Asszonynak a konyhában a helye... - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Tamás J. Bertalan

PRINTSCREEN - ...legalábbis a kormányzati információs portál legújabb egyperces abszurdja, a családoknak szóló energiaegyensúly-táblázatok alapján. Ami energiát a 100 kilós apuka nagy hévvel tévé előtti hereverészésre fordít, azt anyuka két és fél óra főzésre. Amíg a fater másfél órán át kártyázik a haverokkal, addig muter két és fél órát (!) mosogat. Anya egyébként nem végez ezen túl más tevékenységet, csak különböző sportokat űz (például sífut).


kormanykaloria.png


Szerencsére a Magyar Kormánytisztviselői Kar portálja a gyerekekre is gondolt.

 

Amíg leánygyermekünk a túrórudi+gyümölcslé kombó cukkorsokkjától 3 (azaz három!) és fél órán át vasal, mint egy gép, addig az ugyanennyi kalóriát rejtő kalács-kefir párosítástól egy fiúgyermek részéről csak 2 és fél óra passzív vonatozást kell elvárnunk. 300 kalóriától a jól nevelt lánygyerek 5 órán át tanul, a srácunk pedig eközben majd négy órán át DVD-t néz. Érdekes továbbá, hogy 3 órányi plázázáshoz (ami ugye minden leánygyermek kedvenc időtöltése) ugyanannyi energia kell, mint 4 óra 10 perc Mortal Kombathoz. A teljes listán az avarsöprögető nagymamával és a másfél órán át lovagló anyukával itt lehet röhögni.


kormanykaloria2.png

 

 

 

komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr785244668

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nemzeti Elevenszülő Program 2013.04.24. 21:35:59

Az egy nemzőképes korú hímre jutó utódok száma Magyarországon 0.67. Ebből nem lesz elég jövőbeni adófizető, így a politikai elit a szaporításunkra sietett. De rosszul csinálták. Nem kell ide semmiféle ismerkedős est és szerelem, elég, ha létrejön az u...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ez elég pontatlan, ha egy serdülő nőstényállat megesz egy adag krumplis csirkemájat salátával és plázázik, bérelhet-e szegvéjt vagy gyalog kell végigloholni?
Hogy ez már megint mekkora f*sság.
Vajh mennyi lóvét lehet egy ilyenér felnyalni?
Most hazudjanak maguknak mint a liberálisok? "Nincs cigánybűnözés".

A magyar családoknál bizony ez a helyzet. Nálunk is. Az asszony főz, én TV-t nézek. (Még akkor is, ha játszom, netezek, olvasok helyette).
@Fejesrob: Azért nem is fogtok soha kijönni abból a putriból :)
@Fejesrob:

Egyszer cserélhetnétek. Te ki a konyhába, az asszony meg kommentelgetne egész nap. Nálad nagyobb marhaságokat biztos nem írna.
Már leszedték :)
Ez már nekik is túl ciki volt. De vajon mennyi kalóriát égetett el ennek a kiagyalója? (nem beszélve arról a pár ezer emberről akik sz@rrá röhögték magukat mert ugye a röhögés is égeti a kalóriát rendesen) :)
Annyira röhögtem a túrórudiüzemű, 3 óra 35 percen át vasaló 40 kilós leánygyermeken, hogy folytak a könnyeim. Az első pozitív élményem idén kormányinfó terén.
@ob.szerver: A helyzet az, hogy az asszony nagyon utálja a libsiket. Valamikor az SZDSZ-nek dolgozott és eléggé megunta, hogy az összesnek az volt a problémája, nem megbízható, mert nem zsidó.
Egy rendes országban ezért be lehetne perelni őket. Olyan hímsoviniszta, hogy felpofoz, ha nem hozol neki sört.
Ez hótkomoly?

Megnézném orbánt vasalás közben.
@Fejesrob:
Tutira kibaxnálak a feleséged helyében, mint macskát xarni.
@Fejesrob: Az elso hozzászólásod, amivel egyetértek :)
Talán köze van ahhoz, hogy ezúttal politika mentes.
Ez egy műbalha. Egyszerűen ezek tipikus magyar családszerepek, ennyi.

Lehetett volna persze azt is írni, hogy "asszony egész délután autót szerel", meg "férj 3 órán keresztül járja a boltokat függöny- és abroszvásárlási céllal", stb., de ez erősen valóságidegen lett volna.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:A magyarok harminc százaléka egyszemélyes háztartásban él, további harminc százalék kétszemélyesben. "A tipikus
magyar családszerepek" nem a valóságban léteznek, hanem a sztereotípiák szintjén, múlt századi olvasókönyvek, és azoknak az alkotásai, akik ezekben a könyvekben olvasták...
én még azt nem értem, hogy hogy lehet a nagymama 90 kg, a nagypapa meg csak 80, mikor édesanya- és édesapakorában még 40 kg volt a különbség köztük az apa javára (anya 60, apa 100 kg). nagyi hízik, papa fogy? miért?
Ennek az írásnak a táblázata: mkk.org.hu/node/81 Ergo munkavédelem, még akkor is, ha elég idétlennek tűnik.
"Az összeállítást egy hattagú család részére, adott testsúllyal Monspart Sarolta világbajnok tájfutó és Fekete Krisztina dietetikus készítette"
Emiatt ez nem csupán röhejes, hanem megdöbbentő. Egy dietetikus és Monspart Sarolta írta? Micsoda? Bár a Sallai András-féle botrányos fradistadion pályázat után....De azért - ha már dietetikus az illető, miazanyjakínjának írt a táblázatba BigMac szendvicset, hamburgert, margarint, egész tábla étcsokit, konyakosmeggyet, nagy adag sültburgonyát, tejszínes fagylaltot, de még a krinolin és a virsli se embernek való étel, kutyaszaláminak se való.
És akkor ez most mi is? Ez a kormánytisztviselői kar oldalán hirdetett "Anti-stressz étrend heti tematikus tartalommal"? Elképesztő.
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |