Ez a csávó autóülésnek álcázta magát, de nem szívatásból - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Függő Hírügynökség

ezgif-4-7cb3644800.gif

 

...hanem a tudomány nevében. Elmagyarázzuk!

 

Sztori: Észak-Virginia lakosai néhány hete arra lettek figyelmesek, hogy egy sofőr nélküli Ford Transit járja az utcáikat. Később kiderült, hogy a járműben nagyon is volt sofőr, csakhogy ülésnek álcázta magát, hogy úgy tűnjön, senki sem ül a volán mögött. 

 

Oké, ez eddig csak simán tök vicces. De miért csinálta?

 

Az egész a Virginia Műszaki Egyetem Közlekedési Intézetének projektje, mely az önvezető autókhoz kapcsolódik. Az ilyen sofőr nélküli járművek fejlesztése már tök jól áll, viszont felvet néhány kérdést, például hogy miként lehet kiváltani a vezető és a többi közlekedő közti kommunikációt. Tételezzük fel, hogy egy gyalogos megpróbál átkelni az úton, de nem mer elindulni a közeledő autó miatt. Ekkor a sofőr int neki, ezzel jelezve, hogy meg fog állni, nyugodtan átkelhet. Ha viszont nincs sofőr, nincs aki intsen.

 

Az intézet munkatársai olyan jelzésrendszer kidolgozásán munkálkodnak, ami lehetővé teszi, hogy az önvezető jármű és a többi sofőr, bringás vagy gyalogos között egyértelmű kommunikáció menjen végbe. Ezt próbálták élesben tesztelni. Az önvezető autók jelenleg általában úgy közlekednek, hogy ül bennük valaki, aki ellenőrzi, hogy minden rendben van. Így aztán nehéz éles helyzetben tesztelni, miként reagálnak az emberek egy automata autó jelzéseire, hiszen a benne ülő embertől várják a megoldást. Ezért rukkoltak elő azzal az ötlettel, hogy egy hagyományos sofőrrel ellátott kocsival tesztelik a rendszert, de elrejtik őt, méghozzá úgy, hogy ülésnek álcázzák. Zseni!

 

 

A dolog szépséghibája, hogy azután, hogy lebuktak, mindenki tudta, hogy van sofőr a kocsiban, így a kísérletnek is annyi... :(

 

Mindenesetre bámulatos, hol tart ma már a tudomány!

 

Forrás: Wired

 

Azt hiszed, hogy álhír, de nem az!

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8912828440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy sotetitett uveg nem lenne eleg?
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |