Függő Hírügynökség

Beépített főnök - Magyarország

Che Tamás | Címkék: tévé kísérlet simicska lajos lényeg cba vitézy dávid közgép bkk baldauf lászló gattyán györgy önkéntes mérvadó közélet és média beépített főnök

ÖNKÉNTES MÉRVADÓ - Kíváncsi, hogy festene Vitézy Dávid jegykezelőként? Netán Simicska Lajos jólláthatósági mellényben, lapáttal a kézben? Ne aggódjon, nem felsővezetői munkatábort csapatépítőt szervezünk, csak elmeséljük milyenek lennének a népmesék napjaink Magyarországán.

 

Bizonyos szubkultúrák képviselői tudni vélik, hogy a mi seggünkből jön a napfény - ti. hogy Jézus magyar volt, a Kárpát-medence a Föld szívcsakrája, meg amúgy is, általában minden, ami fasza, szerény nemzetünktől eredeztethető. Ez részben igaz, hiszen itt vagyunk mi is, de félre a nagyképűséggel, itt az ideje belátni, hogy ha nem nyúlhatná le tőlünk az imperialista nyugat a szellemi potenciált, bizony sehol sem tartanának. Hogy csak egy releváns példát említsünk napjainkból: a kereskedelmi televíziózás is felfedezte magának a Mátyás királyhoz kapcsolódó mesekincset, és megszületett a Beépített főnök (Undercover Boss) című sorozat. A műsorban milliomos cégvezetők ragasztanak Balázs Pali-szerű parókát a fejükre, lövetik ki a fülüket, és bújnak álszakáll mögé, hogy így vegyüljenek el a saját cégük szervezeti struktúrájának legalján ücsörgőkkel - eladókkal, takarítókkal, patkányfogókkal. A reality-dokuban a kamerák jelenlétét úgy magyarázzák a gyanútlan munkásoknak, hogy az unszimpatikus és a kétkezi munkához látványosan cseppet sem konyító szerencsétlen egy olyan műsorban vesz részt, ahol az emberek különböző munkákban próbálhatják ki magukat, hogy a végén új állást válasszanak maguknak korábbi megunt tevékenységük helyett. A főnök célja, hogy mélyebben megismerje a dolgozók, és közvetve cége problémáit, és e tapasztalatokra alapozva tuningolja fel aztán a morált e válságtól terhes időkben.

 

17 komment

Orálisan kényeztetett öntözőkannák a világ legrosszabb klipjében (18+)

Che Tamás | Címkék: hülye ember wtf hülye klip töltelék humor és szemét emmi-díj pavla filipová

EMMI?!-DÍJ - A minap, miközben ezen a videón dolgoztunk, az egyik jelenethez nagyon hülye zenei aláfestést kerestünk, és elkövettük azt a hibát, hogy bepötyögtük a Youtube keresőjébe a "very stupid music" szavakat. Megmutatjuk, mit dobott a gép, hogy másnak is rossz legyen, ne csak nekünk! Ne kattintson, és ne nézze meg!

 

 

Szólj hozzá!

Emberek! Mégsem maradtunk le az év bulijáról!

Che Tamás | Címkék: pokol töltelék printscreen az év bulija humor és szemét anyósfesztivál

PRINTSCREEN - Emlékeznek? A múlt héten azt írtuk, minden valószínűség szerint a 46. Országos Vasutas Eszperantó Találkozó volt az év bulija. Nos, tévedtünk, de mentségünkre legyen mondva, akkor még nem hallottunk az Anyósfesztiválról! Igen, jól hallotta: ANYÓSFESZTIVÁL!

 

anyosfeszt.png

 

Az anyósfesztivál már a nevében nagyon erősnek ígérkezett, a honlapja meg még durvábbnak bizonyult a fenti képpel, de csak ezután jöttünk rá, hogy ez a rendezvény voltaképpen a milfeket ünnepli. Legalábbis a hivatalos sajtóanyag szerint:

 

Szólj hozzá!

Barátságos levél Bayer Zsolthoz

Che Tamás | Címkék: irodalom publicisztika lényeg bayer zsolt tündértemető kult és szórakozás csúnyairodalom bukott szerzők

kedveszsootti.jpg

 

Kedves Zsótti!

Felháborodással vegyes irigységgel konstatáltuk, hogy legutóbbi, Aranyszájú Szent Jánoshoz felérőn veretes és vaskos szitkozódásodból, mellyel a patás ördöggel cimboráló és bulvármétely-dagasztó médiákok aljas képviselőit tűzted egyszersmind pellengérre, kihagytad patináns (sic!) lapunkat. Ennek ellenére mégis úgy éreztem, szükséges szót emelni egy fontos tényt illetően, tudniillik hogy nem is voltál te mindig ennyire hülye.

47 komment

A legnagyobb videoklip-klisék: RAP

Chat Géza | Címkék: hiphop rap gif lényeg gangsta videoklip dalfejtő kult és szórakozás gengszterrap

DALFEJTŐ - Ugye, hogy volt már olyan, hogy egy lazább slágerre felhúzott klip nézegetése közben azt éreztük, hogy mintha ezt már láttuk volna? Mert láttuk is. Ugyanazok a momentumok köszönnek vissza Yelawolf klipjeiből, mint Ogli G-jéből, csak az egyik nyugaton készült nagyon sok pénzből, nagyon sok kattintásszámot rántva magával, míg a másik Berényben, nemzetközi szinten elhanyagolható buzzt generálva. De vegyük szépen sorra a rapvideók dogmáit, amit minden rendező kénytelen betartani vagy csak simán nem mer a bevált csapaton változtatni és megelégszik a szex+pia+buli+jónők+pimpelt verdák kombóval.

http---makeagif.com--media-7-09-2014-rwkzBp.gif

1 komment

Megfőztük a gasztroforradalom ellenségeit

Che Tamás | Címkék: kísérlet recept gasztronómia uv lényeg utolsó vacsora kult és szórakozás a gasztroforradalom ellenségei papp győző

UTOLSÓ VACSORA - Nemrég cikksorozatban gyűjtöttük össze a legrosszabb alapanyagokat és készételeket, a szoci közétkeztetés és a régi iskola legkárosabb kliséit a vegetától a margarinon át az ömlesztett sajtig. Aztán fogtuk az egész listát, bevásároltunk, és megkerestünk egy séfet, akit arra kértünk, hogy próbáljon meg kihozni valamit a rendelkezésre álló borzalmakból. Az eredmény: korszakalkotó receptek, hihetetlen tanulságok, prémium kajafotók és egy csodálatos videó. Figyelem: ne próbálják ki otthon!

 

 

1 komment

A hét, amikor a halálnak sem jött össze minden

Che Tamás | Címkék: halál halálbüntetés kecske észak-korea angela merkel lényeg hülye hír baromméter first world problem közélet és média heti gereblye

BAROMMÉTER - Nem ez volt a vidám hírek hete, de azért jócskán akadtak megmosolyogtató dolgok is a sok háborús rémhír mellett. A Heti Gereblye mai adásában csupa bizarr esetet mutatunk be a saját temetésén felébredő kislánytól a kivégzését pillanatnyilag megúszó elítélten át a gyereket hajvágásra cserélő agyhalottig, sok hülye videóval. Hiába no, bulvárosodik a Függő...

 

 

Szólj hozzá!

Emberek! Lemaradtunk az év bulijáról!

Che Tamás | Címkék: buli töltelék printscreen humor és szemét országos vasutas baráti eszperantó találkozó

PRINTSCREEN - Arctic Monkeys? Szabadságkoncert? Spencer-Hill fesztivál? ​Nincs az az esemény, ami le tudná nyomni egy országos vasutas baráti eszperantó találkozó bulifaktorát! Az eszperantó vasutas az új hipszter, most hogy az utóbbi szubkultúrát már hivatalosan is eltemették!

 

eszperanto.jpg

 

1 komment

A nagy kérdés: Menjek vagy maradjak?

Chat Géza | Címkék: fesztivál sziget életmód élmény volt lényeg balaton sound cosmopuritán humor és szemét kult és szórakozás

COSMOPURITÁN - Jön az élő isten? A Guetta itt vereti a Magyar Tengernél? Szigeten arconpörög a ProdiGé? Ott a helyem, nem? De. Vagy mégsem? Van elég pénz a családi kincstárban? Eléggé ganaj lesz a party, hogy ne érdekeljen, hogy az árokban alszom/bekábózva pörgök 3-4 napig? A non-stop vedelést bírom még? Meg úgy alapból van igény a pusztító másnapos fejfájásra meg a szarul hangosított, összecsapott egyórás fesztiválkoncertekre? Jó, lesznek spanok, meg csajok. Ééés??? Nehéz döntés.

fesztival_cimlap.png

 

Szólj hozzá!

Zsolti & Krisztián: Meleg

Che Tamás | Címkék: időjárás képregény meleg lényeg képlegény kult és szórakozás zsolti és krisztián

zsoltieskrisztian02.png

 

 

Szólj hozzá!

Mindenki nyugodjon meg, baromi jók vagyunk!

Che Tamás | Címkék: foci matek világbajnokság lényeg vébé önkéntes mérvadó közélet és média

ÖNKÉNTES MÉRVADÓ - Osztottunk, szoroztunk, és kijött, hogy az a Hollandiától elszenvedett legendásan csúf 8 gól nem is olyan gáz. A Függő hírügynökség & Történelemhamisító Intézet elemzése a vébé eredményeiről, és a futball jövőjéről.

 

vebematek2.png

 

5 komment

Boldog házasság, álommeló, gyerekek és háziállatok

Che Tamás | Címkék: gyerek kutya lényeg házasság hülye hír bűntény meztelenség álommeló baromméter közélet és média heti gereblye

BAROMMÉTER - A héten szabadságra ment a kontentgyár, ami a hosszú, bőséges, elemző, oknyomozó anyagokat illeti, de rövidhírekben így sem szenvedtünk hiányt. Itt a Heti Gereblye, amiben ezúttal eláruljuk a boldog házasság titkát, lerántjuk a leplet az igazi álommelóról, és speciális képességű állatokat is bemutatunk.

 

 

Szólj hozzá!

"A rajongók bekaphatják..." - Interjú a Fostartály zenekarral

Che Tamás | Címkék: interjú lemez zenekar lényeg grindcore fostartály dalfejtő kult és szórakozás return of the jani

DALFEJTŐ - A 2003-ban alakult Fostartály nagyon rövid idő alatt vált kultikussá, hisz az amúgy meglehetősen szűk magyar grindcore színtéren túl is ismerik nehezen feledhető nevüket. A gyakran pár másodperces, ironikusan dühös vagy dühösen ironikus dalait az egyszerű anyázás és az "önzetlenség, jóság, szeretet" szélsőségei közt író zenekar idén, János napon végre új lemezzel jelentkezett, Return of the Jani címmel. Jánossal és Jánossal a régi klasszikusokról, valamint a jövőről  beszélgettünk.

 

 

Szólj hozzá!

A hely, ami értelmet ad a design hotel kifejezésnek

Függő Hírügynökség | Címkék: berlin hotel szállás életmód wtf szürreál töltelék trippy képlegény design hotel kult és szórakozás

KÉPLEGÉNY - Ez a berlini szálloda jó eséllyel pályázik a minden idők legbizarrabb szálláshelye címre. Szekrényekbe rejtett fürdőszobák, söröshordókból készült mosdókagylók, és a német expresszionizmus legvadabb túlkapásait idéző enteriőrök mind egy helyen, a Propeller Island City Lodge nevű hotelban. 

 

 

 

Szólj hozzá!

A gasztroforradalom ellenségei - A legfurább hibrid ételek

Plejzinger Ottó | Címkék: hibrid étel recept lényeg crossover utolsó vacsora gasztroforradalom közétkeztetés milánói sertésborda kult és szórakozás ramenburger a gasztroforradalom ellenségei

UTOLSÓ VACSORA - Feltalálni egy új fogást igazán embert próbáló feladat, és ha hiányzik a kellő kreativitás, az ember hajlamos a már bevált receptek vegyítéséhez nyúlni. Sorozatunk mai epizódjában kis lépésekkel settenkedünk tovább az étkeztetés öblös pöcegödrében, amikor sorra vesszük a szerintünk legjobb/legbizarabb/legkülönösebb crossover ételeket!

 milanesepork3.png

7 komment

Undorító koktélok fűvel töltött kajákhoz - Vasárnapi hülyehíradó

Che Tamás | Címkék: eurovízió bor marihuána koktél lényeg hülye hír father ted baromméter közélet és média szelfi heti gereblye

BAROMMÉTER - Minthogy a szerki egyharmada nyaralt, mi többiek pedig megszakadtunk a melóban, így némiképp akadozott a heti hülyehír-szolgáltatás. De aggodalomra semmi ok, a legfurább események összefoglalója ennek ellenére sem maradhat el. A Heti Gereblyében ezúttal a marihuána és a táplálkozás kapcsolatával, a világ legundorítóbb italaival és minden idők legviccesebb petíciójával foglalkozunk.

 

 

1 komment

Üdülés 2014: Madrid

Chat Géza | Címkék: madrid spanyolország lényeg turista üdülés cosmopuritán nyaralófelvágott humor és szemét

COSMOPURITÁN - Míg a szerkesztőség dicső 2/3-a a home office kellemes gatya rohasztó melegében lapátolta a kontentot, addig én a csajommal Madridban zabáltam két pofára a tapast és élveztem a jól megérdemelt pihenést. Sajnos nem a szerkesztőségbe beömlött temérdek mennyiségű hirdetési és szponzorációs pénzből. De ez most lényegtelen. A rövid de tartalmas nyaralás során sok inger ért, amit feltétlenül, hol objektíven, hol személyes élmények között csapongva fontosnak tartok megosztani, hogy az olvasók is átérezzék a "Kicsimmel Spanyolba" életérzést, és egy spanyolországi nyaralás tervezgetése közepette pedig kellő felkészültséggel pakolják tele a bőröndöket. Szívesen! Zene a szöveghez: La Macarena, The Ketchup Song, bónusz track: Bob-Bon: Viva Espana


IMG_0571.JPG

Szólj hozzá!

Az öt legidegesítőbb szófordulat

Che Tamás | Címkék: nyelv fordulat lényeg önkéntes mérvadó közélet és média frazeológia

ÖNKÉNTES MÉRVADÓ - Ön is ismer olyan mondatszerkezeteket, amelyek ha megütik a fülét, legszívesebben azonnal "lekaparná magát"? Esetleg "kifutna a világból", ha meghallja őket? Következzenek a mi nyelvi kriptonitjaink, amelyektől másodpercek alatt tudunk "sikítófrászt kapni". Úgy is mondhatnánk: "szerény véleményünk szerint" ezek a legköcsögebb fordulatok a magyar nyelvben!

 

frazisok01.png

15 komment

Uborkaszezon?! Milyen uborkaszezon?

Che Tamás | Címkék: kütyü tudomány nyár állatok hülye ember lényeg vébé hülye hír térerő baromméter közélet és média heti gereblye

BAROMMÉTER - Erős héten vagyunk túl, ami a fura, bizarr vagy egyszerűen csak hülye híreket illeti. Heti Gereblye című összefoglalónkban embernek hitt állatok, állati hülye emberek és egy megható történet is bemutatásra kerül.

 

 

Szólj hozzá!

Barátaink, a hungarikumok: a Kodály-módszer közérthetően

Che Tamás | Címkék: lényeg hungarikumok kézjel szolmizálás önkéntes mérvadó közélet és média kodály-módszer

ÖNKÉNTES MÉRVADÓ - Minthogy hivatalos országimázsunkat úgy tűnik a diktátorokkal való barátkozás, a hencegő kivagyiság és a hungarikumok révén igyekszünk megalapozni, eljött az ideje, hogy segítsünk eligazodni az utóbbi kategória egyre gyarapodó számú szereplője között. Elsőként a méltán világhírű Kodály-módszert, még pontosabban a szolmizálás kézjeleit fogjuk kivesézni a fiatalok körében divatozó frazeológia mentén. Tekintetében.

 

hungarikum.png

 

Szólj hozzá!

Emberek, akik megpróbálták (de nem sikerült) :(

Függő Hírügynökség | Címkék: galéria hülye ember wtf töltelék fail buzzfeed humor és szemét emmi-díj

EMMI?!-DÍJ - Van, amikor az embernek mindössze egy nagyon egyszerű feladatot kellene elvégeznie, de az sem sikerül. No és olyankor jönnek azzal mindig optimista embertársaink, hogy legalább megpróbálta. Pedig kevés ennél károsabb dolog van. A BuzzFeed zseniális gyűjtésében következzen most néhány eset, amikor meg sem kellett volna próbálni.

 

 

Szólj hozzá!

Titánok harca: Márkás Vs. Vödrös nápolyi

Che Tamás | Címkék: teszt édesség lényeg utolsó vacsora manner kult és szórakozás vödrös nápolyi

UTOLSÓ VACSORA - Bár hajlamosak vagyunk beleállni a legnagyobb gasztrosznob szerepébe, azért időnk egy jelentős részében mi is szeretünk szemetet enni. A vödrös kiszerelésű olcsó nápolyi élvezete például ezek közé tartozik. Legalábbis, amíg csokis fajtáról van szó. De mogyorófronton már nagyobbat lehet bukni, amit most teszttel bizonyítunk: következzen a noname, kilós nápolyi és a márkás, minőségi termék csatája!

 

coverjpg.jpg

 

5 komment

Vizelet hajtotta paradicsomhéj-autókon száguldunk a jövőbe

Che Tamás | Címkék: szex találmány delfin hülye ember lényeg hülye hír nutella baromméter heti gereblye

BAROMMÉTER - A kánikula mindenkiből a legrosszabbat hozza elő, így aztán nem csoda, hogy ezen a pokolian meleg héten is tobzódtunk a hülye hírekben. A Heti Gereblye mai összafoglaló adásában megismerkedhetünk egy delfinnel szexelő nővel, a jövő gépjárműcsodáival, és egy másnaposokra alapozott üzleti vállalkozással is.

 

 

Szólj hozzá!

A gasztroforradalom ellenségei - Készételek

Plejzinger Ottó | Címkék: gasztro lényeg utolsó vacsora gasztroforradalom készétel kult és szórakozás a gasztroforradalom ellenségei

UTOLSÓ VACSORA - Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy életünket megkönnyítik a kész- és konzerv ételek, pedig nagyobbat nem is tévedhetnénk, hisz amit az idő frontján megspóroltunk, azt elkoptattuk az élvezetek szintjén. A gasztroforradalom legnagyobb ellenségeit bemutató sorozatunk aktuális részében az általunk legrosszabbnak tartott készételekkel ismerkedünk!

 

belszinyolo.png

 

21 komment

Az Ember, Aki Arany Ászokot Ivott A Főzdefeszten

Che Tamás | Címkék: fotó galéria lényeg utolsó vacsora kézműves sör street food főzdefeszt street food show kult és szórakozás

UTOLSÓ VACSORA - Sikerült lekapnunk a Főzdefeszt hősét, az önmegtartóztatás és a mértékletesség élő szobrát, aki a legjobb hazai sörök árnyékában is kitart a megszokott ízek mellett. De kóstoltunk sörfagyit, és lőttünk még pár képet a hétvégi Főzdefeszt & Street Food Shown. Galéria a hajtás után!

 

FormatFactory_DSC9861.jpg

 

30 komment


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | MuFF | Monarchia | Antimetál | Napi Buddha | Spoiler | Muszlim Csajok |