Lebukott a biciklista: motort szerelt a kerékpárra - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Függő Hírügynökség

A 19 éves Femke Van den Driessche egy rutinellenőrzésen akadt fenn a belgiumi világbajnokságon (hint: nem ő van a képen, csak egy másik csaj, aki szintén lebukott a bicóval). A cangája vázába erőltettek egy kisméretű motort.

 

byciclefail.gif

 

A különböző serkentőszerekkel való doppingolás után új műfaj született:

itt a mechanikus dopping!

 

A gond az utóbbival az, hogy egy fokkal nehezebb elrejteni. A Verge szerint a világbajnokság esélyesei közt számon tartott Van den Driessche (és a stábja) hiába rejtette a bicikli vázába a kis motort, ami rásegített a tekerésnél, a technikusok kiszúrták egy kiállás során, hogy gyanús kábelek lógnak belőle. A nő azt állítja, nem az ő biciklijéről van szó, összecserélték egy barátjával, és egy technikus adta véletlenül oda neki.

 

vasil_kiryienka_uci_bike_check_motor.jpg

 

A bicikliket kívül-belül megvizsgálják kamerákkal (lásd a képet), így érthetetlen, mire számított a holland versenyző, vagy bárki, aki elrejtette a motort. A szigorú technikai ellenőrzéseket 2010-ben vezették be - akkor egy  Fabian Cancellara nevű versenyzőről derült ki, hogy motorral pimpelte a járgányát!

 

Hülye hírek a Függő Hírügynökségen naponta!

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr738347146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Persze, elcserélték a bringát...és a nyereg-kormány mind az ő méretéhez volt igazítva a másik bringán?!
A másiknak is éppen olyan hosszú lábai, karjai és felsőteste van?
Sokszor a megfelelő kormányszár (stucni) megtalálása is csak 2-3cserét követően jön össze...egy amatőrnek. Ezek meg csak úgy cserélgetik a bringát, miközben az egyik 155 a másik meg 169cm magas....hát persze, mesélj még! :)
Ez már sport és nem szórakozás. A különbség a pénz. Ami ugye elég jelentős motivációs erővel bírhat...
A "Fabian Cancellara nevű versenyzőről" - aki úgy mellékesen az utóbbi évtized egyik legnagyobb alakja az országúti kerékpárban - NEM derült ki, hogy "motorral pimpelte a járgányát", annyi történt, hogy meggyanúsították, mindössze az alapján, hogy milyen sebességkülönbséggel távolodott el a Tour of Flanders (ha jól emlékszem) egyik emelkedőjén Tom Boonentől. Azt persze senki nem vizsgálta, hogy esetleg Bonnen mennyit lassult éppen akkor.

Igen, létezik ez a technológia, ha ezzel csalnak profi vagy akár alacsonyabb szinten is, az a kerékpársport megcsúfolása, végleges eltiltást adnék érte, durvábbnak tartom, mint a doppingolást.

De Cancellara-ról konkrétan nem tudom ezt elképzelni.
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |