UTOLSÓ VACSORA - Videósorozatunk újabb epizódjában (első rész itt, vegafeszt-beszámoló itt) ismét egy "normális" és egy "kísérleti" recept megvalósításán ügyködünk. Bemutatunk egy remek és nagyon egyszerűen elkészíthető csirkés ételt, és kipróbáljuk a túrós tészta és a túrórudi közös gyerekét is!
Aktuális főzőszeánszuk főleg arról szólt, hogy Ottó képtelen volt elmondani a szövegét, amikor pedig nem volt szövege, akkor egy ókori casio-szintetizátorral mulatta az időt. Ugyanakkor felfedeztük a házilag is elkészíthető cidert, ami voltaképpen sör, egy darab egész almával. Talán e remek termék fogyasztása ösztönzött minket arra, hogy előállítsuk még a rántott zsírnál is bizarrabb konyhaművészeti alkotásunkat, melyhez konyhai daráló hiányában egy húsklopfolóval törtük össze minden külföldi rémálmát, a túró rudit. Az eredmény meglepően fogyaszthatóra sikerült, és valahogy így nézett ki:
E heti áldozatunk a hagyományos gasztronómia világából Ottó ősi családi receptje alapján készült, lényege pedig, hogy egy tepsibe (jénaiba) baconbe csavart csirkecombokat halmozunk almaszeletekkel, lilahagymával és rengeteg sajttal, majd mindezt összesütjük. Valami ilyesmire számítson, aki kipróbálja:
A fűszerezést a kedves olvasó ízlésére bízzuk, mi sót, borsot, és némi bazsalikomot használtunk. Legközelebb ehető tájképet készítünk, és Ottó is meglep bennünket valami különlegessel! Stay tuned!