkalommal az aug 20-it is, de ez egyáltalán nem hasonlított azokra. Először (a lakásból) azt hittem, hogy mennydörgés, de egy idő után gyanús lett, mert túl sűrű volt. Kimentem az erkélyre és semmiféle fényjelenség nem kísérte sem villámlás, sem tüzijáték (délnyugat-->belváros felől sem). Ezzel persze nem azt mondom, hogy nem volt tüzijáték, de mindenesetre elég fura volt.
Hidegben sokkal jobban terjed a hang. Ezért kár volt hülyét csinálnod magadból és palira venni az átkattintókat. Mindegy, mától ezt se olvassuk.
@Tomi from Space: Az a hivatkozott Indexes cikkben szerepel. És nyilván elhittük. Nyilván.
Akkor csak egy marad: József Attila befigyelt. ("Nem én kiáltok, a föld dübörög!"
@Tomi from Space: Mint az előtted szóló írta, egyáltalán nem hasonlított a tűzijátékok hangjára. Nem voltak különálló robbanások, hanem folyamatos dörgést lehetett hallani. Az első tippem az volt, hogy valami benzinkút, vagy vegyi gyár ég, és annak a robajlása hallatszik.
A tűzijáték ellen szólt az is, hogy ki az a barom, aki mínuszokban, szakadó ónos eső közepén áll neki lőni, illetve nézni.
Ismét összeült a Belügyminisztériumban az a 4 ember akik a reggeli országuti csúszósságot oly gyorsan és hatékonyan megoldották, kiegészülve a CÖF és a Békemenet vezetőivel.
A "Csapat" vezetője rövid idővel késöbb már nyilatkozott is:
- Ismét megtámadták Magyarországot a csendet talicskával kitóló aljas dörgésgyártó multik. Ezt a támadást hatékony Nemzeti Csendrendelettel, - az Alaptörvénybe is bevezetve - 500 CÖF plakáttal és egy rövid, de velős Béke(kör)menettel kiegészítve visszavertük!
Nem tűrjük, hogy a Nemzeti Csöndünket megzavarják az Euroliberabolsevikmultiemútnyócév csökevényei.
Ma - beleértve az utak jégpáncéljának hőmérséklet növekedés általi megszüntetését - magyarország 2* is jobban teljesített!
Én is hallottam, furcsa volt, kinéztem az ablakon, láttam a nagyívű tüzijátékot, ennyi. Nem zárom ki az ufókat, egyebeket, de ez most ennél egyszerűbb ügy.
Most inkább megyek és kiverem.
@OkoskaTo:rp: Nem cserélnék Veled. Szerintem kezdj el sportolni, vagy keress magadnak valami hobbit, whatever, csak foglald le magad, mert rossz úton jársz Barátom.
@Magyarország jobban teljesít: Így igaz. Mi Ürömben kaptuk fel rá a fejünket. Inkább hasonlított 5-6 vadászgép Bp. Feletti körözésére, mint tűzijáték zajára. Mondom ezt pár tucat aug. 20-i tűzijáték tapasztalatával a hátam mögött. Azok évtizedek alatt egyszer sem jártak ilyen hanghatással. De nem kétséges, hogy ez is tűzijáték volt, csak most másképp fújt a szél. ( Csak nem fogok hülyét csinálni magamból...)
"Persze még mindig ott van, hogy az ufók lehetnek a felelősök."

Ez a legvalószínűbb magyarázat, kiegészítve azzal hogy a földönkívüli emberrablók néha tévedésből Michelin-babákat rabolnak el emberek helyett. Aztán amikor ezeknek felhelyezik az anális analizátort, akkor történnek ezek a dörgésszerű hangok.
...csába én besöröztem azt elaludtam nem hallottam semmit :(

Tőlem bármi lehet, de a tűzijáték mellett szól, hogy kínaiaknál újév volt valamelyik nap. (Ló) Éppenséggel bulizhattak. És ők bármire képesek :D
De nem akarom rájuk fogni :D
@Függő Hírügynökség: "Az a hivatkozott Indexes cikkben szerepel. És nyilván elhittük. Nyilván"

Arra lennék kíváncsi, hogy milyen jegyeket kaptál fizikából.

Ne kamuzzál!

Valld be, hogy kegyelemkettes, és az anyagból már semmire sem emlékszel!

Ha meg semmilyen tudásod nincs, mit szakértesz itt?

Egyébként, amikkor mesterséges hangkeltés volt tavaly, simán bevállalták, hogy egy nagyfeszültségű laborban mesterséges villámokkal kísérletezgettek. Valamiféle szerkezet szigetelőképességét tesztelték.

Sokan látták a jelenlegi tűzijátékot, és akkor ködösítesz itt Alabamatahófalván a katonai lőtér melletti rejtélyes dörejekről. Mi a franc köze van ahhoz ennek. Meg hogy földrengések. Egy földrengés nem ad robbanáésszerű hangot. Egy földrengésnél folyamatos morajlás van.

Föld alatti atomrobbantás???

Olyan hülye vagy, mint a faszom kifordítva. Eleve az egy detonáció, és nem percekig sok egymás után, másrészt az összes retkes műhold kiszúrja az EMP hullámokat, másrészt a kontinens összes szeizmológiai állomása kimutatná. Már rég basznák a rezet az ENSZ BT-ben, hogy mi a faszt atomrobbantgatunk. Ráadásul az oroszoknak bartellbe? Láttál már földgömböt, hogy milyen kibaszott nagy az az ország? Ha atomrobbantani akarnak, akkor annyi helyen tehetnék baszod, hogy zavarba esnének a választéktól.

Menthetetlen vagy és hülye!
@OkoskaTo:rp: "Mint az előtted szóló írta, egyáltalán nem hasonlított a tűzijátékok hangjára. Nem voltak különálló robbanások, hanem folyamatos dörgést lehetett hallani. Az első tippem az volt, hogy valami benzinkút, vagy vegyi gyár ég, és annak a robajlása hallatszik.
A tűzijáték ellen szólt az is, hogy ki az a barom, aki mínuszokban, szakadó ónos eső közepén áll neki lőni, illetve nézni."

Mondjuk akkor van a születésnapja.

A folyamatos dörgésre meg magyarázat, hogy a hang sugárirányban terjed, és a felhőkről (különböző nyomású rétegek határáról) visszaverődik, így ugyanaz a hang több irányból, különböző útvonalakon, fáziskésésben jut el hozzád.
Mint a legtöbb összeesküvés elmélet esetében, a természettudományok ismeretének bizonyos fokú hiánya vezet ide, hogy ha valamit nem tudunk megmagyarázni, akkor jönnek a képtelen és teljességgel értelmezhetetlen magyarázatok.

A jelenség valóban télen a gyakoribb, de máskor is gyakran előfordulhat, pl. éjszaka, illetve olyan időjárási helyzetben, amikor a magasban lévő levegő melegebb mint a talaj közelében, ezt nevezik inverziónak. Ez esetben a talajközelben kibocsátott hang az eltérő hőmérsékletű réteghez érve visszaverődhet, így a hang úgy terjed a földön, mintha egy csatornában terjedne, és nagyságrendekkel távolabb jut el, mint nyáron, vagy nappal, amikor a hőmérséklet felfelé csökken.

Ez utóbbi esetben nemhogy nem verődik vissza a talajról, hanem attól eltávolodva felfele indul el, ez pedig a másik véglet, bizonyos esetekben elég kis távolságról sem lehet hallani már pl. ha valaki ordibál, de van hogy kilométerekre is elhallatszik.

Ha az inverziós réteg közel esik a talajhoz, akkor a hangot vezető csatorna nagyon szűk, így még extrémebben tartja a talajközelben a hangot, nagyon messzire is elvezetve akár.

Hasonló jelenség miatt a víz felett is jobban terjedhetnek a hangok, illetve más tényezők is befolyásolhatják, pl. a szél is, de az nem olyan jelentősen, mint a hőmérsékleti rétegződés.
@inusr: De ezt a jelenséget bárki megfigyelheti, az utcán is sétálva, pl. nappal, amikor süt a nap, rendszerint nem olyan zajos a város, illetve nem olyan visszhangos. Este / télen pedig rendszerint jóval visszhangosabb, ezért is feszültebbek, nyomottabbak az emberek, nem csak a napsütés hiánya miatt.
csak nekem jött le a posztban levő irónia...?
@inusr: Összefoglalva, télen, jelentős inverziós rétegben, amikor a hőmérséklet felfele növekszik, víz felett (duna) - egy igen hangos esemény (tüzijáték) - igen messzire is elhallatszódhat. Nincs ebben semmi boszorkányság, csupán fizika.
Ahogy több helyen is lehetett olvasni, a szemlélők szerint a tűzijáték elég komoly volt, több ponton meghaladta az ünnepek alkalmával lezajlott robbanások hangerejét. Régen még nagyapám mondta, hogy ezek a tűzijátékok hangosabbak, mint az ágyúk a világháborúban, ami valljuk be, simán igaz, mert a tűzijáték esetében robbanás történik és simán lehet hangosabb, mint egy fegyver. Nos. Annak idején az ágyúzást több tíz km-ről hallani lehetett. Konkrétan a délszláv válság idején is "behallatszottak" az ágyúk hangjai mélyen a mi országunkba. Ha egy ágyú hangja elhallatszik 30km-t, akkor egy tűzijáték is. És itt nem 30 km-ekről van szó, hanem max 10. Én sem gondolom úgy, hogy ezt annyira misztifikálni kellene. Meg belemagyarázni baromságokat.
@petivagyok: Peti! Én meg Béla vagyok és aszondom Peti, hogy vegyé' vissza az anyagból! :D
Béla
@inusr: Én is pedzegettem, hogy a blogger kegyelemkettes fizikájából sem emlékszik már semmire, csak az előtte a padban ülő Kriszta melleire.

A jelenség totál ugyanaz, mint a meggörbített fénykábelben hogyan kanyarodik a fény dilemmája. AZ eltérő vezetőképességű rétegek eltérítik a hullámokat. A fénykábelnél a kábel tengelye mentén halad a fény, itt a hangnál meg egyszerűen nem hatol fölfelé, és elhajlik a talaj felé. Ez magyarázat a nagyobb távolságra és a hang elmosására is, hogy nagy távolságokban már inkább morajlás, mint dörrenés, mert ugyanaz a hang több útvonalon is eljut a megfigyelőhöz, mivel nem klasszikus visszaverődésről van szó, hanem a hullámok útvonalának elgörbítéséről.

De egyébként ezekből a magyarázatokból semmit sem fog megérteni. Elkönyveli annyival, hogy mi a titkosszolgálat ügynökei vagyunk, részei az elnyomó rendszernek, és csak dezinformálunk.
@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Nyilván neked is isszuk minden szavad. Nyilván.

@JohnHenry: nagyon úgy tűnik! :)
@Függő Hírügynökség: Most akkor ezt iróniának szántad? Akkor rosszabb vagy, mint a sok idióta, aki komolyan ilyen elméleteket gyárt a 0 IQ-jával. Tudod miért? Mert gerjeszted a mániájukat. Röviden. Intellektuális környezetszennyezést produkálsz.
A kommentek jobbak mint a poszt :-)

A tartalomról nem is beszéljünk.:-(
Ennyi tudatlan prolit!!! Megmondta Molnar F Arpi hogy az ufonacik meg a gyikemberek voltak ( bassza meg kihagytam a hatterhatalmat ) ja es tuti igaz mert fent van a jutubon is.

( a kinai ujevet unneplo gazdag kinaiak voltak, nekik a Chinese New Year a szerencsere is kihat hituk szerint, minel nagyobb a buli annal tobb occokiccipot adnak el. Van egy integeto macska kabalajuk, annak tesznek a kedvere ilyenkor )
Szerintem duborog a gazdasag.
@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: egyébként feltehetően a poszt író iróniának szánta, amivel nincs semmi baj, de sok tanult, művelt ember is sajnos előbb kiált ufot, minthogy rákeressen guglin hogy mitől terjedhet a hang messzebbre, mert kutatni sokkal több idő, mint az válaszolni hogy UFO :)
@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Oké, mi intellektuális környezetszennyezésben utazunk, te meg a meggörbített fénykábelben kanyarodó a fény dilemmájáról edukálsz random blogposztok alatt, hogy intellektuális felsőbbrendűséged bizonyítsd. Mindenkinek kell egy hobbi! :)
@inusr: az óceánokban is létezik egy "mélyóceáni hangcsatorna" - bár ott nem a hőmérsékletkülönbség hanem az áramlási különbség az oka - kb 1000-2000 m közötti mélységben, ahol az alacsonyfrekvenciájú hangok több ezer km-re eljutnak, ráadásul a hangsebesség vizben többszöröse a levegőben mért-nek, úgyhogy a bálnák az Atlanti-óceán egyik partjáról átkiabálnak a másikra. (15 Hz 140 dB-en 1500 m/s sebességgel.)

Amúgy meg a visszhang is meg tudja kavarni a hang irányát, nálunk pl. párás levegőben, bizonyos irányú szél esetén a vonatszerelvény zaja a vasúttal pont ellenkező irányból és sokkal közelebbről hallatszik.
Holnap lesz egy még nagyobb dörgés, senki sem fogja tudni, hogy mi okozza. Fel fogok rá riadni, de nem találok magyarázatot. Biztos a Zorbán.
A hang eredete a landoló földönkívüli űrhajókból származott, akik megtekinteni jöttek Széles Gábor energiacelláját és távozásukkor magukkal vitték Pataky Attilát.
@petivagyok: Petikém, neked van igazad, de látod az álneves ufók megpróbálnak terelni! Legalább mi, normálisak ne hagyjuk magunkat megtéveszteni! Tibi.
sSZTEM FÖLD-ANYA MEGSZÓLALT ! ÉS DÖRGÖTT EGYET !
ÚGY ÉREZTE EZ A SOK AGYALÁGYULT POLITIKUS A HÁTÁN MÁR ANNYI ESZEVESZETT HÜLYESÉGET PRODUKÁL, HOGY VISZKETETT TŐLE A HÁTA, EZÉRT JÓL MEGVAKARTA ! :)

...DE MÉG NEM RÁZTA MEG MAGÁT...
A pólusváltás morajlását hallottunk. Mától Észak Dél és Dél Észak. Ennyi az egész.
Molnár F Árpád praktizál még?
Vagy valahol muszájkabátban,egy zárt,nagyon zárt szobában,felügyelet alatt "tényfeltár" saját szórakoztatására?
Én az M0-ás hídnál hallottam ezt a dörgést, de mivel utána bő 10 perccel elkezdtek itt is tűzijátékozni, meggyőztem magam, hogy azt hallottam. tényleg nem hasonlított tűzijáték hangra.

Viszont arra a kérdésre, hogy ilyen rossz időben ki és miért csinálna több helyen tűzijátékot, talán választ ad a "kínai újév", amit nem csak a kínaiak, hanem többféle ázsiai náció is ünnepel.
Természetesen egyik magyarázat sem igaz. Nos, a helyzet valójában az, hogy a több ezer éve a föld alatti szupervárosokban élő földönkívüliek - a reptiliánok, kik Lemúriát lakták egykoron- és a földre visszatérni készülő másik extrateresztriális faj - az Annunakik, az egykori Mu és Atlantisz alapítói - gyilkos háborút folytatnak egymással a több tízezer km hosszú kiterjedt alagútrendszerekben és a föld alatt lévő hatalmas kiterjedésű üregekben lévő óriási városok területén. Természetesen gátlás nélkül szórják egymásra az atomot és más az emberiség által még ismeretlen technológiájú fegyverek pusztító csapásait. Ezen véres konfliktus irtózatos robbanásai szűrődnek a föl felszínére. Hát ilyen egyszerű a magyarázat! :-)

aranylaci.freeweb.hu/idegenek/jelentes.htm
Szerintem a rezsidémon volt.
Mi itt Mosonmagyarovaron (!) hallottuk, foleg a parom, es a kutya is nekiallt ugatni nehany oraval ezelott. En alig hallottam, folyamatos ropogas jellegu volt.
@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: volt tűzijáték. láttuk mi is. de attól az még lehetett az egy fedősztori. mikor két betörést csinál ugyanaz a banda és amíg az egyikkel van a rendőrség elfoglalva addig megcsinálják nyugiban a másikat. did hard 3 - asszem.
"Láttyátuk feleim szümtükkel mik vogymuk. Isa pur es chomuu vogymuk."

Isten küldé néktek a jeleket, hogy fizessetek erre a számlaszámra:
AT43 1200 xxxx xxxx xxxx

De ti ágáltok és lázadoztok és paráználkodtok. Vala.

Aki meg akarja menekiteni bűnös lelkét és meg óhajtja vásárolni az üdvözülését mielőtt újra és újra jönnének a hangok (mert jönni fognak) az azonnal adjon fel 1000 eurót a fenti számlaszámra.
A hiányzó számokat privátban elküldöm :D
Allelujah
a durva chilis babom volt,ma is megkönnyeztem
Nekem a blogban szereplő alternatív lehetőségek sokkal jobban tetszenek. Egyik sem igaz, de jókat röhögök legalább. :D.
@]{udarauszkasz: Én meg itt, Pécsen is hallottam. Lehozta a hangot a "hatos".
Még az is elképzelhető, hogy a legutóbbi szupernova-robbanásnak most ért ide a hangja. Mint a villámlás-dörgés, csak messzebb van. (Arról már nem is beszélve, hogy a vákuumban milyen lassan terjed a hang. Szinte visszafelé megy. )
emberek, most már bevallom,
csak én
FINGOTTAM.
amerikában meg olyan hideg van, hogy kesztyűben énekel a nigger.
@fidesz=mszp: +1 én is erre szavazok.
A poszt tolónak irigylem a problémáit.
@Függő Hírügynökség: akkor bizony ezt az iróniás dolgot kéne még gyakorolni.

Mert ha csak neked jön le, de senki másnak, akkor nem a többiekben van a hiba.. ^^

btw.: a sok buta ember konteóit táplálni nem szép dolog, csak megerősíted a fasságukban őket. Lásd kommentek.
Ezért is Zorbán a hibás. Mit engedi itt hogy a csendünket zavarják?!!!

Hol volt ekkor a kormány ?!!!
Milyen intézkedéseket tett?!!! stb.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy a sok, agyhalott idióták által halálkomolyan elhitt konteóból arányaiban mennyi indult ugyanilyen felismerhetetlenül ironizáló "poén" írásnak...
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |