A napenergia ellen szavazott a városi tanács, mert a napelemek "elszívják a napfényt" - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Függő Hírügynökség

Egy cég napelemfarmot telepített volna egy amerikai település határába. A helyi tanács gyűlést hívott össze, ahol elképesztő érvekkel szavazták le az ötletet.

 

funny-pictures-fucking-science-auto-707734_1.jpeg

 

Az észak-karolinai Woodland lakói félnek a napenergiával kapcsolatos fejlesztéstől, ennek pedig hangot is adtak az ügyben összehívott városi gyűlésen. Ilyen gondolatok hangzottak el:

 

  • a napelemek elszívják a napfényt, így másnak nem jut elég!
  • egy nyugdíjas tanár (!) szerint a növények nem fognak tudni fotoszintetizálni.
  • ugyanez a nő látott már elszáradt növényeket napelemek közelében...
  • egyesek szerint a napelemek rákot okoznak!

 

 

Utóbbi amúgy akár igaz is lehet, bár lehet, hogy meg kell őket enni hozzá.

 

Akárhogy is, a meghallgatás után a tanács három az egyhez arányban leszavazta a tervet, és moratóriumot hirdetett a hasonló jövőbeli beruházások ellen is. Azzal érveltek, hogy a napenergia ártana a helyi gazdaságnak, és lemennének tőle az ingatlanárak.

 

Kár, hogy ez a város az Egyesült Államokban van, lehetne ott L. Simon László, a napenergia harcos ellensége ott a polgármester!

 

Hülye hírek a Függő Hírügynökségen, naponta!

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr198354406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ez bizony tényleg így van régebben kapott napot a tetőm most meg a napelem panelok elszívják és csapdába ejtik a fényt és az nem képes a panelok alá befordulni a tetőt D vitaminnal kenem, nehogy legyengüljön
Mint szokás szerint, most sem az történt, hogy mindenki hülye, csak az okos megmondóember tudja a tutit, hanem a hír hamis sugallatot közöl.
A woodlandsiak azért nem akartak solar farmot, mert leviszi a környéken a telkek árait. Az ezen szóló vitában (amin bárki részt vehetett) valóban elhangzott egy nyugdíjas tanártól, hogy "elszívja a napot". Aki volt már lakógyűlésen, pontosan ismeri ezt az effektust, mindig van egy hülye, aki hülyeségeket beszél.
A döntést, miszerint nem kell napelem, nyilvánvalóan nem ez alapján a komment alapján hozták meg, hanem azért, mert leviszi a telekárakat. Egyébként Woodlandsban már számos napelemfarm működik, ezért sem akarnak újat, és nyilván nem is félnek a napelszívó hatásától.

De persze ezek kb. semmit nem érdekelnek, mert ezen nem lehet hangosan és gúnyosan kacagni, hogy "haha, hülye falusiak, hülye amcsik, én mennyivel okosabb vagyok nálatok", miközben nyilván az a hülye, aki ellenőrzés nélkül hisz el ekkora marhaságokat.

Források pl:
www.treehugger.com/solar-technology/did-woodland-north-carolina-really-ban-solar-farms-because-they-suck-sun.html

doubtfulnews.com/2015/12/are-people-really-this-dumb-to-be-scared-of-solar-panels/
@Kovacs Nocraft Jozsefne: De te mégis elolvastad, sőt, kommentelted is! Mostmár láthatjuk, mennyire okos is vagy.
@Könnyen elkaptuk, uram!: aztageci, de megmondtad. Hát ezt nem teszi ki az ablakba, az tuti! Ebből majd tanul.
@Könnyen elkaptuk, uram!: Mi a bajod igazából? Van egy hülye szenzációhajhász blogger aki a harmadik kommentben bukik meg, te meg itt höbörögsz...
@Medgar: Biztos nem tudod értelmezni a történteket? Van egy szar cikk, ami nem arról szól, amiről kéne. Konkrétan az írója át se gondolta, mi az oka, hogy elutasítják a dolgot, nemhogy utána olvasna, mielőtt megírta. De a mi Kovácsnénk ellenvetése, hogy ez egy szakállas cikk! Így láthatjuk, hogy mennyire tájékozott is ő! Nem Tralalalaá-t szólítottam meg, mert neki igaza van, linkel is korábbi cikkeket, amik rávilágítanak a tényre.
Ja, hogy ez egy BLOGGER? Már azt hittem ÚJSÁGIRÓ ...
Mondjuk az is nagy marha volt, aki belinkelte az Indexre.
Most néztek utánna a németek, hogy az elektromos autó előállításához 60%-al több káros anyagot állítanak elő a gyártás során. 100ezer km-ig szennyezőbb az alőállítása, mint a normál autóé. Mi volna az ötlet az energia tárolásásra? Az akkumátorok nem a leg környezetbrátabbak! Az jó ha forognak a szélkerekek, de szélcsendnél mi van?
@Könnyen elkaptuk, uram!: Csak a kommentert néztem be, így nálad a pont
@tralalala:

Minimum egy hónapos hír, a Zindexen is volt róla cikk, szóval a blogger igen gyorsan reagált. :) Hamarosan J.F. Kennedy meggyilkolásáról is beszámol, jövőre pedig az Apollo-11 holdraszállásáról számol be.

Ha jól emlékszem, azt is sérelmezték a helyiek, hogy a napelemfarm bevételei után semmi pénzt nem kapnának, míg a már meglévők után kapnak. A szenzációhajhász bulvársajtó persze ezt már nem említette, csak a buta, műveletlen falusi amerikai sztereotípiájára erősített rá.
Na most: a napelem árnyékot vet, tehát alá/mögé nyilván kevesebb napfény jut, adott esetben direkt napsugárzás 0. Éjszaka indifferens, tehát javaslom a napelemeket éjszakára telepíteni, nappal meg le kell vinni a pincébe, ezáltal az káros UV sugaraknak kevésbé kitéve az élettartamuk is megsokszorozható.
@Balt:

Zseniális ötlet! Persze a zöldenergia-ellenes akadékoskodók felvethetnék, hogy a nap éjjel nem süt, de erre is van megoldás: a pincében jó erős lámpákkal meg kell világítani a napelemeket, ezáltal éjjel is fognak áramot termelni, amit vissza lehet táplálni a hálózatba.

Még zöldebb megoldás lenne szentjánosbogarakat költöztetni a pincébe. Ekkor a napelemeket a pince mennyezetére kell szerelni, mert az élő szentjánosbogár felfelé világít. A döglött háttal lefelé fekszik ugyan, de az már nem világít.
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |