Múzeum a rossz művészetnek - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Tamás J. Bertalan

KÉPLEGÉNY - Nem tudsz rajzolni? Sosem voltál képes egy egyenes vonalat húzni, vagy felismerhető arcot festeni? A tehetség szikrája sincs meg benned? Ne csüggedj, van remény - a Museum of Bad Art a hozzád hasonlók alkotásait gyűjti.


 


Jó múzeumot mindenki tud ajánlani, meg a lapok/internet is tele vannak jobbnál jobb programokkal, de olyan igazán jó rossz élményre ritkán tesz szert az ember. Leszámítva talán azokat a kiállításokat, melyek legalább ennyire rosszak, viszont ezt nem vallják be. Jelen bemutatásra kerülő kollekció ugyan Massachussets-ben található, de a rossz alkotások azért itt vannak velünk a tovább után, lehetséges magyarázatokkal.

 


image05annie's downstairs secret.jpg

 


"Annie földszinti titkai" (Prof. Kendall Moore)

 


Lehetséges megfejtés: Nevezett Annie Matolcsy György tekintetének tisztaságát tudhatja magáénak, miközben azonosítatlan macska-nyúl lényeket próbál jobb belátásra bírni egy seprűvel (?). Annie, aki fehérre festi lábujjain a körmöt valószínűleg titokban állatokat kínoz.


image07dev ilorangel.jpg


"Ördög vagy angyal" (Ismeretlen művész)


Lehetséges magyarázat: Miként a mű címe is kétségek közt hagyja a befogadót, úgy gondoljuk, a művész is hasonló kínok között alkothatott, midőn a vászonra hányta a lógómellű dominát, aki látszólag női idomai ellenére Lázár János arcát tudhatja magáénak. A háttérben látható angyalszárnyak alapján olybá tűnik, az úr elküldte közénk hermafrodita angyalát.


image02.jpg

 


"Charlie and Sheba" (Ismeretlen művész)


Lehetséges magyarázat: A rossz művészek valamiért rendkívül hálás témának látják a kutyákat. Nos, nem azok. A bal oldali felmosórongy-testű ebet még úgy ahogy értjük, de a jobbra látható E.T.-Hiller István kombinációt nem igazán tudjuk hova tenni. Kutya ez egyáltalán?


image08hollywood lips.jpg


"Hollywoodi ajkak" (Ismeretlen művész)


Lehetséges magyarázat: Pamela Andersont végre utolérte az öregedés, feje pedig értelmezhetetlen okokból egy pálmafa törzsére került. Érdemes megfigyelni a sárga és rózsaszín területek csodálatos összhangját!


image09invasion of the office zombies.jpg


"Az irodai zombik inváziója" (Jenna Cathyla)


Lehetséges magyarázat: Ez a mű szerintünk kifejezetten jól sikerült, teljesen átérezzük az irodai élet sivárságát, és simán elképzeljük, amint valaki munkakerülésből ilyenek rajzolásával tölti az idejét mondjuk pasziánsz vagy meddő netezés helyett.


image20szfinx.jpg


"Szfinx (NEM)" (Ismeretlen művész)


Lehetséges magyarázat: A rózsaszín párduc és Clouseau felügyelő személye látszik összemosódni az alábbi, már címében is sokatmondó alkotásban.


image06selfportrait.jpg


"Önarckép" (Fred Stein)


Lehetséges magyarázat: Aki ilyen portrét fest önmagáról, annak nem lehet túl sok önbecsülése. Érdekes kérdéseket vet fel továbbá, hogy mennyire lehet gyakori élethelyzet az, hogy az ember valami szikla előtt állva meztelenül zsonglőrködik három labdával úgy, hogy közben le is festi magát?


image11gilded.jpg


"Aranyozott akt" (Ismeretlen művész)


Lehetséges magyarázat: Súlyos aránytévesztés, vagy egyszerűen csak a férfi vágyainak túlexponált kifejeződése? Mi az útobbira szavazunk, annál is inkább, mert nagyon fennkölten hangzott.


image06tilliwas.jpg


"Amíg az arcom szomorú volt..." (Ismeretlen művész)


Lehetséges magyarázat: Vagy Jim Morrison, vagy Pumukli, de hogy durván túltolt valami anyagot, az tuti.


További kitűnő alkotások a múzeum honlapján, és persze adományozzatok rossz alkotásokat ti is, ha tehetitek!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr865509549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) 2013.03.11. 23:04:53

atom
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |