A legnagyobb videoklip-klisék: RAP - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Chat Géza

DALFEJTŐ - Ugye, hogy volt már olyan, hogy egy lazább slágerre felhúzott klip nézegetése közben azt éreztük, hogy mintha ezt már láttuk volna? Mert láttuk is. Ugyanazok a momentumok köszönnek vissza Yelawolf klipjeiből, mint Ogli G-jéből, csak az egyik nyugaton készült nagyon sok pénzből, nagyon sok kattintásszámot rántva magával, míg a másik Berényben, nemzetközi szinten elhanyagolható buzzt generálva. De vegyük szépen sorra a rapvideók dogmáit, amit minden rendező kénytelen betartani vagy csak simán nem mer a bevált csapaton változtatni és megelégszik a szex+pia+buli+jónők+pimpelt verdák kombóval.

http---makeagif.com--media-7-09-2014-rwkzBp.gif

Sunák és bulák mindenek felett

 

Alap, hogy seggel, csöccsel, cuki kisállatokkal és gyerekekkel mindent el lehet adni. A sziklakemény rapvideókban leginkább az első kettő játszik. Yelawolf klipjéből sikerült átemelni ezt a remek seggre pacsit, ami tökéletesen tükrözi a nők szerepét az ilyen klipekben.

 

 "A pénz, a hatalom, a többit meg leszarom, mert én csak azt akarom, hogy az összes ribanc a faszom szopja."

 

Ganxsta Zolee

 

http---makeagif.com--media-7-09-2014-QnXO5N.gif


Az igazi gengszterek is komázzák a haverkodást

 

Hiába a trú, szívből jövő idézet, az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy rap világban a spanok a legfontosabbak. Na meg a gyúrás. Ogli G adja is az ívet. Bőven elég két dolgot mondanom: Big Money és fehérarany gyűrű. 

 

"Nekem is van spanom, Gyurmának hívják!"

 

TKO: Nesztek


http---makeagif.com--media-7-09-2014-qoBxAj.gif

 

 

Kézjelezés all the time


Az East Side meg a West Side túlzott mutogatása már egy kicsit kikopott a divatból, de a leghúzósabb klipekben még szép számmal visszaköszön a halszem effekttel megsépkelt kamerába mutogatás. Aki ezt nem képes belátni annak "Mutatom A FUKKOT!"

 

Pimpelt járgányok feltétlenül kellenek

Ez persze nagyon nyugat, így itthon a luxusverdák bérlése volt felmenő ágban a 2000-es években. De ennek a még vidékibb szemléltetése a láthatatlan Ikarus kormányának a tekergetése, szigorúan rogyasztva, hanyag erőpózban. De ezt Fred Durst tudja csak igazán, hogy hogy is kell. Lásd: Rollin.

 

 

 

Ökörködés

Vicces számokhoz, vicces klip dukál. Itt mindenki kiélheti a gyermekkor farsangverseny során elszenvedett sérelmeket. Eminem és a D12 volt ebben nagy császár. Persze szigorúan a nagy előd, a Beastie Boys után kilóméterekre kullogva, akik még durván jó zenét is csináltak közben, amit akár rapnek is nevezhetünk, de azért inkább ne.

 

 

Jó, Afroman is becsülettel kimaxolta a szívást és a vicceskedést

 

 

Pénz és sárm

Ami Amerikában a köteg százdollárosok ész nélküli dobálása, az nálunk Ganxsta Zolee aranyfoga. Ezt az Animal Cannibals tudta gusztustalanul (jól, rosszul) kifigurázni a Csillogjon csörögjön klipjükkel.

 

 

Táncosok!

Táncos fiúk! Táncos fiúk, akik electric bougieznak és breakelnek! Magyar példára csakis a legékesebbet hoznám fel, amit kegyetlenül kiköpött magából az internet, úgyhogy álljon itt egy méltán klasszikus Robby D és az Electric Boogie című száma.

 

 

 

KÁÁÁBÓÓÓ!

A raphez valamilyen érthetetlen oknál fogva hozzácsapódott a marihuána, aminek a földi helytartója, a legnagyobb stricipápa Snoop Dogg és a kis trónkövetelője Wiz Khalifa. Na ez az, amire nincs hazai példa. Talán a Sub Basszus Szörny 4 ütem című számát lehet ide sorolni, de csak nagyon szőrmentén és félve, mivel itt fizikai valójában nem jelenik meg a drog, csak Sub Bass pantomimezik a körbe adogatott dzsukerrel.

 

 

 

Komolykodás


És végül az ellenpólus. Témafüggő, de ha valami szomorú, trú sztori van a szövegben, akkor az utcán sétálós, merengő, de szigorú tekintetű főszereplős fekete-fehér klip az etalon. Külföldi példát nem is hozok erre, mert a mi magyarunk annyira kraftos, hogy kiviszi az országhatárt.

 

És akkor még nem is beszéltünk a tipikus időjárási tényezőkről, mint a Mrs Jackson házába bezuhogó esőről, vagy a sírásó Eminem I'm Sorry Mama klip-toposzáról; egyéb katasztrófákról, mint lakástűz. És még biztos van egy csomó más is, de a fentebb felsoroltak a legtipikusabbak. Legközelebb a metál szakma klisés klipkészítését elemezzük ki.

 

Mutass fukkot a kibertérnek, nyomj egy lájkot a Függőre! 

 

 


1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr216486941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |