Az Ember, Aki Arany Ászokot Ivott A Főzdefeszten - Függő Hírügynökség

northpark_sidebar.png

 

spoiler_1.png

 

antimetal.png

muszlimcsajok_1.png

Tamás J. Bertalan

UTOLSÓ VACSORA - Sikerült lekapnunk a Főzdefeszt hősét, az önmegtartóztatás és a mértékletesség élő szobrát, aki a legjobb hazai sörök árnyékában is kitart a megszokott ízek mellett. De kóstoltunk sörfagyit, és lőttünk még pár képet a hétvégi Főzdefeszt & Street Food Shown. Galéria a hajtás után!

 

FormatFactory_DSC9861.jpg

 

Bár jelen sorok írója három korsó sörtől is lazán arccal áll bele a betonba, vagy ha azt nem is, de már ettől a mennyiségtől is képes olyan másnaposnak érezni magát, hogy azon Las Vegas összes macskajaj-klinikája sem tudna enyhíteni, a jó sörnek mégsem tud ellenállni. A Mikszáth teret kinövő és a Street Food Show-val összebútorozó éves sörmustra ezúttal a Műegyetem előtt ütötte fel a pavilonjait, mi meg kilátogattunk és lőttünk pár képet emlékbe.

 FormatFactory_DSC9862.jpg

 

Ha Az Ember, Aki Pizzát Rendelt A Street Food Showra mondjuk Batman, akkor Az Ember, Aki Arany Ászokot Ivott A Főzdefeszten minimum Superman kell hogy legyen. Megannyi millió dolláros kérdés: miért iszik egy ember szar sört egy igényes sörfesztiválon? Talán csak enni ment? Vagy szereti az olcsó fém és a kukoricadara ízét?

 

FormatFactory_DSC9847.jpg

 

Volt sörfagyi is, így nézett ki! Mondjuk söríze nem volt, inkább némi komlóval dúsított vanília, de ebben a rohadt melegben baromi jól esett. Meg volt még egy csomó minden más is, ami szintúgy.

 

FormatFactory_DSC9858.jpg

FormatFactory_DSC9865.jpg

FormatFactory_DSC9859.jpg

FormatFactory_DSC9867.jpg

FormatFactory_DSC9868.jpg

FormatFactory_DSC9789.jpg

FormatFactory_DSC9827.jpg

FormatFactory_DSC9842.jpg

FormatFactory_DSC9870.jpg

FormatFactory_DSC9786.jpg

FormatFactory_DSC9787.jpg

FormatFactory_DSC9806.jpg

 


30 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggohirugynokseg.blog.hu/api/trackback/id/tr286291502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Talán azért mert 600 Ft-ból vesz 3 ászokot 1 belga helyett.És egyáltalán nem olyan rossz sör , pláne a nagy melegben jobb mintt a töményebb belga cuccok.
talan mert az aszok az bontatlan / vizezes nelkuli volt, mig a masik a csapoltrol nem mondhato el mindig
Miért kell megpróbálni lenézni azt, aki nem sörsznob? Mondjuk az Arany Ászokot nem szeretem, de a Sopronit kifejezetten, főleg a démont. Na most ez egy belga sörnek árban a harmada, ízben meg az általam ivott belga sörök (tizenöt-húsz fajtát biztos ittam már) kilencven százalékánál jobb.

Szóval ízlésre kár megjegyzést tenni, mert senkinek nem lehet igaza.
@esefe: A Démon valóban egy korrekt sör, de én fordítva vagyok: az általam kóstolt belgák 90%-a ettől jobb. Igaz, drágább is :-)
@esefe: egyrészt kurva szar sör (a soproni is, meg az összes ipari magyar) másrészt a májkrémes kenyér is fasza, mégsem ülsz be vele egy étterembe gondolom.
Valószínűleg azért azt itta mert arra volt pénze. A hozzászólók többsége gondolom elapadhatatlan anyagi forrásokkal rendelkeznek és hírből sem hallottak arról, hogy valamit nem vehet meg az ember, mert nincs rá pénze.
@XXL: nem bazdmeg, de ha nincs pénze, akkor mi a fasznak megy egy SÖRFESZTIVÁLRA dobozos sört inni?
@Gonoszfóka: Én meg öreg vagyok és sokat járok a világban. Nem csak nálunk, de szinte sehol nem lehet azt mondani, hogy ami drágább jobb is. A marketinget fizeted meg, ha sokat fizetsz, nem azt, hogy biztos jobb minőséget kapsz.

Főleg olyan dolgokban nyilvánvaló ez, ami ízlés kérdése. Ha sokat fizetsz valamiért, kénytelen vagy bemagyarázni magadnak, hogy ez sokkal jobb is volt. Különben magadról mondod, hogy hülye vagy, hiszen sokat fizettél érte. Elég egyszerűen működik ez és évezredek óta.

Hasonló, mithogy egy piacon van három standod. Az egyiken adod százért az almát, a másikon kétszázért a harmadikon háromszázért. Ugyanazt, csak a a harmadikon szépen megtörölgeted és sorba rakod. Aki a háromszázasból vesz, meg van róla győződbe, hogy ő sokkal jobba almát eszik, mint aki a kétszázasból, vagy a százasból. Pedig csak hülyének nézték. Joggal. És ez nem kitaláció magam is csináltam a rendszerváltás környékén. Remekül ment.
@oszt jónapot: Mondod te. Azért a májkrémes kenyér nekem nem fasza. Nesze.- Ízlések. Te hidd nyugodtan, hogy ha kifizeted a gatyádat is, akkor csak nagyon jó minőséget kaphatsz!

Majd, ha egyszer meggazdagodsz, talán nem ennyire egyszerűen fogod látni ezt a kérdést. A gyenge, saját értékítélettel nem rendelkező embernek kell az iránymutatás. Drága jó, olcsó nem jó. Élj ezek szerint! Nagy bölcsességek.:))
@oszt jónapot: Baszod, már miért ne mehetne, tiltja ezt valami?
@XXL: Szerintem csak az ő felfuvalkodott sznobériája tiltaná, ami legtöbbször (főleg fiataloknál) a tapasztalatlanságból és tudatlanságból fakad és általában a szarból éppen hogy kivakaródzott (de meg még nem kapaszkodott) nem túl okos arcokra jellemző.
@esefe: kurvára nem erről beszéltem, lehetne fordítva is. számomra ugyanilyen furcsa lenne, ha valaki egy Borsodi Sörfesztiválra ülne be belga sörrel. minek? ha egy zenei fesztiválra visz az ember piát, mert ott drága, azt tök megértem, mert a program miatt megy az ember. de egy sörfesztiválra nem megyek oda másfajta sörrel, hogy nézzem ahogy sört isznak az emberek.
@esefe: ne legyél már fasz. egyrészt lassan 40 vagyok, másrészt kurvára nem mondtam hogy az a jó, ami drága, de egy metálkoncertre nem megyek oda komolyzenét hallgatni fülesből, vagy egy moziba se ülök be, hogy a telefonomon más filmet nézzek. így már érthető?
@oszt jónapot: Nem értem miért ne lehetne tolerálni az egyik sörösnek a másikat.
@esefe: figyelj, tőlem mindenki azt iszik, amit akar, de te tudsz arra valamilyen logikusnak tűnő magyarázatot adni, hogy minek megy valaki dobozos sört inni egy olyan fesztiválra, ami semmi másról nem szól csak a sörivásról? (OK, ha a kaják miatt ment, nem szóltam)
@oszt jónapot: Miért kéne egy valaki sörivására nekem magyarázatot találni? Én csak azt mondtam, miért ne? Én nem szeretem az Arany Ászokot, de nem is bánom, ha más azt iszik egy sörfesztiválon. Egyszerűen nem foglalkoztatna, ha látnám. Mindenki igyon, amit szeret, illetve amire futja neki! Miért kéne kizárni csak mert nem azt issza amit a többség?
@oszt jónapot: lehet azért iszik Arany Ászok sört, mert csak arra járt és leült egy padra. Ki tudja ezt bizonyosan? Amúgy szerintem vihar a biliben, nem mindegy, hogy mit iszik és hol? Kár ezen agyalni, meg vitázni.
@oszt jónapot: bocs az előző kommentet esefének írtam.
@XXL: Én agyalok rajta? Miből következtettél erre? Elmondtam a véleményem, belekötöttek. Indokoltam. Mi a probléma?
@XXL: Ja, és én épp azt mondtam amit te. Miért ne ihatna ott és azt, ahol és amit akar?
@esefe: Ha éppen ez a kérdés, akkor elmondom szívesen: feltételezem a szervezők fizettek a helyért, a sörpad bérlésért (ahol a feszitválon fogyasztóknak sem jutott elég hely), bellépő nincs, tehát szimplán bunkóság. Vagy az is rendben van, ha egy étterem kerthelyiségébe ül be?
@oszt jónapot: Nem értelek még mindig. Mi a bunkóság, hogy nem issza a belga sört, vagy a hazai magánfőzdéset? Lehet, hogy itta vagy evett olyat amit ott csináltak, de most épp ászokot iszik. az is lehet, aki most éppen nincs a képen és az ő nője vagy haverja az belga sörért ment. Nem értem a problémát.
@esefe: nyilván erről lehet szó, aztán megunt a sok szart és elővett végre egy rendes sört a tatyóból. :)
@oszt jónapot: Nem bizonyítja semmi, hogy egyedül volt mindvégig amíg ott ült. Azt sem, hogy nem ivott egy kisfőzdés sört, vagy nem evett bármit amit ott lehetett kapni. Lehet nem futotta még egyre, vagy valóban nem ízlett neki, ezerért meg főleg. Azt gondolta, annyiért nem iszik mégegyet.

Nem értem változatlanul, mi a baj?
@esefe: baj az nincs egyáltalán. gondolom te is meg szoktál mosolyogni egy számodra furcsa embert vagy helyzetet.
@esefe: Ezzel sincs gond, de te meg azt fogadd el, hogy van aki számára meg az. És az sem feltétlenül sznob fasz, aki szerint az Arany Ászok szar.
@esefe: ittam olyan belgát, ami nagyon nem volt jó. A sógorom kíváncsiságból vett Kilkenny-t, és nem fogyott el, pedig nem 150 Ft volt. A Guinness sem érte meg a pénzét, attól a Démon simán jobban ízlett. Szóval ha valami nem jó, akkor nem az árcédula alapján ítélem meg :-) Ha meg nem jött be / minőségileg gyenge (akár sör, étel, akár pl. műszaki cikk), akkor tanulópénz pipálva, ilyet se veszek többet címke gondolatban felvésve az adott termék mellé. De tény: ízlések és pofonok. Van olyan haverom, aki az Orvalt, vagy a Fuller's ESB-t istenítette, nekem nem jött be az az ízvilág.

De a pszichológiai hatásban azért van igazság. Ja és én sem vagyok ifjonc, bár 32 évesen öregnek sem számítok.
Üvegtigris:
"...igyál inkább traubit..." jelenete jut eszembe.

Miért ne ihatna olyan sört, amilyet szeret?
süti beállítások módosítása


Függő Hírügynökség © 2012 | Impresszum | Médiaajánlat | Monarchia | Antimetál | Spoiler | Muszlim Csajok |