Emberek, tanuljuk meg végre: színész ≠ műsorvezető! - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Pereszlényi Péter Pál

ENTERTAINMENT WEAKLY - Kautzky Armand bársonyos hangjára ébredni maga a gyönyör. Arra ébredni, hogy Kautzky Armand diszkószőrvillantó farmeringben palacsintát süt a Balaton partján, baromi kiábrándító. A közmédia két aktuálisan futó műsorának példáján keresztül bizonyítjuk be, hogy a színészek gyakran a legkevésbé alkalmasak arra, hogy saját magukat adják a kamera előtt.

 

balatoninyar1.png

Színész + műsorvezető = kudarc

 

A királyi csatorna aktuálisnak szánt délelőtti nyugdíjas-mulattató műsora, a Balatoni nyár olyannyira összeszedetlen és bagatell, hogy kisregényt érdemelnének a szerkesztők és alkotók által javítani való dolgok. Adva van egyszer az élő adásból fakadó könnyedség és lendület, ami leginkább szerkesztetlenségként és amatőrizmusként manifesztálódik a képernyőn. Mintha a szerencsétlen operatőrt nem tájékoztatták volna, hogy a kecskeihartői szavalóbajnokot vegye balról a molón, ne az értetlenkedő kábelfelelős asszisztenciát. A hetedik főbűn azonban - mint az jó pár MTVA gyártotta műsornál megfigyelhető - a műsorvezetők teljes impotenciája és hozzánemértése.


balatoninyar2.png


Már számtalanszor bizonyítást nyert, hogy a színész + műsorvezető koncepció ritkásan állítható párhuzamba a nagyérdemű igényeivel. Általánosságban kijelenthető, hogy utóbbiak ritkán találják a helyüket a szponzorációs rattanbútorok és a 'fülöpi rév közegében. Műsorvezetőnek lenni ugyanis egy szakma, méghozzá a látszat ellenére kifejezetten nehéz. Attól, hogy valakinek jó az orgánuma, még lehet teljesen alkalmatlan arra, hogy kedélyes beszélgetéseket folytasson vadidegenekkel a pancsoló mellett. A színész-műsorvezetők összeszedetlenségüket általában otromba jópofizással palástolják, vagy csak teljes hiteltelenséggel játsszák túl az általuk értelmezhetetlen riporter szerepet.

 

balatoninyar3.png

 

Ezt csak simán idetettük, mert szép.

 

Színész ≠ műsorvezető

 

A különleges(nek gondolt) személyeket a nagyérdemű elé táró Életművész című műsor a Gasztroangyalt jegyző alkotók köpönyegéből botlott elő a közvetlenség, a kreatív forma és a fiatalos, nyitott hang jegyében. Elvileg. A Borbás Marcsi égisze alatt összegründolt passzív-agresszív koncepció nem is tagadhatná eredetét, az önnön vélt profizmusától elcsöppenő műsorvezető/díva hatalmas szavakkal küldte útjára gyermekét, úgymond egy profi, filmes effektekkel teletűzdelt személyiségtréninget, ami a szerény hazai műsorpalettát hivatott színesíteni. Szó ne érje, valóban számos kreatív próbálkozás akad a műsorban, néha tényleg érdekes szereplőket mutogat, azonban összességében nem működik a képlet, sajnos.

 

Földes Eszter 2013082901.jpg
Az álnaiv, feleslegesen jópofi, sokszor infantilis műsorvezetőnő (Földes Eszter) személye teljes egészében megmérgezi a produkciót - ő az, aki még Borbásnál is mézes-mázosabban és túljátszva tud megnyilvánulni a kamera előtt, ami tekinthető akár rekordnak is. Pedig a művésznő a színpadon s pár mozgóképes alkotásban már bizonyította pozitív kvalitásait, azonban a könnyed egyéniség hiteles alakítása valahogy még várat magára. Eszter csapong, hisztizik, nyafka együgyűséggel rajong, akár egy 15 éves siheder, ami kétségkívül cuki tud lenni, de ugyanezt az eredményt érnék el néhány fotoshoppolt kiscicás giffel, ahhoz meg ugye nem kell műsort csinálni. Mondjuk legalább egy őszinte pillanat volt: amikor Lovasi András véletlenül pofánvágta Földest horgászás közben (23:36-nál).

 

 

Sokszor vékony a jópofiskodás és jóízlés közti határvonal. Az m1 műsorainak egyenlőre baromira nem sikerült eltalálnia az egyensúlyt. Pedig nem volna olyan nehéz, csak ahhoz képzett műsorvezetőket kellene szerződtetniük, és nem színészeket.


22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr716577171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Van, akinek semmi nem jó. :) Az örök házsártos.
Inkább Kautzky, mint a Harsányi Levente. De a Levente erőltetettsége után még jól is esik Földes Eszter bohósága. Sajnos manapság nem nehéz felülmúlni a "hivatalos" műsorvezetőket. Nagyon alacsonyan van a szint... Öööö... izé...
Tanuljuk meg, hogy a ripacs nem egyenlő színész!
"Az m1 műsorainak EGYENLŐRE baromira nem sikerült eltalálnia az egyensúlyt. "

A cikk szerzőjének "egyelőre" meg baromira nem sikerült megtalálni az "EGYELŐRE" szó helyes leírásának a módját.
.
Baromság. Földes Esztert kifejezetten jó nézni. Magasan veri a kertévék "profi" műsorvezetőnőit.
A cikk szerzője pedig inkább ne hivatkozzon szakmaiságra: "...pár mozgóképes alkotásban már bizonyította pozitív kvalitásait..." , amikor ilyen hülye mondatokat képes leírni.
Kautzky Armand egy szerethető ember, aki szerethető módon vezeti a műsort. Emberközeli, kedves, nem okoskodó, másokat soha nem alázó, a közönséget alázattal kiszolgáló személyiség. Ezzel szemben az írói álnév mögött bujkáló cikk írója, egy akadékoskodó, tehetségtelen senki, akinek még a magyar helyesírás is problémát okoz, a fogalmazásról már nem is beszélve. Az érthetetlenségbe fulladó körmondatai jól jellemzik a vélhetően eluralkodó önimádatát. Kisfiam: elégtelen. Leülhetsz!
...és fordítsuk meg: nem mindenki színész, akit annak aposztrofálnak a kertévékben!
Kautzky Armand bizony nem egy szerethető ember. Még csak azt sem állíthatjuk, hogy bársonyos a hangja, hiszen a negédeskedő, kellemkedő modor, és a bájgúnár külső miatt inkább a modoros ripacs kategóriáját megbízhatóan hozza a színpadon pont úgy, mint most a tévében. A hatalomhoz való törleszkedése, és a seggnyalás már csak hab a tortán.
Amióta az "előre a lukasenkói úton" jelmondatú csinovnyik-invázió a tartalomgyártást is bedarálta, még jobban örülök hogy nincs tévém. Kocsiban is már csak az mp3 maradt.
Épp Alföldi jutott eszembe, aki átlagos színész (én az átlagos szót nem negatív értelemben használom, hanem tényleg átlagost értek ez alatt, tehát nem is kimondottan jó, nem is kimondottan rossz, hanem valahol a kettő között félúton), de pocsék műsorvezető, erre most látom, hogy egy faszkönyves kommentelő épp őt ajnározza.

A cikkben szereplő hölgyekről, urakról most hallok először. Bennem is felmerül, hogy nézi-e egyáltalán ezeket a műsorokat valaki? Mondjuk mostanában az is felmerül bennem, hogy szerintem a TV műsor nézettségi adatok is hamisítottak, mert nem ismerek ma már olyan embert, aki TV műsort néz, inkább csak azért tartanak LCD TV-t, mert nagyobb mint a monitor, és jobban lehet vele filmet nézni, pedig nem kimondottan elit körökben mozgok. Az is lehet, hogy hazudnak az emberek, de közeli barátok, rokonok, családtagok azért lebuknának, na meg az átlagos lakásban ma már sokkal periférikusabb helyekre teszik a TV-t, mint a műsorszórás fénykorában.
Egyszer láttam egy adást, ahol Alföldi összefutott a műsorban egy másik homokos előadóval és 2 perc alatt olyan csajos rikácsolást hoztak össze, hogy lefordultam a székről a röhögéstől.
Egyébként Alföldi mint műsorvezető, igazi katasztrófa volt.
Mondom ezt úgy, hogy mint színészt tisztelem és egyedül(?) nekem tetszett az ominózus Lucifer alakítása!
Szerintem Kautzky jól csinálja a sztorit. Ez egy fáradt kötekedő cikk, tele idióta igényekkel.
Engem nagyon idegesített Alföldi ronda, sárga felső protézise, nem is értem, miért nem tudott az alsóval egyező színűt csináltatni. Egy középkorú színésztől szerintem ez igen nagyfokú igénytelenségre vall.
Felfigyeltem egyik bejelentkezésére a Hiradóban a másnapi műsorral kapcsolatban.
Nagyon látszik, hogy kimért. (talán épp ezért szokatlan a képenyőn, mintha megjátszaná magát - végül is színész :) )
Bereczkinek is hasonlót róttak fel, mikor a Szombati esti Lázat vette át a műsorvezetésben.
Attól, hogy valaki jó színész nem biztos, hogy jó műsorvezető. Ugyanez igaz fordítva is.
Akkor nézzed az rtl/tv2 reggeli faszságait
Földes Eszter szerintem baromi jó színésznő. Igaz, csak a Mindeből egy van-ban szoktam látni, de nagyon jó rögtönzött poénjai vannak. Szeretem.
Meghalnék, ha reggel tévét kéne néznem. Ki a fasz nézi ezeket a műsorokat?
ha már fikáztok, akkor alaposan: a főbűnös, alaposan és kőkeményen gáz Osvárt Andreát nem sikerült korábban megtalálni? Kautzky hozzá képest egy félisten ebben a Balatoni Nyálban
Ki nézi a HIRELHALGATÓ HIRHAMISITÓ tehetségtelen megèlhetèsiekből álló SZAR kőzszolgálatiakat ?
az is rejtély van akinek a sapkás paraszt Balogh Szilárd jön be, erről a tetűről is lesz cikk?
A posztban van valami általános igazság,de belenéztem a videóba, Földes Eszter jó. A posztoló meg nem tud írni. És még ki sem javítja.
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |