Mehr licht! - avagy a fényevés veszélyei - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Tamás J. Bertalan

ÖNKÉNTES MÉRVADÓ - A fényevőket valahogy úgy képzelem el, hogy ha éjjel, suttyomban fölkelnek nassolni, akkor csak kinyitják a hűtőajtót, és állnak előtte egy darabig. A gyerekek meg lámpaoltás után a takaró alá bújnak egy zseblámpával, hogy némi tiltott desszertet küldjenek a vacsora után. A fényevők szerintem napjában egyszer esznek - reggeltől estig tudniillik, vagy legalábbis, amíg világos van. Ha ez igaz, bizonyára lesznek majd kórosan elhízott példányok is, onnan meg már csak egy ugrás, hogy fénybulimiás legyen valaki.

 

 

"Etiópiában meg éheznek..." - ha nem hallottam százszor ezt a mondatot az életben, akkor egyszer sem. Mondjuk mikor nem bírom már megenni az utolsó falatot, és otthagynám a tányéron, erre valaki bebüfögi, hogy "Etiópiában meg éheznek...". Miért, az etiópoknak jobb lesz attól, ha én mindent megeszek? Persze értem én, hogy pazarolni nem szép dolog, ha csak tehetem, kerülöm is minden formáját. Az ember amúgy is hajlamos többet enni a kelleténél, szóval minden szempontból jobb az, ha kerüljük a túlfogyasztást. Viszont az már baromira álszent, és undorító dolog, ha mi, akiknek jut ennivaló, önző és idióta érdekekből megtagadjuk magunktól az evést. Mondjuk azért, hogy úgy nézzünk ki, mint az XY a magazinok címlapján. Vagy mert úri kedvünkben elkezdtünk valami fennkölt XXI. századi eszmében hinni, ami teljesen szembemegy a józan ész diktálta törvényszerűségekkel.

 

Nem tudjuk, hogy egyes sajtóhíreszteléseknek megfelelően valóban a fényevéssel és más tudománytalan baromságokkal kapcsolatos hiedelmek vezettek-e a múlt heti agárdi tragédiához, annyi viszont bizonyos, hogy tényleg élnek köztünk olyan, akiknek legfőbb gondjuk az életben, hogy megszabaduljanak az evéssel járó "vesződségtől". Ők azok, akik alanyi jogon aspirálnak a Darwin-díjra.


Enni ugyanis kell. Ráadásul még jó is (alapvetően, jobb esetben, ugyebár). És az, akinek az az egyik legnagyobb gondja az életben, hogy ennie kell (és volna is mit), annak bőven kijárna a Monty Python-féle hallal pofozós táncból. Ha fényt zabálni olyan könnyű lenne, akkor éppenséggel nem az etiópokkal példálózna mindenki, ha véletlenül az éhezésre terelődik a szó. Etiópiában ugyanis rohadt sokat süt a nap. Annyira, hogy a neve görögül azt jelenti: "ember napsütötte arccal" (mondta a Wikipedia, annak meg ugye mindig igaza van). Ha valakik, hát az etiópok már tuti rájöttek volna a fénytáplálkozás nyitjára - ugyanis baromi nagy szükségük volna rá. Ha valaki mindenáron és önként le akar mondani a hagyományos táplálkozásról, annak csak egy elfogadható oka lehet, nevezetesen, hogy az illető tök hülye (ezt polkorrekten úgy mondják, hogy pszichés gondokkal küzd, de mi maradjunk a józan magyar megfogalmazásnál). Hülyének lenni pedig demokráciában alapjog. A miénkben meg pláne. Ha viszont valaki a saját hülyesége révén másokat is veszélybe sodor, azt már nem lehet egy egyszerű legyintéssel elintézni. Legyen az a hülyeség a fényevés, a gyógyszeripar összeesküvései, vagy az, hogy az IMF drónokkal bombázza a kolontári vörösiszap-tározót. A hülyeségnek ugyanis megvan a maga helye: előbbi példáknak a felnőtt ember magánszférájában, utóbbinak az Echo Tv-n. A gond az, ha túllépnek ezeken a kereteken, és éhhalálhoz, vagy Táncsics-díjhoz vezetnek. Goethe-vel szólva: több fény kellene, sokkal több. De nem úgy, ahogy ők gondolják.

221 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr775235237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem akarom vedeni a fenyevoket, de az azert teny, hogy a D vitamin termeles soran energia keletkezik a szervezetben ami ugyan nem sok, de ha elegge sporol vele, par lelegzetvetelhez eleg.Viszont amirol az EU tehet (most tenyleg), miszerint az hagyomanyos izzokat betiltottak, az energiatakarekosok meg tobbnyire sokkal keskenyebb hullam tartomanyban sugaroznak, pont nem a lebarnulos savban (D vitamin), szoval ha valaki kicsereli a izzot a szobaban olvansi lehet ugyanolyan jol tud (valojaban nem), viszont, hogy ehenhal az tuti. Jo lenne valami kampany, hogy tajekoztassak a fenyevoket az energiatakarekos lampak veszelyeirol (termeszetesen EU benzbol)!
@dr. nomac: Mostmár értem: a döglött béka a napon nem felpuffad, hanem hízik!
Az elmebetegek, azok elmebetegek. Bármilyen jól élnek egyébként. Oda kellett volna figyelni, mert mindannyian biztos nem voltak megháborodva!
A konkrét ügyben : a gyerek valószínűleg nem saját volt, ha saját az még rosszabb.Kísérleteztek vele, ez egy emberkísérlet, á la mengele.Nagyon megnyugtató lenne azt hallani, akárcsak Szita Bence gyilkosainál, hogy az "elkövető halála miatt" meg kellett szüntetni az eljárást...
Szerintem tiszteljük a fényevők világnézetét.
Vizsgáljuk ki a gyerekgyilkosságot 2 év vizsgálati fogsággal.

Ne adjunk nekik mást enni-inni a zárkában.

Joguk van a hitük szerint élni.

Felkapcsolják a villanyt és nassolhatnak.

Főétkezésre meg sétálhatnak egyet a börtönudvaron, a napon.

Nehogymár ez gond legyen.
Ez egész egyszerűen a darwini természetes kiválasztódás egy minősített esete. A hülye emberek nem szaporodnak !!!!
@Jeanne d'Arc: Az a baj, hogy nem az halt bele, aki hülye, hanem az, aki ártatlan.
@dr. nomac: A D-vitamin termelésének is, mint minden másnak csak a katalizátora a fény. A D vitaminnál is szüksége van a szervezetnek az alapanyagra miből a vitamint előállítja. Még a növények sem élnek fényen, onnan csak az energiát szerzik a tápanyag (ásványok, széndioxid stb) feldolgozásához.
Fényt enni olyan, mintha nem tankolnék az autóba, hanem azt várnám hogy levegővel működjön, mert az égéhez az is kell. A valóság meg az, hogy ha elfogy a "tüzelőanyag" akkor leáll a motor.
@Könnyen elkaptuk, uram!: na ezen besz@rtam! :)

Viccet félretéve: a szülőkön kívül kő keményen megbüntetném a közvetlen hozzátartozókat is, akik bizonyíthatóan tartották a kapcsolatot a családdal, és nem kímélném az impotens védőnői-gyermekvédelmi szolgálatot sem.
Kvarclámpát nekik!

@ez a Kígyó éve: Nono. Lámpát csak akkor, ha dolgoznak!
@((Adam)): égéhez=égéshez, bocs
@vittore: a védőnőket nem tisztem védeni. De azért azt ne felejtsd el, hogy erőszakkal mégsem mehetnek be a gyereket megtömni, mint egy libát.
Emellett, ha te, normális szülőként kifogsz valami elmebeteg védőnőt, akkor beengeded, hogy ő nevelje a gyerekedet? Ez a ló két (rossz) oldala. Mindkettő a ló másik oldala.
ez a blogbejegyzés amolyan viccelődés bulizósfiatal módra?
@vittore: SÜLŐK HOZZÁTARTOZÓI UGYANOLYAN FELELŐSSEK VÉLEMÉNYEM SZERINT !De nem utólsósorban olvasnék valamit a védőnőről gyermekorvosrólis !
@HgGina: Igazad van, de itt egyértelműen és bizonyíthatóan a "ló egyik oldaláról" van szó.
@HgGina: ne is védd, ha nem engedik be, jelentenie kell, ha beengedik és lát egy csontsovány gyereket, aki alig él, azt is
jelentenie kell.
csak éppen a védőnő szarik az egészre.
és ha most nem büntetik meg érte, akkor ez így is marad.
a mi védőnőnk egy frusztrált picsa volt, aki gyűlölte a férfiakat és a gyerekeket.
Egy ilyen nő hogyan szerezhet képesítést?
Olyan ez mintha egy vájár allergiás lenne a szénre!
@Egyéves Önkéntes: Én mintha azt olvastam volna, hogy a védőnő szabályszerűen jelentett a gyermekvédelmiseknek. Ha ez igaz, nem ő hibázott...
@endike: Már mitől lenne viccelődés?
@_zulu_: Amenyiben a védőnő jelentett akkor a gyermekvédelmisnekis előzetesben kellene ücsörögni,nem?
A legszánalmasabb nem is a fényevés, hanem ezek azt hiszik hogy a magyarok az űrből jöttek, gyakorlatilag mi alapítottuk ezt a világot. Itt összecseng az EchoTV-n műsort vezető akárkivel (a neve hálistennek nem jut eszembe). Mit nekünk fizika, kémia, történelem, matematika! :)
Még saját weboldaluk is van (nyilván napelemekkel üzemel a szerver):
egeszsegtudatos.blogspot.hu/2012/03/taplalekom-feny47000-ft-helyett.html
A nyelvtan nem igazán megy a szövegírónak, de ez betudható a fényevésnek, bizonyára borús idő volt az általános iskolai tanulmányok idején.

A következő választásokon ezek az emberek is szavaznak, és az ilyen, érzelmekkel vezérelhető bábu egyéb galádságokra is képes. Boldogok a lelki szegények...
@István Farkas49: A védőnő látott igazolásokat egy orvostól, hogy a gyerek el van látva. Neki ennyi a felelőssége. Az orvosé, aki az igazolásokat írta, már sokkal több.
Csak a bevezetődet olvastam. A történtek fényében qrvára nem vicces. Csak szóltam...
@István Farkas49: Látott orvosi igazolásokat. Az orvost kell elővenni. Ha meg hamisították azokat, akkor maradnak a szülők.

@_zulu_: Ahogy mondod.
@braue: Már bocsánat azért a védőnőtsem a falvédőről akasztjákle.Amenyiben ő problémát észlel jelentési kötelezettségvan . Amugymeg tudom hozzáállás kérdése.Nagyon kiváncsileszek hogyan maszatolnak.
@István Farkas49: Jelentette. Bár, ha nem látja a gyereket, csak egy igazolást az orvostól, hogy a gyerek rendben van, mit kéne szerinted tenni?
@braue: Beugrott egy hasonlat saját pályámról egy műszaki berendezés felülvizsgálatánál azé a felelőség aki utóbb látta ! Kéretik megjegyezni.
@István Farkas49: Egyébként kérdezem. Egy védőnő olyan személy, akit a rendőrség védelmezni akar, ha bűnös? Csak nem politikus a védőnő is?
Én azért szeretek fényevő lenni, mert nem kell utána mosogatni.
Meg a telefonos edényárusokat a szuper bevonataikkal is őszintén le lehet rázni: nekem nem kozmál oda a kaja sohasem!
@István Farkas49: És, ha senki nem látta, mert a szülök nem engedték meg?
@István Farkas49: ezt íram az elején is. Lehet, hogy jelentett, de annyira impotens vízfejű a rendszer, hogy mire 87 ingyenélő szarházi aktatologatón keresztül ment, már késő volt. Jó lenne ezt az aspektust is alaposan kivizsgálni.
Ettől függetlenül irogathatunk bármit, a kicsit semmi nem fogja visszahozni.... :(
Talán, ha a történtek hatására változik valami más gyermek megmenekülhet.
@braue: Gondolom azért védőnő hogy felelőségetis érez illene megtekinteni.Vannak unokáim egyiknek volt oviban felszedett fertőzése jóvolt a kapcsolat de tény jöttis rendszeresen,bár nem volt szükséges de benézett érdekelte,ennyi.
@István Farkas49: Ha majd lesz gyanúsított, és fennállnak a törvényi feltételek, akkor a bíróság majd elrendelheti. De gondolom nem pár óra eljutni odáig, hogy a valakit meggyanúsítsanak... Nem vendettára, hanem az ügy korrekt felgöngyölítésére, valamint a szervezeteket érintő tanulságok levonására, s ha kell a szükséges intézkedések megtételére van szükség.
A bűnösök és vétkesek megbüntetése mellett persze.
@vittore: Valójába az utólsó mondatodért irogatunk mindketten hogy másokra tessék valóban odafigyelni ,nehogy előforduljon ujjabb:
Szánalmas, ahogy egyesek egyből a védőnőt ekézik anélkül, hogy bármi fogalmuk lenne, mit csinált vagy nem csinált.

A szülők és nagyszülők közösen hagytak meghalni egy gyereket, nagyjából ennyit lehet tudni eddig. Az elsődleges felelősök mindenképpen ők.
@István Farkas49: Láttad te azt a házat? Egy erőd, még csengő sincs. Ha nem akarják beengedni a védőnőt, hogy a fészkes fenébe tud meggyőződni a gyerek állapotáról? Nyilván nem tudott. Ezért is jelentette a gyivinek. Mit tehetett volna még, kérdezem?
@_zulu_: Nem vandettárólirtam,ha jelentett annak irásos nyomavan,minttudjuk nemis egy mert kötelező! ha nem mozdultsenki akkor meg könnyen megtalálható nem?
Ehh, ezek az indexes liberálbolsevista bloggerek...

Az alkotmányozás szerintetek nem játék, de emberi életekről így viccelődni játék, mi?

A másik: ott van ez az Élet Menete. Szörnyű dolgok történtek a II. világháború idején, de a mai rafinált népirtást sem kellene elfeledni. Magyarország lakosság csak egyre csökken, csökken, miközben nincs itt szaharai sivatag, sem antarktiszi hideg. A föld termékeny, víz van, az időjárás kedvező. Mi a baj akkor?
Csoda-a, ha a sok összevisszaságban, kezdve a munkanélküliségtől a szekták szaporodásán át a bűnözésig meghülyülnek emberek?
Kik azok, akik rombolják keresztény értékeinket, kik azok, akik miután évtizedek óta tartó harc folyik a dohányzás ellen, drogliberalizációt akarnak?
@_zulu_: Láttam ezértis firtattam a család/nagyszülők/ felelősségét.Ha nem engedikbe úgytudom azt kiemeltenkell kezelni de rákérdezek van ismerősöm.
@István Farkas49: És hogyan intéznéd, hogy bejuss, ha ott áll a család és nem enged be? Jelented, mi mást tehetsz?
@István Farkas49: Gondolom hogy megtalálható, mert ezeket a dolgokat dokumentálni kell. Gondolom hogy keresik is. Türelem...
a történet viccrészéből elég jó a kihozatal.
a komoly részéből már korántsem.

1. van a hülyeségnek az a mértéke, amivel szemben teljesen hatástalanok a bizonyítékok, az észérvek, a tudomány. hiába mindenféle szkeptikusok társasága, oktatás, ismeretterjesztés. aki kialakult ezoterikahívő vagy valami ilyesmi, és az agya visszavonhatatlanul átkapcsolt már a tényelutasító üzemmódba, arra néha még a hétköznapi élet mindennapi tapasztalatai is elképesztő mértékben hatástalanok lehetnek. aki veszi magának a nagyképűséget, hogy okosabbnak gondolja magát, annak sajna le bele kell törődnie abba, hogy van, ahol az ész megáll és csak néz. a szkeptikusok, az oktatás, az ismeretterjesztés, a rólabeszélés azonban semmiképp sem felesleges. remélni kell ugyanis azt, hogy legalább a megelőző tevékenységnek lehet rendes hatékonysága. szóval kedves nemfényevők, nem ezoterikusok, satöbbi, próbáljátok megérteni, hogy az "ellenes" tevékenységet nem a már alanyokra kell irányítani, hanem a még nem alanyokra.

2. a védőnő esete azonban sokkal hideglelősebb. engedtessék meg nekem azt "mondani", hogy rendes esetben a védőnősködésnek akkor is van tere, ha nem küldünk kommandósokat az elutasító szülőkre. igenis tudnak sok hasznosat tenni ott is, ahol a szándék megvan a szülőkben, de a védőnő a rendes tapasztalata alapján normálisan le tudja szűrni, hogy az alapismeretek is hiányzanak. de emlegessük csak a kényszerítés másfajta részleteit. ha megnyitjuk az utat a kényszer felé, akkor semmi sem szabhat gátat annak, hogy a szülők tevékenységét részletesebben is vizsgálják, ami odáig is fajulhat, hogy a szellemi épülést fenyegető tényezőket is vizsgálhatják, ez kezdődhet azzal, hogy megnézik, miért nincs a gyermek környezetében elég olyan tárgy, ami fejlesztőleg hat rá, de sajna továbbterjedhet odáig is, hogy és itt gyün a hideglelés, hogy nem kapja meg a kellő erkölcsi nevelést, amibe aztán már az is belefér, hogy nem kapja meg a kellő nemzettiszteleti kiképzést, meg a kellő valláserkölcsismereti kiképzést. sajna érzem, hogy van, aki szeretné, ha ezeket is ki lehetne kényszeríteni.
@braue: Korábbanirta jelenti a felügyeletnek és nem fél év mulva nézdmeg mia baj.tudok olyat zürösnek találták a családot városunkba és pakolták a kölköket pedig relative tisztán öltözve kaja renben mégis,azóta sincsenek otthon.Úgylátszik mégisvan mozgástér.Nem tudom mivolt velük de meglepett.
@Kara kán: Na, mondd ki na. Ne légy szemérmes. :-)
A tudjukkik miatt nem születik elég magyar, mert ezek ezt is el tudják intézni...
@_zulu_: :DD Igen keresik de lehethogy a takaritónő leverte a levelet attólfélek.DDD
Az emberölésre kizárólagos jogot adnék az orvosoknak meg ápolóknak. Nekik már van benne rutinjuk.
@_zulu_: Én kimondom. A mai pénzhajhászó életforma miatt nem születik elég gyerek.
@Guybrush Threepwood, mighty pirate: Ne menjünk bele, offos, és egyébként sem olyan kérdéskör, amire egymondatos válaszok léteznek.
@István Farkas49: Még egyszer. Miért védenének egy védőnőt? nyomozók? Ha nincs meg a jelentés és nincsenek meg az általa mondott orvosi papírok, akkor hunyó. Nincs esély arra, hogy egy védőnőt a rendőrök bűncselekményt elkövetve mentegessenek.

De már mondták, hogy az orvos felelősségét vizsgálják, tehát kellett, hogy legyen orvosi papír. Nem tájékozódsz alaposan, és ok nélkül sározol egy embert. Milyen ember vagy te?
@Kara kán: Az életekkel nem viccelt senki, csak a hülyékkel. Azok meg megérdemlik. (mielőtt kiforgatnád: a szerencsétlen gyerek nem volt hülye, ő nem tehetett semmiről) A többiről meg: sehogy nem jön ide se az élet menete, sem a drogliberalizáció, és a keresztény értékeid sem érdekelnek a kutyát sem.
@István Farkas49: Butaság. Azt sem tudod, mikor jelentette. Csak kamuzol és sároznál, ha mi is olyan ostobánk lennénk.
@_zulu_: na ez szép tőle, akkor egyel feljebb van a bűnös
@braue:
értem, akkor akinek szólt, az szart rá.
El nem tudom képzelni, hogy egy felvilágosult EU-tagország kormánya kitüntetést adna egy drón-bombázással riogató agyhalott baromnak, szerencsére nincs is olyan minálunk, aki ilyennel jönne elő.
És azt sem tudom elképzelni, hogy ha MÉGIS lenne ilyen agyhalott barom, akkor azt a média-tulajdonost, akinél ilyenekkel riogatnának, ugyanez a kormány kitüntetné. Szóval, szerencsére védve vagyunk, a kormány a helyén van.
és mi van ha kiderül h a szülők vérbalosak?...nyomsz egy szkúzit?...vagy átírod átévés hasonlattal?...meghalt egy kisgyerek és neked az a legfontosabb h egy jót Táncsics-díjazhass...egy igazi fényes elme képes csak ebbe politikát keverni...
@Kara kán: Kezdünk elkanyarodni a témától, úgyhogy rövid leszek: menj te a troll kurva anyádba.
Nem tudom ki a butább, a fényevő vagy a hitgyülis.
@Egyéves Önkéntes: Nem biztos. Ha annak a szülők bemutatták az orvosi igazolást, azt el kellett fogadnia.
Ha most egy cinikus fideszes politikus lennék, azt mondanám, hogy a fényévés is hit kérdése, mint a többi vallás általában és azért pl. Jézus miatt is rengeteg ártatlan ember vesztette életét.
@djukel: És, ha cinikus bolsi politikus lennél? Akkor azt mondanád a vörösökbe vetett hit is százmilliós nagyságrendű ártatlan áldozatot hozott?
@braue: Így van. A hit gyilkos dolog.
@braue: na jól van, és honnan volt orvosi igazolás? vagy tán az orvos azt mondta a négykilós gyerekre, hogy ej de fasza kis lurkó?
ha pedig így volt, akkor az orvost kell tömlöcbe vetni!
@Guybrush Threepwood, mighty pirate: Félreértés ne essék : rettenetesen sajnálom azt a szegény kicsi babát !!!!!!!!!! :((((((((
A blog egy baromság. Mindenki tudja, hogy igazából, semmi szükség nem volna evésre. Csak bulvármédia hirdeti, a konzumidíótáknak, hogy megszakítás nélkül zabálni kell. És ha valaki két percig nem eszik miközben vár a buszra, akkor éhen halhat.
Itt van ez az Indiai jogi, aki kb 70 éve nem evett és ivott semmit, és mégis tök jól van.
index.hu/tudomany/2010/04/30/hetven_eve_nem_eszik_es_iszik_egy_indiai_jogi/
@djukel: Még szerencse hogy nem vagy cinikus, és nem mondasz ilyet. Mert ha mondanál, akkor én azt mondanám, hogy mekkora hülye vagy, hogy nem tudsz különbséget tenni a a saját gyereke halálra éheztetése, és az emberi aljasság és mohóság irányította vallási téboly tombolása között.

De mivel nem vagy cinikus, így nem kell ilyet mondanom.
@Könnyen elkaptuk, uram!: most nem azért, de ezen halálra röhögtem magam...:)))))))
@djukel: beteg vagy.Jézus nem mondott olyat, hogy ne egyél, vagy ölj meg mást....az ártatlan emberek nem Jézus miatt veszítették életüket, hanem gonosz emberek miatt, mint ez a két "szülő"
Megértem, ha valakinek sommás és egyben cinikus véleménye van valamiről, akár politikailag inkorrekt módon is, no de ez itt most inkább egy kegyeletsértéssel ér fel.
Ennek a posztnak, elnézést de semmi értelme. Ha valamiről fogalmunk sincs, akkor hanyagoljuk a témát.
A blog többi posztja viszont teccik :-)
A pár évvel ezelőtt ilyen esetnél a Vastagbőrön volt egy komment,ami azt mondta,hogy:
Az ilyet ki kell herélni és kibaszni a sivatagba,hogy nesze zabáljál bazd meg!
@bobijub: ha annyira nem látták a valóságot, akkor most miért szégyellik magukat annyira, hogy csak kabáttal a fejükön voltak hajlandóak közlekedni elfogásukkor ? A lányom szerint azért, mert szégyellték, hogy nem működött a fényevő teóriájuk...:((((((
@soproni1: Van !!!Meg a rendőröknek !!!! Lásd még ártatlanul agyonvert határontúli magyar !!!!
@Guybrush Threepwood, mighty pirate: Aki meg születik, azt halálra éheztetik .....
"A fényevés veszélyei"

Napsütés esetén leég a garat megfelelő védelem nélkül. Esetleg simán éhen hal a polgár. És nem a garat leégése miatt. :D Valójában a fő gond, hogy az emberek már tényleg nem tudják, mit csináljanak jó dolgukban. Etiópiában aztán van fény bőven. Na meg alultáplált gyerek is.
"Viszont az már baromira álszent, és undorító dolog, ha mi, akiknek jut ennivaló, önző és idióta érdekekből megtagadjuk magunktól az evést."

Nem az evéssel van a gond, hanem azzal, hogy a megvásárolt élelmiszereknek akár a harmada is a kukában landol, ezt meg akkor ha nem eszik meg itthon, lehetne exportálni. Persze nem Etiópiába, de mondjuk Észak-Afrikába igen. Nem is feltétlenül Magyarországról, de Spanyolországhoz már nincs messze Afrika. És onnan meg lehet hozni olajat meg egyéb ásványkincseket.
Persze nem azt kell exportálni, ami itthon megmaradt, hanem amit nem vettünk meg, mert nem pazarlunk, és a maradékokat is elfogyasztjuk, mielőtt megromlanának!
@braue: Bocsánat de én végig a felelőségi sorrendet fejtegettem.ha félreértetted akkor elnézést. De amit leirtam a sorrenben azért tudom vállalni a feleősségek,nem sároztam senkit.De valaki vagy valakik nagyivben sz....ak rá a szerencsétlen gyerekre. Amugy érdeklődéssel figyelem a majdani magyarázatot,mert felháboritott mint nagyszülőt.Ennyi.
A múltkor láttam egy fényevőt, amint fénymásolót vásárolt. Megkérdeztem, hogy nincs-e konzerv íze a másolt fénynek. Azt mondta, nem vészes.

Pedig ez egy olyan fickó, aki mindig hord magánál fénymérőt, hogy nehogy átverjék a piacon, szóval hiszek neki.
@HgGina: A védőnők leginkább oda járnak, ahol normális viszonyok vannak és szívesen fogadják őket. Ez tulajdonképp érthető, csak hát így épp ott vannak a legtöbbet, ahol az a legkevésbé fontos, és ott a legkevesebbet, ahol meg szükség volna rájuk...

Sajnos ennek így nincs túl sok értelme.
Ezt a fényevést úgy kell elképzelni, hogy vannak emberek, akiknek a köztisztviselők megtagadják az emberi méltóságukat, és nem kapnak szociális ellátást...

Hogy ne mennyenek emberiség ellenes bűncselekmény miatt börtönbe, mert éheznie senkinek sem szabad, kitalálják, hogy fényevők voltak, és sittrevágják a családból az esetleges túlélőt, még törvényt is hoznak, ne adhasson riportot a médiának!

Ilyen családírtós bűncselekményben felelősségre vonható személyek, közjegyző, szociális munkások, védőnők...
@vittore:
Nocsak, már el is jutottunk a trollozásig, meg a kurvaanyázásig, mi?
Hát, ez jelenti nálatok azt a fene nagy, 4000 éves kultúrát?
@Guybrush Threepwood, mighty pirate: Ártatlan, de a hülye géneket hordozta:) Darwini szempontból...

@videki gyerek: A cikk majd 3 éves. Tudjuk mi lett a Jógival?
Ez a vége sajnos ennek a sok ezoterikus, áltudományos szemétnek, amivel az emberek fejét tömik.. Tele vannak a polcok egy könyvesboltban ezekkel.
Felesleges itt bulvármédiáskodni, akkor sem jó ez, ha a liberálbolsevista gyűlevészeknek ez már a vérükben van.
Meg kell találni az ok-okozati összefüggéseket!
Itt az ok egyértelműen - az elmebetegség mellett (bár, ennek kialakulásához is legtöbbször súlyos, lepusztított társadalmi viszonyok szükségesek) - az értékvesztés.

Egy keresztény ilyent nem csinálna, tehát ezek a szülők nem voltak keresztények.
Hogy mik voltak, ennek kiderítése nem az én dolgom.
Az viszont mindannyiunk dolga lehet, hogy kik pusztították el hagyományos keresztény értékeinket, kiknek állt ez érdekében.
@Eltévelyedés:
Mi lett az indiai jógival?
Ki hitte el azt a baromságot?
Indiában állítólag katonai kórházban vizsgálták, de ki hisz az ottani orvosoknak, meg tudósoknak.
Az az ország egy csődtömeg. Otthon nem tudnak rendet tenni, az Index meg címlapon közli épp ma egy indiai tudós hablatyait Magyarországról.
@Kara kán: nagyjából én is így gondolom. Nem kell a hagyományos érték, a keletkezett űrt pedig töltsük fel babonával, jóslással,átokkal, etc.etc...A házat pedig széthányni, udvart felásni utána lerombolni és sóval behinteni. a szektára pedig ráküldeni a A tek-es kommandót, hiszen kb. ezért tartjuk őket.Ez nemzetbiztonsági kockázat, szerintem az se véletlen, hogy hirtelen ennyi lóvéjuk lett....
@Kara kán: Az elmebetegség és a társadalmi viszonyok közti korreláció bizonyítása esetén mindenképpen járna neked egy orvosi Nobel.

Ami meg az implicit zsidózást illeti, ne fogd vissza magad, egy igazi náci ezt explicite is megengedheti magának.
@Kara kán:

Lenne egy tippem - az ilyen elvakult gyűlölködők, mint ez a Kara kán, aki beférkőzött a tisztességes magyar emberek közé.
Már a neve is árulkodó, Kara kán, valami gyülevész tatár lehet, tutira narkós mivel annyira keletről származik, a keresztet is ellopta valakitől, oszt azt állítja magáról hogy keresztyén.
Ja, és még a szeme sem áll jól :))))))
@kewcheg:
Jól mondták a régiek, hogy a sátán újabb ás újabb formában születik újjá.
Mert ugye, ha felszámolnak egy ilyen szektát, tíz másik jelenik meg helyette rövid időn belül. Ha sikerül felszámolni a dohányzást, máris ott van a drogliberalizáció.
De ez már a démonológia tudományához tartozik.

Az indiai jógi szerintem sima csaló. Itt lehet róla bővebben olvasni: en.wikipedia.org/wiki/Prahlad_Jani

Tény, hogy hibernált állapotban az ember is jó sokáig túlélné élelem, de akár víz nélkül is, de nem vagyunk erre felkészülve. Pláne nem egy indiai lepukkant helyen.
A fizika, a vegytan és az élettan törvényeit nem lehet áthágni. Egyedül Isten képes rá, de az megint más téma.
@Kara kán: "az Index meg címlapon közli épp ma egy indiai tudós hablatyait Magyarországról"

Ja. Akit 16 évesen vettek fel a Harvardra.
Semmiség.
Elég sok faszság van a neten. Blog + 1. komment. Abba is hagytam az olvasást. Gyerekek, buták vagytok. Tőlem tudjátok meg inkább, mint anyátoktól, aki pedig büszke akart lenni rátok.
@_zulu_:
Szeretnéd, mi?
Mármint, hogy holmi zsidózással lesüllyedjek a ti szintetekre.
Abból nem kajálsz, nagyon szilárd alapokon állok.
Én mindig is különbséget tudtam tenni jó zsidó és rossz zsidó között. Ahogy elnézem, vittore az utóbbi kategória.
Rólad még nem mondok ítéletet, egyelőre tanulmányozlak.
Van valami hiteles forrás arra, hogy VALÓBAN mitörtént, vagy csak egy bulvárportál bedobta ezt a "fényevők" témát, és mindenki ezen csámcsog?

Ha van forrás, akkor be tudná valaki rakni a címét?
@_zulu_:
Hagyjuk ezt, hogy a ma uralkodó gonosz elit kit vesz fel a Harvardra, kinek ad Nobel- vagy Oscar-díjat stb.
Na, jó, az Oscar-díj egzakt tudományok terén adott díjai okésak, de az irodalmi és béke-díjak már nem. A matematikai Abel-díj is rendben van, meg még sok egyéb is, de azt, hogy ezt a srácot felvették a HarDwardodra, na ez engem hidegen hagy.
@Kara kán: Na akkor hasonlítunk, csak én meg a hülyék és nem hülyék között tudok nagy biztonsággal különbséget tenni.
@VT Man: Az hogy megtörtént tény, millió híradás volt róla. Ami a fényevést illeti arra tudtommal egyelőre nincs bizonyíték.
@Kara kán: "a ma uralkodó gonosz elit kit vesz fel a Harvardra"

Kész, ipponnal győztél. Ilyen tömegű és sűrűségű ostobasággal nem lehet vitába szállni.
@videki gyerek: "Itt van ez az Indiai jogi, aki kb 70 éve nem evett és ivott semmit, és mégis tök jól van."

De ezt honnan tudjuk? Onnan, hogy ő azt állítja?
Mondjuk egy jóginak a lótuszülésben való meditációhoz tényleg nem sok kalória kell, de valamennyi azért neki is.
Egy másfél éves gyerek meg nagyon sokat mozog. Akkorra már tök jól tud járni, sőt szaladni, mászókázni, háromkerekűt hajtani...
@Augustin: Az ember víz nélkül napokon belül meghal. Étel nélkül hetekig el lehet lenni, de ennyi.

A többi mítosz vagy csalás.
@_zulu_: ne vedd fel a kesztyűt!
maxval a magyar blogvilág egy kiemelkedően ostoba eleme.
GYEREKEK MEGHALT EGY MÁSFÉL ÉVES GYERMEK, FEL TUDJATOK EZT FOGNI B+?
@_zulu_: ja. Szerintem is. Dehidratáció meg ilyesmi. Csak azt nem értem, hogy valaki hogy várja el, hogy elhiggyék neki, hogy 70-éve nem eszik, ha ellenőrizni is csak max két hétig ellenőrizték eddig életében egyszer vagy kétszer. Szerintem nagyon primkó ember lehet.
Meg ha az ilyen fényevők logikájával nézzük, akkor ugye valami emelkedett tudatosság lenne az egész célja, tehát egy gyereket fölösleges az egész éhezésbe bevonni, mert kevés agya lévén úgysem jut el olyan tudati szintre, mert nem is ért semmit szegény.
@_zulu_:
"Az hogy megtörtént tény, millió híradás volt róla. Ami a fényevést illeti arra tudtommal egyelőre nincs bizonyíték. "

Erről beszélek!

Tehát meghalt egy gyerek, egy bulvármédia bedobta, hogy a "fényevés miatt", és mindenki rágja a gittet.

Miközben ki tudja, hogy mi az igazság?
@Augustin: Hát nem tudom. Szerintem ennek a kisgyereknek több esze lehetett, mint az idióta szüleinek...

Én simán odabasznék mindkettőnek egy életfogytiglant valami napos cellában.
@VT Man: A fényevés hite létező jelenség, és volt már rá precedens, hogy halált okozott Magyarországon is. Természetes szerintem, hogy ebben az esetben is felbukkant a téma, nem értem miért probléma, ha kitárgyalunk egy egyébként létező (bár esetleg a mostani esethez nem kapcsolódó) idióta eszmét.
Egyébként meg a kommentek jelentős része nem is a fényevéssel foglakozik.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Csak voltak, mert a vérfarkas és a yeti szerelemgyereke rájuk kapott. Most világít szegény...
@_zulu_:

Több dolgok vannak földön és égen, kedves zulu, mintsem bölcselmed álmodni képes...
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Nos, álmodni sok mindent szoktam én is. :)
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Vannak még hasonló kinyilatkoztatásaid?
Mert, hacsak nem viccelsz, akkor ritka nagy barom vagy...
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: De a fényevésre képes népek nincsenek ezek között...
@veny:

Te vény! Téged receptre is fel lehet iratni, vagy kuriózum vagy ?
@_zulu_: @veny: @Rorschach:

Próbálj kitörni a materialista ketrecből, a világ nem csak tudományos tények halmaza.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Azt látom hogy neked már sikerült a kitörés. :-)))
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Ne fáradj, látom már, hogy te a kinyilatkoztató típus hülye vagy. Nem zavarlak többet, mondjad a tutit tovább...
@DezInf: A gyerkőc ellátását igazoló "orvos" biztos felír engem is, ha szépen kéred... :)
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Jól van na, rég megtanultam, hogy hívőkkel nem szabad vitázni, mert már akkor igazuk volt, amikor még csak jöttek errefele... :)

A gondolkodással kapcsolatban azt tudnám ajánlani, amit a roppant ezobioöko Yoda mester mondott ifjú tanítványának: "Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!"
Már csak wmikit hiányolom,ő ennek a témának a nemzetközi hírű szagértője. Csuklóból cáfol,aztán jön az evolúció :)))
@Rorschach:
Fejezzétek már be ezeket a sértegetéseteket liberálbolsevisták!
Miért nem ismeritek be, hogy képtelenek vagytok civilizált párbeszédre?
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Végül is semmi gond ezzel, mindenki abban hisz amiben akar.
Én például abban, hogy a földön az intelligencia mennyisége állandó.
Csak egyre többen vagyunk...
@Kara kán:

Oszt te meg ki vagy ? Oszt kit érdekel ki vagy?
A portás nem lehecc,mert annak már lejárt a munkajideje.
Szóval ki vagy? Ne válaszojj,mer nem érdekel :)
@DezInf: Már csak wmikit hiányolom,ő ennek a témának a nemzetközi hírű szagértője. Csuklóból cáfol,aztán jön az evolúció :)))"
W miki azért nincs még itt, mert nem bírja feldolgozni a témát: ha volt elég fény, mibe haltak bele?
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Több dolgok vannak földön és égen, kedves zulu, mintsem bölcselmed álmodni képes..."
Ja, végülis ha Isten teremté az embert, miért haltak meg? El kell pusztítani Isten más teremtményét az életbenmaradáshoz? Ez Istenkáromlás! Éljenek a fényevők! Fénysebességgel!
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Miért lenne vicc? Vannak fényevők."

Persze! Növénynek hívják őket.
@Könnyen elkaptuk, uram!: Nana. Az csak az energia nekik.
@Kara kán: Egyedül Isten képes rá, de az megint más téma."

Úgy könnyű áthágni a fizika törvényeit, ha valaki csak elméletben létezik.
@_zulu_: Végül is senki nem vizsgálta, hogy az indiai fakír beülve a pocsolyába, nem szívott-e fel folyadékot.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: A fényevés tény, de nem mindenki alkalmas rá"

Csak arra kell vigyázni, hogy utána szurokkal moss fogat, mert különben átég a zománc!

A fényevés tény(-:
Rég röhögtem ilyen jót!
Szerintem fordulj a nap felé! Tudom, Jézus is!
@Kara kán: Hagyjuk ezt, hogy a ma uralkodó gonosz elit kit vesz fel a Harvardra, kinek ad Nobel- vagy Oscar-díjat stb."

Húúúúú, a gonosz elit! De félelmetes!!!!
Szerintem fordulj a nap felé, egyél fényt! Nagyon sötét vagy!
@Kara kán: Az viszont mindannyiunk dolga lehet, hogy kik pusztították el hagyományos keresztény értékeinket, kiknek állt ez érdekében."

Kicsit olvasgass!
A keresztények? Mondjuk elég sok kárt okoztak a keresztény értékeknek!
Igaz, fényevésre nem buzdítanak. Csak éhezésre.
A gyerekeket meg KIMONDOTTAN szeretik!
@veny: És a fényevő ismerősöd hány fényéves?
@Con Storm: Ahá, már értem! Tulajdonképp adócsalásról van szó! Eltitkolta jövedelmét!
@Könnyen elkaptuk, uram!:
Sötét vagy te, meg buta is. Nagyon buta.
Hozzád képest a Tejútrendszer központjában csücsülő fekete lyuk egy gyertya.
Na, ha ez kell nektek, ez a személyeskedés, pofátlan sértegetés, tudok én ilyent is.
@Könnyen elkaptuk, uram!:
"A gyerekeket meg KIMONDOTTAN szeretik!"

Nem jobban, mint a tieid. Tudod, azok a new-york-i zsidó rabbik.
namost itt nem egy szimpla gyilkosság történt, hanem halálra kínozták. Ui. az éh- vagy szomjhalál nem egy elalvásos valami. A gond ott van, hogy a magyar BTK-ban nincs kitétel az ember kínzásra (jó mi, állat kínzásra van... :o )
Tehát jelen esetben csak gyilkosságért lehetne elővenni, holott egy kisorú sérelmére elkövetett kínzás eléggé sokkolan hangzik a közvélemény szemében. Ha ezt megtoldom azzal, hogy halálra kínozták, akkor minden normális ember elborzad attól amit ez a két abortusz szövekény megvalósított.
Sajnos csak szimpla gyilkosságért lesznek előállítva. Nem lesz minősített eset sem, hanem valami gondatlanság vagy valami ilyesmi. Pár év oszt ennyi.

Ami a védőnőt illeti: az ő nemtörődömsége vezett a gyerek halálához, ui. ha jelzi megfelelő helyeken, hogy komoly gond van a családdal akkor ez az egész nincs. Simán befognám a perbe, foglakozás körében elkövetett haláltokozó gondatlan veszélyeztetés vádjával. Ui. a feladatai közt szerepel: "Szakmai tevékenységét elsősorban önállóan látja el, de rendszeresen kapcsolatot tart az egészségügyi, gyermekjóléti és szociális ellátórendszer szakembereivel." - Wikipedia
egyikkel sem vette fel a kapcsolatot. Nem volt gyanus neki, hogy nem is mutatják meg stb,stb...
Őt is elővenném és oda ültetném a vádlottak padjára. Ő is ugyan olyan hibás mint pl. a család többi tagja. Nem igaz, hogy senkinek nem tünt fel a dolog.
@Könnyen elkaptuk, uram!:

A fényevők a fény jövedelműk 70%-át le kellene adóznia!

És a közalkalmazottaknak havi élelmiszeradagjuk 70%-át fényben kellene kapniuk...

És akkor meglennea a László Csaba adóóóbááázis fogalma...
@Könnyen elkaptuk, uram!: Figyelj hombre.A fizikai törvények "áthágása" sok esetben tény.Orvosok is tudnának erről beszélni.De elég,ha csak azt mondom, hogy bizonyára már te is párszor meg kellett volna hogy haljál, és mégse történt meg.(gondolom túl vagy a második,harmadik x.-en.)Mint ahogy majdnem mindenki életében van ilyen, de valami,vagy valaki "közbelép" Az a te bajod ha ateista vagy,de másokat hagyj békén az eszméddel,elég baj az neked....minden bizonnyal ez a két sátánfattyú is az istentagadók népes táborát erősíti....
@Könnyen elkaptuk, uram!:

A keresztények sem büntelen, tökéletes emberek.

A pedofil-utalásod meg butaság, ez csak a bulvármédiák által felfújt hisztéria.
@Kara kán: Nem jobban, mint a tieid. Tudod, azok a new-york-i zsidó rabbik."
Nyugodtan szidjad a buzi zsidókat!
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Ja, ez a mééééédia!
Biztos azért, mert zsidó kézben van!
Csak azt nem értem, hogy mi abban a "felfújás", ha hírt adnak arról, hogy rendőrségi eljárás indult egy katolikus pap ellen?
Miért kért elnézést a PÁPA?
Ja, biztos ő is zsidó! Vagy szimpatizáns. Az még rosszabb! Fujjjj!
@Könnyen elkaptuk, uram!:

A médiák nagyobb része nincs zsidó közben. S nem specifikusan a zsidó médiák sajátossága a pedofilügy felfújása.

A mostani római pápa sem zsidó.
@Könnyen elkaptuk, uram!:
Nem szidok én senkit, csak arra buzdítalak téged is, hogy nézz ki a seggedből néha.
@Kara kán: Nem jobban, mint a tieid. Tudod, azok a new-york-i zsidó rabbik."

Akkor ez azt jelenti, hogy a keresztények azonos erkölcsi nívón vannak a zsidókkal.
Én is így gondolom.
videki gyerek 2013.04.22. 12:42:27

"A blog egy baromság. Mindenki tudja, hogy igazából, semmi szükség nem volna evésre."
ez most vitz, vagy komoly? Ha vitz akkor okés, de ha komolyan írod akkor kérlek csak 4 hétig ne egyél semmit és menjél melózni. 4 hét múlva olyan nyomelem hiány fog fellépni a szervezetben, hogy abból gondok lesznek.

"Csak bulvármédia hirdeti, a konzumidíótáknak, hogy megszakítás nélkül zabálni kell."
okés ez a néphülyítő reklámok, de ebből nem következik az, hogy akkor "semmi szükség nem volna evésre"

"És ha valaki két percig nem eszik miközben vár a buszra, akkor éhen halhat."
ezt kb. senki nem mondta. Én amúgy is vagyok vele, hogy egyél otthon ne a buszmegben meg ilyesmi.

"Itt van ez az Indiai jogi, aki kb 70 éve nem evett és ivott semmit, és mégis tök jól van."
na igen. Azért van egy egészen apró kis különbség a két eset közt: a jogi meditációval érte ezt el több év alatt és nem úgy, hogy holnaptól nincs kaja.
Amiről semmilyen fáma nem szól: erre az egy élő csodára jut kb. 30ezer aki 2-3 hét alatt éhhen halt mert nem jött össze.
Ha a jógit kikűldöd a mezőre kapálni kb. pár óra és össze fog esni ui. semmi féle energiája nincs. Ahhogy már írták: ahhoz, hogy üljön nem kell energia...
Amúgy meg ő sem fényt eszik, hanem saját magát emészti fel szépen lassan. (nem ismeretlne jelenség ez, voltak jogik akik saját magukat mumifikálták, csupán az akaratukkal. Természetesen meghalt mindegyik, de még most is múmiák, mindefajta hűhó meg spádé nélkül. Ez anno a NatGeo volt a "Múmiák nyomában" c. másorban. Ennyit az akarat erő erejéről.
De itt egy gyerekről van szó. Azokkal még a jogik sem geciznek mert tudják, hogy nincs koncetráló képességük még. És egy ilyen trükkhöz komoly medítatív állapot kell ami megint csak koncentrálást igényel.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
A mésia nem fúj fel semmit, ha az nincs.
Pedofília volt, van,és lesz. Most épp Szerbiában tört ki a botrány.
@kewcheg: .minden bizonnyal ez a két sátánfattyú is az istentagadók népes táborát erősíti...."

Előítélet? Nem túl keresztényi. Jézus utálná.
Mondjuk a boszorkányégetés is hasonló .
@Könnyen elkaptuk, uram!:
Én nem általánosítok. Még akkor sem szidom a zsidókat en blokk, amikor ti a magyarokat vagy a keresztényeket szapuljátok.
Rossz ez amúgy, és nagyon káros.
Pl. a tiszaeszlári gyilkosságot elkövető zsidók megbüntetését ez a falkaszellem akadályozta meg, mert azonnal antiszemitizmust kiáltottak, és még a brit Rotschildok is azzal fenyegették a magyar kormányt, hogy pénzügyileg tönkreteszik, ha megbüntetik a gazfickókat.

Énszerintem, az emberiség javát az szolgálja, ha végre a tisztességes, becsületes, nem élősködő, nem elvakult, nem egyoldalú emberek szabják meg a közélet haladását, és a közbeszéd fő vonulatát.
@Con Storm: És tényleg! De miben fizessék be?
Izzóban? Ez lenne a lux-adó?
Mortmár értem, hogyan lesz energiacellából meggazdagodás!
A begyűjtött fényadót beforgatnánk a termelésbe és fénysugár-hajtóműveket gyártanánk!
@Kara kán: a tiszaeszlári gyilkosságot elkövető zsidók megbüntetését "

Vagy azért, mert nem volt szűzlány-áldozat?
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: A mostani római pápa sem zsidó."

Te nem érted a szarkazmust? Sajnállak, de nagyon. Mondjuk nem csodálkozom. A hívők szeretik az egyenes beszédet. Meg kell mondani, mit tegyenek, nehogy ők találják már ki!
@Kara kán: Én nem általánosítok. Még akkor sem szidom a zsidókat en blokk,"

Ja, csak a New Yorker zsidókat szidod. Ez azért tényleg nem általánosítás.
@Könnyen elkaptuk, uram!:

Mi ebben a szarkazmus. Voltak zsidó római pápák, de a mostani nem az. Mi ebben a vicces?
@Kara kán: Énszerintem, az emberiség javát az szolgálja, ha végre a tisztességes, becsületes, nem élősködő, nem elvakult, nem egyoldalú emberek szabják meg a közélet haladását, és a közbeszéd fő vonulatát."

Egyetértek!
Na, ide nem sorolható a Pápa,a papság, mert élősködő és egyoldalú,
a politikusok, mert azokra mind igaz,
az értelmiség, szóval nincs könnyű dolgod az életben!
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Felfújni azt lehet ami van."

Épp ezt mondtam én is. Tehát egyetértünk: a média felfújta a pedofil papok esetét, mert a jelenség létezik.
@kewcheg: nem nekem szólt, de én is ateista vagyok.
Nem kellene sértegetni a másikat azért mert nem hisz v. nem abban hisz amiben te.

lehet az ateista számodra elfogadhatatlan nézetet képvisel, számomra meg az elfogadhatatlan, hogy egy vallásos, hívő ember fikázza az Istenene egyik bárányát. Ui. ha itt minden Isteni kinyilatkoztatás miatt van akkor bezony Mi ateisták is azért vagyunk mert Ő ezt akarta.(sőt tovább megyek: pont azért vagyunk a Földön, hogy az ilyen hívő embereket mint te megingassunk a hitében. Kiderítsük mennyire erős a hitetek. Mi vagyunk a kétkedők) Ki vagy Te, hogy meg merd kérdőjelezni az Istened akaratát????
Ilyenekkel volt tele ez a bagázs is:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Inkvizíció

ezeket is mind-mind az Istened nevében követték el.
Nekem égne a pofám az Istened helyében, amikor a földi helytartói rá hivatkozva ilyen gazságokat követtek el a másképpen gondolkodókkal szemben.

Tudod, ha tényleg hiszel akkor elfogadod azt, hogy mi is az Istened bárányai vagyunk, mint mindenki aki itt él a Földön. Már amennyiben igaz az Istened sztoria. És az a legdurvább, hogy ezt neked hívőnek egy ateista magyarázza el... :P

Azért nincs harag? :)
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Mi ebben a vicces?"
te tényleg nem érted. Bocs.
@Könnyen elkaptuk, uram!:

Persze, van ilyen jelenség, minimális mértékű, s ez lett felfújva.
@Macropus Rufus:

Az invizíció is fel lett fújva az ateista propagandisták által. A katolikus inkvizíció összesen egész története során kb. 50 ezer embert ítélt halálra. Nagy részük tényleg bűnös is volt.
@Kara kán:" A tiszaeszlári ügy július 18-án vett újabb fordulatot, amikor a Tiszából előkerült a fiatal lány sértetlen holtteste."
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Persze, van ilyen jelenség, minimális mértékű, s ez lett felfújva."

Minimális mértékű????
USA több száz! Európa (Belgium, Németország, Ausztria, Franciaország, Magyarország, most Szerbia)

A fényevő gyermek meg csupán egy, szerinted fel kell menteni a szülőket, mert statisztikailag elhanyagolható?????
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: A katolikus inkvizíció összesen egész története során kb. 50 ezer embert ítélt halálra. Nagy részük tényleg bűnös is volt."

Remélem, ezt nem gondolod komolyan. A boszorkányok léteznek???
Az ellenfelek lemészárlása megbocsájtható? Bűnösök??? Ki dönti el? Az Isten? Hisz ő ellene vétkeztek!
Indián (közép-Amerika) törzsek lemészárlása, erőszakos hittérítés szerinted minimális???
Megbocsájtható???
A pápa nem így gondolta. A Jezsuiták nem így gondolták. Vagy legalábbis elnézést kértek.
Vagy álszentek lennének?
@Könnyen elkaptuk, uram!:

A statisztikák szerint a pedofil cselekmények 90 %-a a CSALÁDBAN történik, 10 % meg az iskolákban, nevelési intézményekben. Az egyházakban lévő pedofília olyan kicsi, hogy mérhetetlen az aránya. Ezzel szemben a bulvármédiák szerint a papok többsége aktív pedofil. Na, ez a felfújás.
@Könnyen elkaptuk, uram!:
"Indián (közép-Amerika) törzsek lemészárlása"

Láttad az Apocalypto c. filmet?
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

"A boszorkányok léteznek???"

Igen.

"Bűnösök??? Ki dönti el?"

A hatályos jogszabályok.

"Indián (közép-Amerika) törzsek lemészárlása"

Ezt nem az inkvizíció csinálta, sőt éppen a katolikus inkvizíció mentette meg az indiánokat a kiirtástól.
@Könnyen elkaptuk, uram!:

"A boszorkányok léteznek???"

Igen.

"Bűnösök??? Ki dönti el?"

A hatályos jogszabályok.

"Indián (közép-Amerika) törzsek lemészárlása"

Ezt nem az inkvizíció csinálta, sőt éppen a katolikus inkvizíció mentette meg az indiánokat a kiirtástól.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
50ezer nem kevés ann ak fényében, hogy az egyik parancoslat szerint "szeresd felebarátod..."
a másik szerint meg "Ne ölj" Pláne, hogy csak az első kivégézsben 12ezer zsidót végeztek ki mert nem akartak kikeresztelkedni. Tényleg komoly bűnösök voltak.

"A szóban forgó napon azonban Joseph Ratzinger bíboros e féltve õrzött titkokat tizenkét kiválasztott tudós számára hozzáférhetõvé tette. A 4500 kötetnyi embervadászat nyilvánosságra hozatalát a Vatikán az öntisztítás aktusának tekinti. E bátor glasznoszty során azonban egyetlen válasszal továbbra is adós marad: mit rejt az inkvizíciós archívum mai napig zárolt, XX. századra vonatkozó gyûjteménye?"
www.inkvizicio.hu/spiegel.html

4500 oldalban... Ez azért már egy kibaszott vastag könnyv és ez még nem a 100%-a az eseményeknek!
egy bűnös a sok közűl:"Agnes Bernauer 1435 októberében „politikai boszorkányként” halt meg. A herceg ugyanis rangon aluli házastársnak tartotta õt fia számára, ezért szerelmi varázslás koholt vádjával átadta menyét a pápai inkvizíciónak. "
és ilyenekből van több tízezer. Nem bűnösök voltak csak valakiknek útban voltak. Néha egy hercegnek néha az egyháznak.

ami meg az 50ezret illeti:
". Az inkvizíciót IV. Ince pápa vezette be 1252-ben. Az eltérõ becslések egy- és tízmillió közé teszik az inkvizíció által a felvilágosodás korszakáig meggyilkolt emberek számát. Legtöbbjüket elevenen elégették." 1millió az nem 50ezer. Ekkorát nem lehet tévedni. Pláne, hogy a Ratzinger 4500 oldasas doksiában sem 50ezer szerepel, hanem a feljebb elmített 12 ezer zsidó és ez volt a kezdet...

"Az elsõ nagy inkvizítor, Torquemada domonkos szerzetes az eretnekeket fõleg nagy ünnepnapokon vezette a hívõ nép elé. Csupán 1481-ben tizenkétezer zsidót égetett el, akik nem akartak megkeresztelkedni. "

"A püspöki városban, Bambergben egyetlen év alatt 600 nõt végeztek ki boszorkányként"

véleményem szerint az egyház próbálja eltudolni azt a förmedvényt amit ők anno a vallás nevében elkövettek.
Az inkivítció itézménye amúgy 1908-ig állt fent, csak már más neveket vett fel:
- Római és univerzális inkvizíció szent Rongregációja
- Szent Hivatal
- Kongregáció a hittanér

egy kis adalék még a keresztények sötétségének az igazolására:
" XII. Pius pápa még az ötvenes években is azt hirdette, hogy a tévedésnek nincs joga a létezésre és a propagandára. E kijelentés emberi életek ellen is irányul, hiszen az úgynevezett tévedés mindig emberekben manifesztálódik. Csak az utóda, XXIII. János jutott el addig, hogy elismerje a vallásszabadságot mint alapvetõ emberi jogot."
50-es éveket írunk....
Inkább leszek ateista vagy köldöknéző, mint kereszétny.
@Macropus Rufus:

Egy ateista keresztényellenes hecchonlap a forrásod, nem lehet komolyan venni. Te se vedd komolyan. Lehet kritizálni az inkvizíciót - magam is ellenzője vagyok -, de buta számokkal dobálózni abszurdum.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

okés.
Akkor viszont kellene némi link amin alá tudod támasztani azt amit Te mondtál.
Én kerestem 50ezres áldozatokra de alsó hangon is mindíg milliós tételt találtam.
Tehát jó lenne akor egy link ami nem vallásos oldalra mutat ;)

Egyébként meg miért ateista az az oldal ami olyat ír ami egyébként nem vet jó fényt a kereszutény hitre? :o
@Macropus Rufus:

Komoly történészi munkákat kell nézni.

Ha meg kitalálás az alap, akkor miért nem félmilliárd áldozat? Az jobban hangzik.
@Macropus Rufus:
A középkor más világ volt.
VIII. Henrik pl. nyakló nélkül öletett, nem csak a megunt feleségeit. Apátságokat, szerzetesházakat dúltak fel, az ellene fellázadókat meg leölette. Nem mondhatod, hogy az inkvizíció nevében, hisz elszakadt Rómától. A svájci reformátusok meg egymást küldték máglyára. Szervét Mihályt a Lutherrel is szakító Kálvin égettette meg.
Vagy ott van az ószövetségi Eszter esete, aki saját bevallása szerint kb. 80 ezer őshonos megöletését intézte el Babilonban. (Szép kis fogság lehetett az, ha csak úgy öldösték a fogvatartóikat. Egyiptomban is egyébként József főminiszter volt, Mózes meg embert ölt, és öletett, nem is egyszer.)
Tessék, nem hallom?
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: az egyház több embert ölt meg,mint az összes diktátor,háború, együtt.ideje,hogy pusztuljanak.csak azért vannak,hogy a birka népet tudják irányítani.mondjuk aki olyan hülye, hogy hagyja, meg is érdemli
@regress:

"az egyház több embert ölt meg,mint az összes diktátor,háború, együtt"

Butaság.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Te miről beszélsz ”ember”???
Nincs pedofília, nem volt inkvizíció, nem ölték indiánok százezreit?????

Te büdös bunkó provokátor vagy, vagy pedig egy ostoba troll.
@Macropus Rufus: Nézd meg maxval munkásságát a többi blogon, mielőtt vitázol vele!
@Macropus Rufus: Bizony bizony menyire igazadvan XII.Piuspápával kapcsolatban.Voltak papok akik megbotránkoztak XXIII.jános törekvésein anyira ,hogy a hittantanárom például felakasztotta magát. Nagyon megrázottmert ővolt aki keményen elitélt mindenkit aki öngyilkoslett.((( És őis ugy végezte inkább mainapig nem értem menyire elkötelezett lehetett a dogmával kapcsolatban.
@A Spanyol Inkvizíció:

"nem ölték indiánok százezreit"

De igen, csak nem százezreket, hanem legfeljebb tízezreket, s nem a katolikus egyház csinálta.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Nem hát, a Jezsuiták.
Mondjuk biztosan ez az oka, hogy:
"A legújabb korban II. János Pál pápa volt az első római katolikus pápa, aki bocsánatot kért a protestánsok és a zsidók elleni bűnökért, Konstantinápoly keresztes kifosztásáért, a latin-amerikai és ázsiai erőszakos hitterjesztésért, mea culpát gyakorolt az egyház összes múltbéli bűnéért, az inkvizíció kegyetlenségéért.[1]"
@Kara kán: A középkor más világ volt."

Nem mentség. Jézus mást tanított. Legalább Jézusra legyél tekintettel, mikor gyilkosokat mentegetsz.
II. János Pál bocsánatot kért ezekért a bűnökért. Szerinted nem volt igaza?
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: A spanyol inkvizícióból fejlődött ki a mexikói inkvizíció, ami egészen a terület függetlenségének kivívásáig működött.

Az Újvilágban az inkvizíció 1570-ig szervezetszerűen nem működött, de ettől függetlenül rengeteg inkvizítor járta körbe. Az Újvilágban azonban a zsidók, muzulmánok és igazolhatóan eretnekek meglehetősen kis számban voltak, az újvilági inkvizítorok elsődleges feladata a megfigyelés lett. Viszonylag kevés per zajlott le, ezeknek is a nagyobb része kisebb kihágás miatt.

Az első mexikói autodafét 1574. február 28-án tartották négy protestáns kivégzésével. Mexikó függetlenségével, 1820-ban szűnt meg a mexikói inkvzíció. Emellett az amerikai kontinensen még a perui inkvizíció játszott jelentősebb szerepet, amit 1570-ben alapítottak és 1820-ban tiltottak be.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: . A trieri érsek például 1587 és 1593 között egymagában 368 boszorkányt égettetett meg (köztük Dietrich Flade hercegi tanácsost, a helyi egyetem rektorát), a genovai püspök 1585-ben három hónap alatt 500 ítéletet szabott ki, a bambergi hercegérsek 1623 és 1633 között 600 égetést rendelt el. Mindegyiküket megelőzte azonban a würzburgi hercegérsek, Fülöp Adolf a 17. század legelején, majdnem 1000 ítélettel, amiben 19 pap, számos gyermek, sőt unokaöccseinek egyike is benne foglaltatik,[34] emellett egy jogtanácsos, egy városi gondnok, egy polgármesterné, egy hivatalfőnök neje, két nemes apród, egy diák, három kanonok és tizennégy káplán.[35] A lipcsei egyetem büntetőjogi tanára, aki mértéktelenül büszke volt arra, hogy a Bibliát 53-szor olvasta el, körülbelül húszezer halálos ítéletet írt alá. Az őrület jeleként állatpereket is lefolytattak, ahol démontól megszállt állatokat ítéltek el és végeztek ki teljes komolysággal.[36]

Adogasd össze a számokat. Érdekes, nem? néhány év alatt emberek tízezrei. Büszke lehetsz a vallásodra!
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: II. János Pál pápa 2000. március 12-én a Vatikánban ünnepi istentiszteleten ismerte be egyháza bűneit.[43]

Erről sem tudtál? Vasgy az ördög szállta meg?
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: "A boszorkányok léteznek???"

Igen."

Mondjuk erre mit mondjak? Kezeltesd magad!
@Könnyen elkaptuk, uram!:
Persze, hogy igaza volt, de én még nem láttam olyan főrabbit, talán imámot sem, aki a keresztények ellen elkövetett bűnökért bocsánatot kért volna. Egyelőre tehát eléggé egyoldalú ez a dolog.
@Könnyen elkaptuk, uram!:

Oké, te akartad!

Tudtad-e, hogy:
- Toquemada, a legnagyobb inkvízitor állítólag zsidó volt?
- ...hasonlóan Borgia Sándorhoz, aki amúgy pápává választása előtt a pénzügyekért felelt, és spanyol származású volt. Sok spanyol (pontosabban moriszko - ez meg mi?) hagyta el akkor Spanyolhont.
- a történelemkönyvekben a római-katolikus egyház bűneként róják fel a bűnbocsátó cédulák árusítását. Főleg a protestánsok szeretik ezt felhozni indokként az elszakadásukra. Arról persze mindenki hallgat, hogy a bűnbocsátó cédulák árusításának monopóliuma a Fuggerek kezében volt (na, kik voltak ők?), és a pápai kincstárba a fele sem folyt be az így beszedett pénzeknek. 50%-os árréssel dolgozni, az igen.
Kérdés?
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Komoly történészi munkákat kell nézni.
"
Mutass egyet!
@Kara kán: A gyarmatosítás legfőbb emberei: a hódító kalandorok (conquistador), a királyi jövedelemre felügyelő tisztviselők és a jezsuita hittérítők voltak (1609-1776 között a paraguayi őserdőben államot szerveztek).
A termelés a gyarmatokon rabszolgamunka által: először a bennszülöttekkel dolgoztatnak, de járványok által kipusztulnak - Afrikából pótolják, a törzsi háborúk során vesztes törzseket eladják, embervadászat."
@Kara kán: És? Torqemada csak egy.
Tours-i Konrád =tömeggyilkos
Robert de Petit= tömeges égetések szervezője. Egy alkalommal 180 embert végeztetett ki.
Bernard Gui
Furnier később XII. Benedek pápa hét év alatt CSAK öt halálos ítélet. Ezzel ő a legkönyörületesebb inkvizítor!!!
Később pápa!!!!

És egy se zsidó!
@Kara kán: 1431. január 1-jén született Roderic Llançol i de Borja néven, avagy spanyolosan Rodrigo de Borja. A mai Spanyolország területén, az aragón koronához tartozó Valenciai Királyság Xàtiva városában született, Jofré Gil Llançol i Escrivà és Isabel de Borja gyermekeként. A valenciai nemesi család nem büszkélkedhetett hatalmas vagyonnal vagy kiterjedt birtokokkal, azonban amikor Isabel testvére, Alfonso Borja bíborosként a pápai udvarhoz került, a család a tenger túlsó oldalán virágzásnak indult. Az olaszosított Borgia néven Itáliában megtelepedő Alfonso 1455-ben III. Kallixtusz pápa néven elfoglalhatta az egyház legfőbb hivatalát."

Tehát nem volt zsidó.
@Kara kán: (pontosabban moriszko - ez meg mi?) hagyta el akkor Spanyolhont."

Moriszko= muzulmán hitet elhagyó újkeresztény
és nem zsidó, csak szeretnéd!
@Kara kán: Hülyeséget írsz: a mainzi püspök a Fuggerektől vett fel hitelt, hogy vissza tudja fizetni, bevezette németföldön is a bűnbocsájtó cédulák árusítását.
Tipikus kabátlopás!
Nehogy már a Fugger legyen a hibás, mert imádott egyházad egy vezetője seggére csapott a vagyonnak! Csak tudnám, mire ment el a hitel!
@Kara kán: Persze, hogy igaza volt, de én még nem láttam olyan főrabbit, talán imámot sem, aki a keresztények ellen elkövetett bűnökért bocsánatot kért volna. Egyelőre tehát eléggé egyoldalú ez a dolog."
Te miért terelsz?
Nem ez volt a kérdés! Az inkvizícióról beszéltünk. Két pápa is bocsánatot kért miatta, de Bircanak ez persze nem információ.
Ő meghazudtolja a két oápát, márpedig nem volt inkvizíció. Erről beszélgetünk.
@Kara kán:
És jól látod, a római egyház tele gyilkosokkal, pénzéhes kufárokkal, a pápák egyáltalán nem szent emberek. Pedig isten helytartói . Szerintetek.
@Kara kán: Egyébként a Fuggerek katolikusok voltak.
Az öreg Hans Augsburgban volt takács (nem egy tipikus zsidó foglalkozás) és két gyermekét papi pályára szánta!
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Így van, dícséretes dolog bocsánatot kérni. De letagadni, ahogyan te teszed, nem.
Márpedig a pápák valamiért bocsánatot kértek. Ha nem történt volna meg, nem lenne miért bocsánatot kérni. Tehát -szájba rágom, hogy te is megértsd-, megtörtént.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Olvasd el Kara Kánnak adott válaszaimat. Azok tények.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Autodafékat a 19. században már nem tartottak, az utolsókat a 18. század vége felé rendezték. Habár 1826. július 26-án Valenciában felakasztották Gayetano Ripoll népiskolai tanítót, akit azzal vádoltak meg, hogy tanulóinak megtiltotta a templomba járást, az imádkozást, az áldozást és a gyónást. Ripoll volt a három évszázadon át tomboló spanyol inkvizíció utolsó áldozata. Az 1834-ben közzétett hivatalos jelentések szerint, egyedül Spanyolországban 1481-1808 között 34 658 embert végeztek ki nyilvánosan vagy titokban és 288 214-et ítéltek életfogytig való börtönre, vagy küldtek gályarabságra."
@Könnyen elkaptuk, uram!:

A bocsánatkérés VALÓS bűnök miatt történt. Én ezeket nem is tagadtam. Az ikvizíció milliós áldozatai, az indiánok kiirtása NEM valós bűn.
@Könnyen elkaptuk, uram!:

Ezt írtad: "Ő meghazudtolja a két oápát, márpedig nem volt inkvizíció." - ez nem igaz.
@Macropus Rufus: nincs harag, sőt továábmegyek, a Mester tanításai szerint egy ateista is üdvözülhet, ha amúgy "jóakaratú" ember. tehát csak annyi a kérdés, hogy a jóakarat megvan-e ?....:)
@Könnyen elkaptuk, uram!: a pápák valóban bocsánatot kértek, de vajon bocsánatot kért-e valaha is hitler,sztálin, rákosi,kimdzsongun, etc.etc.. a sokkal ordenárébb bűneikért?
@Könnyen elkaptuk, uram!:
Őszintén, élvezném a veled való vitát, mert jó vitapartnter vagy, akkor is, ha másolsz/illesztesz a Wikiből, de mennem kell máshová.
Annyit szeretnék még megjegyezni, hogy az eseményeket az adott kontextusban, és több szemszögből kell vizsgálni.
A liberálisoknál ma szokás a nyugati értékek becsmérlése, az önpusztító ostorozása mindennek, ami hozzánk, európaiakhoz és keresztényekhez köthető.
Erre mondják, hogy mások szemében a szálkát...
Hogy csak egy/két példát mondjak: állandóan felemlegetik, hogy az európaiak bevitték Amerikába a fertőző betegségeket. Csak azt hallgatják el, hogy többek között mi is elkaptuk pl. a szifiliszt (próbáltak maszatolni a libsik, hogy ez már Amerika felfedezése előtt is itt volt, de csúnyán felsültek :-)
Meg ugye ott voltak a pestisjárványok. Az 1346-49-es pestisjárványnak ma már tudjuk a fészkét: Észak-Kína (Mongolország felé). Az influenzajárványok góca ma is Dél-Kelet Ázsia.
Apropó: tudtad-e, hogy az Amerikában kibányászott ezüst fele Kínába ment (az ópumháborúkig)?
Vagy azt, hogy 1500-1800 között mindössze 300 ezer spanyol vándorolt ki Amerikába?
Továbbra is csak azt tudom mondani a liberósoknak: nézzenek már ki a seggükből!
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |