Mit lehetne megadóztatni? Hasznos tanácsok Orbán Viktornak a téma nagymesterétől - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Tamás J. Bertalan

ÖNKÉNTES MÉRVADÓ - Orbán Viktor? Amatőr! Az adóztatás igazi nagy királya, oppardon, cárja I. Nagy Péter volt. És mivel tanulni csak a legnagyobbaktól érdemes, lássuk, mi mindent adóztathatna még meg a miniszterelnök, ha éppen arra szottyanna kedve!

 

npado.png

 

I. (Nagy) Péter cár (1689-1725) folyamatosan harcolt valaki ellen (lásd még: Orbán Viktor), ezért aztán egy csomó lére volt szüksége, hogy legyen miből fenntartani az orosz hadsereget. Így aztán annak rendje és módja szerint meg is adóztatott mindent, amit csak meg lehetett, és azt is, amiről azt gondolnánk, hogy nem (lásd még: Orbán Viktor), míg végül nem maradt semmi, amiért ne fizettek volna többszörösen az államnak. Ez sem szegte kedvét: külön hivatalt alapított, aminek egy feladata volt: új adónemek kitalálása. Amire pedig nem vert adót, azt államosította, például a dohányt (lásd még: Orbán Viktor). Így aztán ha valakitől lehet tanulni valamit a pénzbehajtásról, az Nagy Péter. Összegyűjtöttük, mire vethetne ki adót az állam, ha fele olyan kreatív lenne, mint a legendás cár!

 

Szakálladó

Miután Péter látta, hogy nyugaton nem menő a szakáll, arra kötelezte az orosz nemeseket, hogy vágják le a sajátjukat. Aki ennek ellenére sem akart lemondani az arcszőrzetről, annak fizetnie kellett. Orbánnak ez azért jönne jól, mert végre jól megadóztathatná a sok dologtalan, nyugatmajmoló szakállas hipsztert. Meg a télapót!

Ágyadó

Aludni mindenki szokott, így aztán ágyra is szüksége van. És hát mit csinálnak az ágyban az emberek? Pihennek! Orbán célja, hogy 2018-ban már mindenki dolgozzon. És hát ugye a dolgozás és a pihenés olyan ősellenségek, mint a nappal és az éjszaka, mint a jó és a rossz, vagy Selmeczi Gabriella és az érvelés. Így aztán aki 2018-ban henyélni szeretne, az csengessen érte rendesen! Idővel pedig az új adónemet ki lehetne terjeszteni az ágyaspálinkákra is.

 

Ivóvízadó

A rendes magyar ember bort iszik, ami után nyilván adózik, aki viszont mindenáron a drága magyar haza vízkészleteit pazarolná, az fizessen, mint a katonatiszt.

 

Olajadó

Ha már úgyis folyton csalnak az étolaj áfájával, akkor valahonnan az így kieső pénzt csak be kellene szedni! Fizessen mindenki, aki olajat használ! Márpedig ahol a rántott hús a nemzeti eledel, ott bizony sokan használnak olajat.

 

 

Sóadó

Itt a lehetőség, hogy felvirágoztassuk a hazai gasztrokultúrát: a magyarok ugyanis egész egyszerűen túl sok sót használnak, így aztán mindennek ugyanolyan íze van, továbbá az emberek nem nyitottak az új élmények, és az eredeti, szokatlan ízek iránt. Így aztán a sóra kivetett plusz adóval két legyet üthetnénk egy csapásra: jelentős extraprofitot termelhetnénk az államháztartás számára (amit aztán megadóztathatnánk), másrészt forradalmi változást indíthatnánk el a lakosság táplálkozási szokásai terén.

 

koporsoado.png

Koporsóadó

Hogy miért érné meg? Egyszerű: senkinek sem lenne kedve meghalni = kevesebb szomorúság a világban! Meg a Fidesz szavazóbázisa sem halna ki soha. Nagy Péter amúgy amatőr volt, csak a tölgyfakoporsókat vette állami kezelésbe, de Magyarország természetesen ebben is jobban teljesíthetne.

 

Létezésadó 

Jó, mondhattuk volna fejadónak is, de így sokkal jobban hangzik. A lényeg, hogy fizessünk, ha létezünk, akár férfiak, akár nők vagyunk. Ráadásul ha a koporsóadó miatt csökkenne a kereslet az elhalálozás, és a koporsók iránt, a makacsul életben maradó állampolgárok így is tejelnének. Zseni!

 

 

 

Az időközben kioffolt netadó kapcsán azt is pedzegették, hogy háztartásonként húznák meg azt a bizonyos 700 forintos határt. A háztartásonként számított adóalap amúgy Péternek is bejött, olyannyira, hogy uralkodása alatt senki sem mert elköltözni otthonról, és a szülei nyakán maradt, amíg csak tehette. 

 

Szóval csak így tovább, előre az orosz úton!

 

Kommentben jöhetnek a további tippek kreatív adónemeket illetően. Segítsünk együtt fellendíteni az országot!

 


56 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr776850877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szeritem akasszuk fel. ennyi.
ellenzék adó: minden ellenzéki pártnak évi 500 millió forintot kell fizetni az államkasszába. aki nem tudja megfizetni, az nem alapíthat pártot.

balliberális sajtó adó: minden szó után 100 forint, orbán nevének leírása után 100 000 forint. hogy mi a balliberális sajtó, azt a parlament határozza meg.

szerintem ennyi bőven elég lenne.
A szemét orvbán visszavonatta netadót, ki kell találni gyorsan valamit mindennapi orbánfóbiánk levezetésére..
kis butusok, a vilagon ket dolog biztos: a halal es az ado ...az adot lehet kulonfele modon cimkezni de akkor is a user fizeti meg legvegul, ja es lehet sirni-picsogni emiatt, csak nem erdemes
Szerintem meg egyszerűen csak a hülyéket kéne megadóztatni. Dőlne a pénz.
Ehhez csatlakozva javasolnám, hogy a jobboldali sajtó fizessen szavanként 100 Ft-ot az "elmúltnyócév" 100000 Ft-ot a "Gyurcsány" szintén ennyit a "Bajnai" szavakért. Ezen felett tartozna fizetni szavanként 200000Ft-ot a "rezsicsökkentés" és ugyanennyit a "Brüsszel" szavak után.
A befolyó összeg vélhetőleg elég lenne egy a Dunára hosszába épített aranyhíd megalkotására, a fennmaradó összegből pedig rendezhetnénk barátaink és stratégiai fontosságú partnereink - Kelet-Timor, Hátsó-Üzbegisztán ,Alsó-Azerbajdzsán stb.államadósságát.
Ha még maradna, kártérítést fizethetnénk Törökországnak a mohácsi csatában elesett szpáhik még élő utódainak ( Erdogan ) , illetve meg lehetne téríteni a baráti kínai népnek a Julianus barát utazása során a szerzetesek által okozott károkat ( összetört boroskupák, megevett kenyér stb )
@playgorro: na de utána is folytatni kéne az akasztgatást, mert visszajön a Bokros és ötször annyi adót talál ki! :)
Fociadó: nemzetközi kupákban vagy válogatott veresége esetén a stadionépítkezések támogatói perkáljanak le az államkasszába néhányszor 100 milliót.
Ebado, autoado, luxusauto ado, prostitualt fejado, TV ado, haziallat ado
Az ostoba rettegészeti blogokat is adóztatni kellene...
Minden nagykutya (koronával a fején vagy anélkül) szorított az adóprésen. Mátyás király például erről volt híres a maga idejében, utálták is érte a zemberek rettenetest, az igriceknek sikerült mégis egy pozitív imázst hagyni az utókorra. Sok múlik az ilyeneken
@IDKFA: a retteges fontos eleme a consumidiotizmusnak, rettegtetni kell mert aki fel az nem ertek vagy szukseglet alapon vasarol
@IDKFA: Humoradó. A fidesz hívei sose fizetnének. Neked sem lenne rettegnivalód.
@Mérnork: A felcsúti bugris beszart, te meg ostoba dühödben nem tudsz mit csinálni?
Szegény, szegény ostoba fasz.
@Mérnork: Dehogy! Nem kell semmilyen adó. Minden pénz az államnak folyna be, és a bölcs vezér döntése alapján kapná mindenki a fizetését. Ja, ilyen már volt?
@Dr Kangörény: Ne bántsd! Borzasztó kemény lehet lekövetni vezérünk és pártunk mindennapi pálfordulásait.
A szakálladó csak úgy lenne az igazi, hha a borotválkozás bűntetendő adóelkerülés lenne.
Egyszerüen csak vissza kell térni a közgazdasági értelemhez:

- havi bruttó 1 millió ft feletti jövedelmekre: 32%-os szj-t kivetni
- havi bruttó 2 millió ft feletti jövedelmekre: 40%-os szj-t kivetni

ebből évi 450 milliárd ft folyna be a költségvetésbe, rögtön ingyen lehetne nem csak a net mindenkinek, hanem mindenféle tanulás 6-30 éves korig.
A maradékból meg az államadósságot lehet csökkenteni.

FOLYTASSUK!
@Erő e-meló: Azért Mátyás sikeréhez az is hozzájárul hogy pl. ebből az adóból fenntartotta a híres fekete sereget, ami egyfelől távol tartotta a törököt, másfelől még Bécset is elfoglalta.

Úgy is mondhatnák, hogy akkoriban nem csak plakáton teljesített jobban az ország, és hogy a nyugat elleni "szabadságharc" nem csak pofázásból állt meg több tiszteletet plakátból.

Manapság meg a honvédelmi miniszter úgy néz a távcsőbe hogy rajta van a kupak (ami egy dolog, bárkivel előfordulhat) de erről publikálnak képet a médiába... A magyar hadsereg meg azért nem semmisülne meg egy lehetséges háború első 5 percében, mert senki nem találná őket :)
@Könnyen elkaptuk, uram!:

Ez még a Sas józsi féle ballib humort sem éri el, pedig az is elég lent van.
Persze neked, aki azt hiszi tudja mi a humor ez a csúcs... :P
Az nem stimmel, hogy Péter ár például dolgozott a tulajdon két kezével, Orbán sohasem. Az se stimmel hogy Péter cár, nyugatosítani akarta az országot, Orbán meg...keletre nyit.
@porthosz:
Mátyás király a fekete sereget nem a török ellen használta, hanem a dinasztikus háborúkban. Nagy Péter viszont az ősi ellenség, a svédek felett aratott döntő győzelemmel írta be a nevét a történelembe.

Más kérdés, miért áll annyira gyenge lábakon a magyar haderőfejlesztés, hogy szinte bármelyik szomszéd kisország legázolhatna minket. Emlékeim szerint az SZDSZ idején állt erre a pályára az ország.
kommersz blogok adó

Fizessen be a közösbe aki ilyen harmadosztályú blogokat ír.
Lehetne vasarlasi ado.
Ahhoz, hogy egy uzletbe bemehessunk, mar belepot kellene fizetni:)
@Alick: A Bokros feleannyi adot talalt ki, mint Kuszaszem. Csak ugy viszonyitasilag...
@aleb19: Te mar maskor is ilyen okosakat nyilatkoztal, ezert segitek eligazodni. Az ado hasznos es szukseges dolog. A merteke, a miertje es a felhasznalas viszont kurvara nem mindegy. Leegyszerusitve errol szol a dolog.
És a WC-k?
Nagy Péternek volt elődje ebben a témában.
Innen ered az a mondás, hogy a pénznek nincs szaga.
Amikor Titus megrökönyödött, hogy azért mégis, az árnyékszékeket nem kellene megadóztatni, akkor mondta neki az apja, Vespasianus:
Mi fili, pecuni a non olet.
@Erő e-meló: ebben igazad van, hiszen a szadesz előtt egy csomó világháborút megnyertünk, és mindenkit lenyomtunk, gigantikus, jól felszerelt hadseregünk volt...
@Vili Doli: Hú, ez túl jó példa, mert Vespasianus kezdte építtetni a Colosseumot...
Hihi haha!

Sóadó kvázi már létezik, népegészségügyi termékadó néven :)

A sótartalmú rágcsálnivalók illetve ételízesítők után köll fizetni, bár egyelőre a tiszta só nem tartozik a hatálya alá :)
@Szelid sunmalac: nem mindegy, hogy kisebb adókból összesen havi max. 2-3-4 ezer forint plusz adóteher van (ez is a fogyasztás mértékével változtathatóan), vagy általános ingatlanadó, havi 8-15 vagy még több ezer forintos tételben (ld. a Gyurcsány-Bajnai féle elképzeléseket).
"Idézet" adó. Ahányszor a miniszterelnök szavait idézi bármely média, + amikor a Fidesz katonák idézik. Ellenzék esetében az "idézet" többlet bevétele, a költségvetésből:)
@Erő e-meló: Ne bassz fel, már a hetvenes években is volt SZDSZ? Mert akkor kezdődött a hanyatlás, a '80-as években már csak egy vicc volt a MH.
Horváth Netro Jenő: Ha ennyire tetszik, fizesd duplán!
2007 óta az adó-, és járulék elvonás mértéke több mint 20%-al nőtt.
Van valaki az országban, aki tudna mit kezdeni evvel a pénzzel, ha nála maradna?!?
Itt mindenki hülye, beleértve a posztolót. Hát a levegőadó senkinek nem jutott eszébe?
csak azért nem félek ezektől, mert OV nem tud netezni így ezt se tudja elolvasni.
olyat nem lehet, hogy csak a fidesz szavazóknak kelljen fizetni a fidesz által bevezetett adókat?
Buzi biboldők, ugassatok, fröcsögjetek és basszátok meg a kurva anyátokat.
Legyen Orbán-troll adó: a közismert trollok minden kommentért fizessenek 10 ezer forintot Orbán Viktor elvtárs kormányának.
@balfékek: Jááááj, te vagy az, Dajcs Tompi?
@szvsz: ugyan már, a kormány nem adóztatná meg a saját szavazóit...
@sanyix: " a kormány nem adóztatná meg a saját szavazóit... "

Majd tejelnek, ha az állam nem tudja visszaszerezni a kimentett pénzeket, a forradalom utáni elszámoltatásnál. Ha nem akarják majd rabláncon látni a Kedves Vezetőt, fizetni fognak (a lopott pénz mindig ott van valahol, legtöbbször rokonok és barátok nevére íratva). El tudja valaki képzelni, hogy a hívek hagynák a vezírt szenvedni, amikor még imádkozni is szoktak érte? Bár volt rá eset (Hitler, Ceausescu), amikor kiderült a bukás után, hogy senki nem volt náci vagy kommunista...
A legviccesebbet mindeki kihagyta.
Épp itt az ideje egy jó kis ingatlanadónak.
És meglátjuk,hogy kinek milyen a humorérzéke!
Ugye?
Nagy Péter nem véletlenül volt Oroszország legtehetségesebb uralkodója of ól tájmsz.

Orbánnal ugyanez a szitu.
@Nevoeiro66: Meg legyen buta komment adó is, hogy te is fizess!
@_most_: Fordított esetben viszont jelentősen megszívnátok az arányok miatt.
@profilo: +1
@$$$=$$$: @Mérnork: Ha a szolgalelkűség után is adózni kellene, ti elszegényednétek. Milyen érzés birkának lenni és legelni a hallucinogén gombákat és Orbán szarát? :-))
@balfékek: Megértem hogy utálod a zsidókat. Mi még jobban, főképp a sarki boltost, aki annak idején nem adott hitelbe kotont anyádnak amikor kiállt az utcára és emiatt veled vemhes lett.
Kimaradt a függönyadó, a holland lakószobák ablakain hagyományosan sok helyen nincs függöny, mert valamikor megadóztatták és az emberek mintha emlékeikben megőrizve tartják magukat a hagyományhoz.
Lehet még kebeladó, lankadó és hervadó.
Szép napot.
Adó helyett alkalmassági vizsgálatot javallanék, politikusoknak.
Náluk sokkal kisebb felelősségű munkát, hivatást is csak úgy kaphat meg egy ember, ha rendszeresen, évente, félévente megjelenik az orvosnál, aki ellenőrzi, hogy nem romlott-e az egészségi állapota. Aki pedig nem alkalmas, fel sem veszik. Itt meg elmebetegek játszadoznak, falig elmennek, egymásra mutogatnak.
A parlament 80%-a pszichés okok miatt nem dolgozhatna. Igaz, így sem dolgoznak, bár, ha a lopást, tolvajlást, ostoba adók kiötlését munkának vesszük...
Amúgy mi lett volna, ha Matolcsy 200 milliárdjából, amit alapítványokra költött, a netadóból tervezett összeget onnan veszik ki? Még 175 milliárd is sok egy futóbolond játékaira.
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |